Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Digital 2020, vlastní vydání / grindcore/sludge / Slovinsko

Tenhle one-man projekt ze Slovinska jsem zaregistroval díky rozhovoru v loňském Noise Master zinu č. 34. Ale za těch pár měsíců jsem toto jméno nějak vytěsnil z hlavy. Až když se ke mně dostala aktuálně nejnovější nahrávka a díval se na logo, tak mi to docvaklo - to jsem přece už někde viděl. (úsměv) SLUND vznikl v roce 2016, když Igor chtěl nahrávat muziku sám, protože to pro něj bylo nejjednodušší. Venku má za tu dobu několik nahrávek (převážně splitů, např. s AGATHOCLES, LYCANTHROPHY) na různých nosičích.

Na tomto digitálním albu najdeme devět cover verzí, které jsou předělány k obrazu svému. Takže jsou drsnější, uřvané s vokálním efektem jako přes megafon a hlavně jsou zabaleny v dost šíleném zvuku (v dobrém slova smyslu) pořízeném v domácím studiu. Samozřejmě jsou ve výběru kapely žánrově blízké jako CHARLES BRONSON (power violence), NASUM (grind core) nebo EYEHATEGOD (sludge). Ale třeba takové ACID BATH (sludge metal z Louisiany) jsem neznal vůbec. Oproti originálům jsou tyto skladby daleko živelnější.

A živelnější je i zpracování interpretů, kteří jsou mimo záběr vlastní škatulky slundcore (mix grindcore, power violence a sludgecore). Ty mě zajímaly především a myslím, že právě ony dopadly nejlíp. Ať už jde o provařenou „Slave New World“ od SEPULTURY, méně profláklou, přesto uvřískanou, „Tourette’s“ od NIRVANY nebo nu-metalové DEFTONES. Ovšem mými největšími favority jsou kytarově zprznění hip-hopoví WU-TANG CLAN a především skvělá je „Sabotage“ od BEASTIE BOYS. Zde rozhodně platí, že když se cover udělá po svém a hlavně dobře, je kolikrát lepší než originál.

Texty ani obal netřeba rozebírat. V tom prvním případě si je můžeme najít u originálních verzí, v tom druhém je tady jen titulní obrázek davu v plynových maskách, korespondující s názvem nahrávky – jak příznačné pro tuto dobu (vyšlo 2. dubna během koronavirové karantény). Tohle mě fakt baví a poslední dobou jsem si to projel opravdu hodně krát. Fyzický nosič snad bude, až situace dovolí. Za vinylovou edici bych se rozhodně nezlobil.

Seznam skladeb:

  1. Slave New World (SEPULTURA)
  2. Protect Ya Neck (WU-TANG CLAN)
  3. Silenced (CHARLES BRONSON)
  4. Tourette’s (NIRVANA)
  5. Inhale / Exhale (NASUM)
  6. Cassie Eats Cockroaches (ACID BATH)
  7. Sabotage (BEASTIE BOYS)
  8. Sister Fucker (Part 1) (EYEHATEGOD)
  9. Knife Party (DEFTONES)

Čas: 19:44

Sestava:

  • Igor Mortis – vše

 

Facebook

Bandcamp

Web


Zveřejněno: 23. 04. 2020
Přečteno:
1119 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář