Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TELEPATIE VI

23. 5. 2019, Praha – Klubovna

Výtečníci Hey Colossus konečně v Praze – navíc s novou deskou


Kytarová psychedelie, omamnost, postkdesicosi. Podobnými charakteristikami se to v posledních letech jen hemží, najít mezi nimi alespoň něco jen trochu osobitého, je nesmírně těžké. Tím spíše vynikne hudba, kterou od roku 2003 tvoří londýnská kapela Hey Colossus – té vyjde v polovině května už dvanácté album, v našich krajích však zahraje vůbec poprvé. A neměli byste u toho chybět.


HEY COLOSSUS jsou totiž mistry úderných kytarových skladeb, které si posluchače elegantně omotávají kolem prstu, seznamte se třeba prostřednictvím skladby Hot Grave, která ideálně demonstruje opojnou rovnováhu promyšlenosti a spontánnosti, jíž je hudba Hey Colossus tak přitažlivá.


Nové album se jmenuje Four Bibles a po skvělých deskách pro labely Riot Season (The Cosmic Dead, Pharaoh Overlord, Aluk Todolo) a Rocket Recordings (Goat, Shit & Shine, Mien) vyjde u labelu Alter, za kterým stojí elektronický producent Helm, a na němž dále vychází hudba tak rozličných umělců jako Richard Youngs, Love Theme a Uniform. Kytarovou vichřici budou na novince mírnit i klavír anebo housle, ty dokonce v podání Daniela O'Sullilvana (Grumbling Fur, This Is Not This Heat). Nasrat na nekytarovou postpsychedelii, tohle je stejně tak vynalézavá jako přímočará hudba, že se jakékoliv šuplíky zavírají s prvním zabráním do strun. Pokud fandíte kapelám jako Pontiak, Gnod anebo Acid Mothers Temple, neměli byste v dejvické Klubovně chybět. Feel good hudba s výrazným ostřím.


Večer příhodně zahájí nevyzpytatelní LEBANON, kapela jedné desky a mnoha plánů, které rozvíjí nenuceně, ale s o to větší pádností. Olomoucká čtveřice, která stojí též za kolektivem 8848, letos dotáhla k vydání netradiční debutový release a patří mezi ty, které se nemusí bát spojení „čekejte neočekávatelné“. „Disharmonie, nečekané vpády elektroniky, když žert, tak hodně uštěpačný,“ psal o nich měsíčník Full Moon. Jsme si jisti, že si s Hey Colossus porozumí, stejně jako si s oběma kapelami budete notovat vy.
Jednota this time: ][, Heartnoize Promotion a Naše koncerty
EVENT https://www.facebook.com/events/2165538213509292/
GoOut předprodej http://bit.ly/heylebanon
Klubovna http://www.klubovna.povalec.cz/

Hey Colossus https://heycolossus.bandcamp.com/
Hot Grave https://www.youtube.com/watch?v=aONyusEvJtA
Lebanon https://sdbs.cz/roster/lebanon/


Zveřejněno: 23. 12. 2018
Přečteno:
3553 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář