Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CD 2020, Slovak Metal Army / death/thrash metal / Slovensko

Kapela INPROBUS, pocházející ze slovenského Štúrova, a firma Slovak Metal Army, která si nedávno vzniknuvší (cca 2019) kombo vzalo pod svá kovová křídla, si nechaly na obyčejném demáčí záležet. CD je sice zabalené do slimky, ale pěkný obal mě mile překvapil. Když jsem vytáhl z krabičky vložený skládaný dvojlist (většinou bývá vložen jeden list), tak jsem s podivem zjistil, že se na něm nachází veškeré potřebné info, což u některých kapel s vícestránkovým bookletem postrádám. Sestava kapely, včetně plků (úsměvných), co muzikanti používají za nástroje, např. Vojtech - „...struny Dunlop alebo Daddario, väčšinou staré a hrdzavé“ nebo Szilárd - „...Zildian, paličky tenké a ohlodané, blany ani nebudem popisovať...“. Dále si můžeme přečíst děkovačku a samozřejmě i nepostradatelné texty. Na potemnělém obalu je vyobrazena sedící postava v kápi a vnitřní stranu zdobí lebka s názvy skladeb. No, když se chce, tak jde všechno... 

Titulní skladba rozjíždí demo „Retribution", obsahující šest štychů, které jsou přibližně stejné délky s celkovým hracím časem něco málo přes 30 minut. Hned v úvodu mě napadá čistě náhodná podobnost s Karlem Willetsem z BOLT THROWER, vokalista INPROBUS pracuje s podobným hrubým a chrčivým výrazem. „Retribution" (nejen první song) připomíná natlakovanou láhev hutného death metalu, který se kdovíjak nikam nežene. Kytary udržují potemnělou linii, ale také dostatečně ukazují, co v nich je, hlavně ve skladbách „Sucker" nebo „History Replay", která nabírá thrashový SLAYEROVSKÝ drive. Samozřejmě příčinou toho všeho záhrobního světa je groove basový podklad, přičemž basa umí i překvapit, tak jako v „Torment and Sorrow", kde se nenápadně dostane nad povrch všeho dění. Každá skladba má nějaké poznávací znamení a dobrý tah na branku s neotřelými a zapamatovatelnými riffy. Dobrou skladbou, u které si fans řádně vytřepou palici a roztočí vlasy, je „Just Push Me More", což je takový koncertní deathmetalový mlýnek, a nakonec i rychlý závěrečný štych „Possessed", u kterého vnímám, i díky kytarovým sólům, jakousi metalovou progresivitu. 

„Retribution" není jen tuctová standardně odbouchaná nahrávka, i když onen deathmetalový výraz 90. let je zde citelně znát. Každá skladba je něčím obohacena, ozvláštněna a má svůj ksicht. Sice trochu chybí mrazení v zádech, „Retribution" mě neuzemnilo a neposadilo na prdel, ale i tak mě toto demo baví. Poslechl jsem si jej v pohodě víckrát a již nyní jsem zvědav na plnohodnotné CD.

Seznam skladeb:

  1. Retribution
  2. Sucker
  3. Torment and Sorrow
  4. Just Push Me More
  5. History Replay
  6. Possessed

Čas: 30:54

Sestava: 

  • Vojtech Német - kytara
  • Richard Német - kytara
  • Roman Macalák - basa, zpěv
  • Szilárd Kurdy - bicí

Facebook
Bandzone
Bandcamp

Slovak Metal Army
 


Zveřejněno: 16. 03. 2021
Přečteno:
1232 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář