Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Každoročně se konající festiválek v Krhanicích u Benešova mi dlouhou dobu unikal, neb mě vždy v tu dobu jiné povinnosti zatěžovaly. Letos tomu ale mělo býti jinak.

Hned od rána byl krásný sobotní den, podle předpovědi mělo sice pršet, ale pohled na oblohu dával znát jinčí počasíčko, inu předpověď se také někdy může mýlit (chyba lávky), říkal jsem si. A tak jsme v sobotu po obědě vyrazili do vysněných Krhanic.

Na akci jsme dorazili ještě před začátkem, a hned jdeme stavět altánek, pak musím na chvíli ještě odject pro Bendise a sebou přivážím další navštěvníky festu. Sympatický areálek fotbalového ihriska korunuje pódium z kamiónu. Je znát že už se jedná o akci profláknutou, protože i návštěvnost je celkem slušná a lidi pořáde docházejí. Pivínko Gambáč a Budvar, k jídlu klobásky (byly dost dobrý) a vepřový stejček (byl ještě lepší a hlavně velkej jak sloní ucho a za lidovou cenu 45,-Kč!!!).

Dost ale obhlížení okolí, na pódiu se už vlní s mírným zpožděním první kapela ? EDITH. Sestava zpěv, basa, bicí dává znát o co vlastně půjde. Kapelu jsem neznal, snažil jsem se nějak se chytit toho co bylo na plakátu ? trash, odpad, hmm, zas takovej odpad mi to nepřišlo, prostě spíš jako dobrý prasopálek na začátek, který podpořilo jen pár stojících lidiček.

Druzí DESTRUCTIVE EXPLOSION OF ANAL GARLAND, kteří měli býti původně první hráli o něco plnější grindík. Snad kvůli názvu byl zpěvák v horní půlce těla politý čímsi hnědým, mě to ale evokovalo úplně něco jinšího a tak dostal právem přezdívku pan Termix.

Třetím ANIMAL HATE už jsem věnoval více času a vyplatilo se. Kapela má velký potenciál, který ale někde na jiných akcích dost sráží špatný zvuk. Tady tomu bylo jinak a jejich melodický a technický dethík jsem si s chutí vychutnal, stejně tak dobře jako klobásu po něm.

Na SMASHED FACE jsem byl také řádsky zvědavý a opět banda, která mě potěšila. Zahráli s přehledem, lidí pod pódiem už bylo hafo a snad i tohle kapelu hnalo dopředu. Fredík pěkně vřískal a na Patrikovi bylo znát, že se musel předtím v Absurd Cornflake dost nudit. Inu parádní death-grind jízda, vychutnávám od doby kdy jsem kapelu viděl naposledy živě.

SURGICAL DISSECTION a jediná kapela ze zahraničí, jak kluci nezapoměli zmínit :). Od téhle bandy znám akorát jejich CD Absurd Humanism, kapela má před vydáním dalšího CD a jak jsem tak pozoroval je také pěkně našlápnutá. Zpěvák hned od začátku pařil mezi lidmi pod pódie, reflexní vesta ? brutal death jak má být :-)

Chlapci z HALALÍ hrábli do strun, třískli do blán a pod tirákem se rozpoutal pořádnej kotel. Však samotní hráči nebyli žádnými nováčky na grind corové scéně, jelikož buben a basu obstarávali mlejnkaři (poppy) a kytárku mastil ex-mlejnek...jen zpěv mi unikl. Tu pa tu pa tu pa sranda grind svědčil prakticky všem a já se sqěle bavil. Zvláště při songu ala 3 sestry. Každej den sem na plovárně....na plovárně v Podolí.

Na grindující AHUMADO GRANUJO čumim jak péro z gauče. Docela velká obměna sestavy a za mikrofonem Chymus! No hustý! Chymus mi odkrývá neznámé polohy svého hlasu a tak uznale pokývávám hlavou nicméně kapela pro mě trošku ztratila glanc, nevím, ale už to není co to bývalo, i když pro někoho to může být naopak lepší...

To už se ale na všechny přítomné začíná snášet jemný deštík a předpověď se tak začíná naplňovat, ba o co víc, i předčasný konec fesťáku, čož jsme ještě nevěděli... a tak jede ALIENATION MENTAL, za mikrem basák z Ahumáda, basuje Maršoun z Poppíků, inu pražská rodinka :-) jelikož už ale prší docela obstojně (nahovno) sleduju jen chvíli a běžím se schovat. Ke konci setu AM se strhne brutální průtrž mračen s buřinou a během pár minut je v areálu víc vody, než na plovárně v Podolí. :-( Pódium se uzavírá, pak se dovídáme, že zvukař to balí, protože mu nateklo do páráku a také do aparatury.

Kapely F.O.B., POPPY SEED GRINDER a CEREBRAL TURBULENCY tedy už nevystoupí. Nojo, počasí si nevybereš, a tak jsme začali pít na žal (on by se stejně jinej důvod našel i kdyby nechcalo). Altán sice držel nápory vody, ale i tak se podněj valilo z boků dost. Na afterpárty se také dostavili Halbi a Necro z Tubery (zdravím! :-) a tak bylo nakonec o zábavu postaráno. Škoda předčasného konce, jinak ale dobrá párty...

kurzíva Corbow


Zveřejněno: 05. 08. 2005
Přečteno:
3345 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

26. 10. 2005 09:11 napsal/a miguel / EDITH
jasne, zadnej TRASH
jo, ta naalepka TRASH je samozrejme zcestnaa, ale ftom my nemame prsty > my sami tu nasi "hudbu" nazyvame MONOCORE - monotonni hard core ... akcicka moc prijemna, hrali sme bohuzel prvni a pri druhy kapele uz sme to valili na koncert do Cercan, ale fuckt se nam tam libilo a priste bysme to dali s chuti znova ... rozhodne uz ftom hliniku nebudu hrat bos, pac mi pekelne probijela basa a fuckt sem se bal aby to nebylo naposled - snad to melo nakej NA.BOJ!!! budte dobry a Krhanicim zdar!!!
09. 08. 2005 15:35 napsal/a ifa
2 Goro
Soráč kámo, ale tentokrát tě musím zklamat, páč mám jiné plány. Na Jupiteru je lepší desťák tak asi budu danej tam
08. 08. 2005 16:08 napsal/a weronyka
ruzova kosielka
ta slecna ma moc peknu postavu...;-) rada by som vedela, aku dietu drzi :-D
08. 08. 2005 16:03 napsal/a Goro
Brutal
Vyborne! Donesly se ke mne naznaky ze dorazite :o) Kdo by odolal... Tudiz pocitejte s tim, ze se Vam hned nastehuji do prodejniho stanku a svym nevabnym vzhledem budu odpuzovat potencionalni kupce a postupne eliminovat Vase lihove zasoby :o) Dorazite ve ctvrtek, nebo uz ve stredu na before party? A co navstevnik z Marsu zovouci se Ifa? Ifo, jsi tam? Dorazis? Budeme opet zkoumat sacky? :o))
08. 08. 2005 15:25 napsal/a marty
brutal ass
to si pis ze dorazime!!!! :-)