Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Tady je krátký rozhovor s britskou fast hardcore kapelou HACK JOB

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Alan: HACK JOB jsme založili v roce 2015 poté, co Joch navrhl založení rychlé hardcore kapely. Všichni jsme se znali z jiných místních kapel a koncertů. Měl jsem nahrané nějaké skladby, tak jsem je klukům poslal. Hned bylo jasné, že společně sdílíme lásku thrashi, grindu a špatným hororovým filmům.

Damo: Zdálo se, že jméno HACK JOB zapadá, protože jsme v našem přístupu trochu lajdáci a ne příliš talentovaní hráči, trochu sebepodceňující, ale se stejným humorem. Jakmile Alan vytvořil logo, věděli jsme, že je to pravé. Logo je mimochodem inspirováno filmem Věc od Johna Carpentera.

Joch: Já a Damo jsme před tím spolu hráli v kapele a po tomto úžasném nápadu, se kterým Alan přišel, byl čas na thrash.

Představte jednotlivé členy – věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Alan: Jsem Alan, hraju na basu a dělám chmurné vokály. Za těch 35 let nic lepšího neumím! Během let jsem hrál v řadě kapel, včetně CHINEAPPLE PUNX, WHOLE IN THE HEAD, THE SHORTS a v současné době také hraju a zpívám v ABRAZOS.

Damo: Já jsem Damo, hraju na kytaru a štěkám jako velký pes. Během posledních 20 let jsem hrál v různých ne moc známých kapelách na basu nebo kytaru a někdy jsem křičel v BUNNY, ED WOOD, JOYTHIEF a dalších a taky v současnosti hraju na basu v alternativní rockové kapele BITTERMAN.

Joch: Já jsem Jochen, hraju na bicí a občas křičím. Hrál jsem v průběhu let v mnoha kapelách, v tuto chvíli v SLM, hrál jsem v ED WOOD s Damem, BLACK ANCHOR a dalších projektech.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Alan: Jsme nesmírně šťastní, že máš dobrý kámoš Dave Sloan má zkušebnu a nahrávací studio The Fishtank v Portsmouthu, takže jsme tam nahrávali všechno, co jsme udělali. Ví, o co nám jde, a proto se to obejde bez stresu, i když máme pořád směšné nápady. Jsem opravdu spokojený se vším, co jsme nahráli (demo, 2 x split 7“, 5“ a pár dalších, které si můžete poslechnout na Bandcampu). Zdá se, že se to lidem líbí, proto jsme prodali několik desek, ale pravděpodobně jsme jich stejně tolik rozdali!

Damo: Jo, The Fishtank je opravdu skvělý DIY prostor, do kterého přispívá několik místních kapel a Dave to drží v chodu (Dave je hlavní člověk v mé druhé kapele BITTERMAN, takže jsem tam často). Všechny kapely přispívají na výbavu a udělali jsme tam i pár malých koncertů. Podívejte se na naši Bandcamp stránku nebo Rip Roaring Shit Storm Records.

Joch: Dave Sloan se mnou také dělá Charlies Big Ray Gun Records, takže používáme Fishtank, milujeme naše nahrávky a máme zatím štěstí, že máme kamaráda jako je Dave.

Texty – kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Alan: Všichni jsme zapojeni do hudby a textů, Damo píše písně s více než třemi akordy a já ne. Témata sahají od osobního hněvu a politického rozhořčení až po písně o strašných hororových filmech sedmdesátých let. Často všechny najednou. Máme rádi věci krátké a úderné.

Damo: Alan je primárním slovním kovářem skupiny, který píše mnohem lepší texty než já. Všichni máme stejné názory, pokud jde o politiku a horory. Proces psaní je mezi námi třemi hodně jednoduchý.

Joch: Rychle jsem zasáhl a přenechal slovo kouzelníka těmto dvěma pánům.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Alan: Opět platí, že se dělíme práci s obály, logy atd. Trochu mám rád umění, takže mám sklon ručně kreslit věci jako třeba logo. Joch se zase stará o webové stránky, Bandcamp atd. Nemáme pro kapelu „jednotnou image“, pokud se nám něco líbí, použijeme to nebo poupravíme. Kostry, zabijáčtí klauni, spousta černé, však víš.

Damo: Řekl bych, že všichni tři musíme být spokojeni s finálním produktem. Alan je určitě vedoucím našeho uměleckého oddělení, který navrhl logo a namaloval ho. Nejsem moc na umění, tak spoléhám na talentovanější lidi. A Joch je počítačový génius.

Joch: Nahazuju věci na web a pomáhám s artworkem, když je potřeba něco digitálního. Alan je ten umělec v kapele.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Alan: Osobně miluju starou školu grindu a hardcore, takže kapely jako NAPALM DEATH, THE STUPIDS a EXTREME NOISE TERROR zažehly mou lásku k hlučné hudbě. Také se mi líbí modernější věci jako DESPISE YOU, DROPDEAD, TRENCHER a spousta starých 77 věcí. Tohle všechno dohromady, ale SPAZZ jsou pravděpodobně nejblíže tomu, co píšeme jako kapela.

Damo: Všichni máme rádi rychlý hardcore, thrash a grind, ty rané Earache kapely jako INTENSE DEGREE a HERESY měly rozhodně obrovský vliv, stejně jako ty z první vlny amerického power violence. Zároveň nás ovlivňuje všechen ten noise rock nebo post punk, i když to není nijak zvlášť zřejmé, haha.

Josh: Már rád nejrůznější věci jako PIXIES, NOFX, MUNISIPLE WASTE, THE DESCENDENTS, THE AFTERNOON GENTS, RASH DECISION a spoustu další dobré hudby, na kterou můžu pařit.

Posílali jste nahrávku na jiné  firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Alan: Pár lidem jsme to posílali a reakce byly skvělé. Měli jsme i nějaké opravdu pozitivní recenze v zinech, díky kterým jsme odehráli pár koncertů. Reakce Gadgie, Issue a Suspect Device byly pro nás skvělé.

Damo: Rip Roaring Shit Storm Records, který provozuje i Jochen, nám pomohl vydat dva split 7“ a 5“EP.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Alan: Nevím, musí jich být kolem 100? Hráli jsme několikrát na Chimpy festu v Londýně a bylo to skvělé. Bylo fantastické zahrát si s SLICE OF LIFE Steva Ignoranta a nechat si potvrdit, že je to nejhezčí muž v šoubiznysu. Několikrát jsme hráli s PIZZA TRAMP a RASH DECISION, což je vždy skvělá zábava.

Damo: Předskakování THE CRIPPEN byl určitě jedním z nejzábavnějších koncertů, který jsem hrál! Víkend na festivalu Chimpy byl také skvělý. Několikrát jsme hráli s ARMORED FLU UNIT, tihle kluci jsou skvělí. Byli jsme pozvání na DreadFest v Leedsu, ale kvůli Covid pandemii to bylo přesunuto na příští rok. Nemůžu se dočkat, až se tam budeme.

Joch: Netuším, kolik jich bylo, ale nejméně 5 jich bylo. Spousta jich byla skvělých, třeba Chimpy Fest. Taky turné s našimi dobrými kamarády RASH DECESION bylo opravdu super.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Alan: Rádi bychom. Všichni jsme zaneprázdnění, takže je to obtížné, ale doufáme, že až budeme moci znovu cestovat, uspořádáme výlet do Evropy.

Damo: Jo, pevninská Evropa je ve hře už nějakou dobu, ale život jí stojí v cestě.

Joch: Jasně, kdykoli (Fuck Brexit).

Plány do budoucna…

Alan: Momentálně děláme na LP – už máme kolem 20 songů, takže tohle nám ještě nějaký čas zabere. Nemůžu se dočkat, až si zase zahrajeme nějaké koncerty!

Damo: V tuto chvíli děláme na albu, ale trvá nám to dlouho, protože pořád dostáváme hloupé nápady, jako jsou CD s covery “Near Misses“, 5“EP “Please Worship Satan Responsably“ a naposledy 100 sekundových skladeb. Všechny tyhle věci byly opravdu zábavné, ale myslím, že už je čas na pořádné album.

Joch: Víc koncertů, víc nahrávek, víc zábavy a hrát rychleji.

RECENZE

HACK JOB Facebook
HACK JOB Bandcamp


Zveřejněno: 19. 06. 2020
Přečteno:
1097 x
Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář