Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

Hudební magazín z podsvětí, 154 stran, A4, únor 2021, Česko

Začátkem roku (únor) už klasicky vyšlo další číslo zinu Telepatie. V recenzi na trojku bych v podstatě mohl opakovat to, co jsem psal o jedničce i dvojce. Téměř vše totiž zůstalo zachováno, velký formát, přehledná grafika, skvělý malovaný přebal a v neposlední řadě našlapaný obsah, který je rozkročen na pomezí metalové a hardcore/punkové scény.

Dominantní část obsahu tvoří samozřejmě rozhovory. Ty jsou pestré svou formou (vícero autorů) i obsahem. Vybrat si musí každý, a i když mě osobně pár zúčastněných kapel vůbec nebaví, rád jsem si o nich přečetl. Je to dáno tím, že ve velké míře nejsou zpovídány ani tak přímo kapely, jako jejich jednotliví zástupci, hovořící i o svých dalších aktivitách. Namátkou lze zmínit všestranného Honzu Kapáka (Hellsound studio, AVENGER, MASTER´S HAMMER), Jana Tomáše (TOMÁŠ PALUCHA, LVMEN), Veroniku Zemanovou (KALLE), upovídaného Trevora z HAUNT, Kozla z KAOSQUAD, Sedla z DRUTTY nebo Aleše Vilingra (ET MORIEMUR, SOMNIATE). Dále jsou vyzpovídáni třeba PATHOLOGIST, HUMAN FAULT, OR a zajímavý je rozhovor o výrobě magnetofonových kazet s Headless Duplicated Tapes. Ale takový pokec s kolektivem Kreas Promotion, který pořádá koncerty v Praze, mě hlavně díky své nekonečnosti moc nebavil.

Krom toho jsou tady i další útvary. Mimo už tradičních úvodních sloupků přispěvatelů časopisu, to jsou rovnou dvě zajímavé ankety, kdy první zkoumá netradiční názvy tuzemských kapel, druhá pak zpovídá zpěvačky z oblasti doom metalu. Oproti tomu všemu obyčejněji působí biografie kapel ZEMĚŽLUČ (k 35. výročí) a STOLEN LIVES. Zastoupena je i královská disciplina všech zinů, která se z nich asi na nějaký čas vytratí, a tím je tour report  SEE YOU IN HELL z jejich koncertování po jihovýchodní Asii na konci roku 2019, který sepsal Beňo. Pěkně ses vypsal, brachu. Filip by měl radost!

Takže když to shrnu, Telepatie nabízí na ideálních 150 stranách stále velkou porci zajímavého čtení. A přestože osobně mám nějaké výhrady třeba ke, na můj vkus až sterilně čisté, grafice (naštěstí zmizelo bílé písmo na černém podkladu) nebo některým částem obsahu, musím uznat, že je to opět hodně povedená a nadmíru kvalitně odvedená práce. Jen tak dál!

telepatiezine@seznam.cz

Facebook

 


Zveřejněno: 29. 03. 2021
Přečteno:
1512 x
Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář