Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

16. 3. 2019, Praha - Palác Akropolis

Kultovní XIII. století se vrací do Prahy. Tentokráte s britskou gotickou all-star formací. V sobotu 16. března čekají Palác Akropolis gothicrockové obřady.

Představovat našincům legendu českého gotického rocku XIII. století by bylo nošením netopýrů do jeskyně. Hudba dětí noci z mystické Jihlavy očarovala za více než dvě a půl dekády existence úctyhodný počet posluchačů v Čechách i po celé Evropě (zejména v Polsku má hudba Petra Štěpána a jeho družiny velké množství oddaných příznivců).

Formace, která roku 1990 povstala na troskách postpunkových Hrdinů Nové Fronty, o sobě dala vědět již o dva roky později průlomovou deskou "Amulet" (1992), na které představila svůj šlapavý, atmosférický pohled na gothicrockový žánr. Následující studiové i živé zářezy pak působily jako jednotlivé kamínky, které postupně uvolnily obrovskou lavinu zájmu o tuto vlajkovou loď české gotické scény, nezasažené módními a mediálními vlivy doby. O to víc fanoušci zaslzeli, když si předloni přečetli zprávu o blíže neručené koncertní pauze.

Přání fans ale naštěstí nezůstalo nevyslyšeno a tak se XIII. století loni opět vrátilo na koncertní pódia v rámci Prague Gothic Treffen. Toto zapamatováníhodné vystoupení zažehlo v bratrech Štěpánových a jejich smečce nový plamen, který uhasí jen koncertování. Kapela se vydala na turné, které mimo naši republiku zasáhlo i Polsko a Slovensko. A dobrou zprávou je, že kapela bude v hraní pokračuje i letos.

Jedním z pečlivě vybíraných středobodů jarní šňůry je také návrat XIII. století do oblíbených prostor žižkovského Paláce Akropolis, který už byl svědkem několika jejich nezapomenutelných show.

Fields of the Nephilim, The Eden House, Sex Gang Children, Nosferatu nebo Voices of Masada – ve všech těchto projektech hráli nebo hrají členové gothicrockové formace Red Sun Revival. Tu založil roku 2007 Rob Leydon původně jako studiový projekt, ale postupné přibrání basáka Panose Theodoropoulose a houslistky Christiny Emery jej proměnilo v regulérní kapelu.

Zásadním bodem pro formaci byl příchod bubeníka Simona Rippina, jehož jméno bude fajnšmekrům nejspíš povědomé, neboť tloukl do škopků u takových es, jakými jsou The Last Dance, The Eden House, NFD a hlavně u kultovních Fields of the Nephilim a u Carlova levobočka Nefilim. Tomu se říká „gotické CVčko“!

Ostatně debutová deska „Running from the Dawn“ z roku 2012 zní přesně podle nejtradičnějších vzorců britského gothic rocku a právě fandu „Nephs“ určitě neurazí. Originálním prvkem v klasickém soundu jsou potom Christininy housle a některé vzdušné kytarové motivy, které místo deprese dokážou navodit příjemnou a povznesenou náladu. Druhé a prozatím poslední album kapela nazvala „Identities“.

Red Sun Revival už během koncertování projeli slušný lán světa, ale v Čechách se ukážou vůbec poprvé 16. března jako speciální host show legendárního XIII. století. A tady žádný fanda gothic rocku prostě nemůže chybět, protože takhle žánrově čistých koncertů za rok příliš mnoho neužije. Prokažte svou temnou identitu v Akropoli a přijďte podpořit tuzemské průkopníky žánru i ryzího zástupce britské gothicrockové školy!

A pozor! Vzhledem k policejní hodině Paláce Akropolis první kapela začíná už 19:15!

Sobota 16. března 2019 (pozor, první kapela začíná už v 19:15!), Praha, Palác Akropolis


Zveřejněno: 07. 10. 2018
Přečteno:
3454 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář