Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

MCD 2018, Bizarre Leprous Productions / gore/grind / Španělsko

Španělská chorobná cháska, libující si v béčkových hororech italské produkce a slyšící na jméno GRUESOME STUFF RELISH (čili Děsivé věci) vznikla už v roce 2000 a od té doby vyvrhla ze svých útrob krom tří plnohodnotných alb i spoustu dalších většinou split nahrávek. V roce 2016 pak v dvoučlenné sestavě vyprodukovala toto nové minialbum, které začátkem letošního roku vyšlo u tuzemského hodně aktivního labelu.

Obal odkazuje na jeden z plakátů dnes snad už kultovního snímku Ruggera Deodata Kanibalové (Cannibal Holocaust) z roku 1980, v němž se partička reportérů setká v jihoamerickém pralese s kmenem lidojedů. Jak vše dopadlo, se dovíte z fotek uvnitř CD, kde jsou i texty k jednotlivým skladbám nebo děkovačka režisérům podobných filmů. Patřičnou atmosféru tohoto konceptu také navodí úvodní intro z výše zmíněného filmu. Potud je vše v naprostém pořádku.

Použití podobných inter v tomto hudebním žánru je už naprosto běžnou věcí. Ovšem natáhnout díky nim už tak krátkou nahrávku (celkových 20 minut) o zbytečných více než šest minut mi přijde opravdu přes čáru. V tomhle případě by to chtělo trochu soudnosti, vynechat závěrečnou pětiminutovku s domorodým rituálem, a když už mi zbude krátký materiál, poohlédnout se po nějakých parťácích na split album.
 
Ale co už teď. Mrkněme aspoň na tu trošku hudby, co tady je. Ta určitě hned od prvních tónů stojí za poslech, protože GSR patří k tomu lepšímu v žánru gore/grind. Takže jsou tady svižné skladby s klasickými tanečními rytmy v polka tempu, podpořené totálně kanálním vokálem a hutným zvukem. Velkou devizou jsou pak kytarová sóla a vyhrávky, které nahrávce dodávají na pestrosti. Na Obscene Extreme má přesně tohle úspěch a taneční parket je rázem plný všemožných oblečků a masek. I z nahrávky se těch pár minut dá vydržet, protože jednotlivé tracky jsou krátké tak akorát od pár sekund po minutu. (úsměv)

Takže ano, nahrávka je to vcelku povedená. Fanoušci staré školy splatter horror grindu a kapel typu IMPETIGO musí chrochtat blahem. Já však jsem z nahrávky „Cannibalized!“, této už čtyřčlenné kapely, trochu v rozpacích. Za hudební produkci bych klidně dal o bod víc, ale jako celku takovému prostě nemůžu. Bohužel.

Seznam skladeb:

  1. Human Feast
  2. Sadistic Ceremony
  3. Skewered By Hooks
  4. Speared To Death
  5. Primitif
  6. Doomed To Die In The Jungle
  7. Cannibalized Bodies
  8. Antopologists vs. Antropophagus
  9. Tender Flesh For The Tribe
  10. Another Sacrifice For The Cannibal God
  11. Eaten Alive

Čas: 20:00

Sestava:

  • Noel Kemper – kytara, basa, zpěv
  • Paolo Deodato – bicí

Facebook
YouTube
http://bizarreleprous.cz/

 


Zveřejněno: 29. 09. 2018
Přečteno:
4110 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář