Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Slovenští ESCHATON se představují v deseti otázkách.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Skupina bola založená v priebehu roku 2014, Tomášom Magom z Ružomberka. Hlavnou motiváciou pre jej vznik bola túžba pretaviť svoje umelecké predstavy do hudobnej formy. ESCHATON je slovo z gréčtiny, termín označujúci posledné veci života a sveta.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Autorom hudby, gitaristom, spevákom a frontmanom skupiny je Tomáš Maga, na gitaru hrá asi 12 rokov, pôsobil v známej skupine DEMENTOR, na poste basgitaristu. Autorom textov, názvu skupiny a tzv. konceptmajstrom je Oskar Blahušiak z Popradu a je aj ďaľším vokalistom. Dôležitým členom skupiny je aj Andrej Kelčík a na gitaru hrá približne 6 rokov. Novou posilou v tíme je mladý basgitarista Juraj Ondrejmiška z Prievidze. Kedysi s nami spolupracoval bubeník Tom Brighterson, hrá v skupinách NAHUM a REVENGE DIVISION.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávka bola urobená koncom minulého roku v GM STUDIO v Jablunkove. Sme spokojní, či už s priateľským prístupom, ústretovosťou a flexibilitou so strany štúdia alebo s finálnym mixom, zvukom, ktorý má podľa nás zahraničnú kvalitu. Vďačíme za to majiteľovi štúdia Martinovi Roženekovi, zo skupiny ADOR DORATH, pomohol nám s aj klávesami a je autorom symfonického intra na albume. Album bol oficiálne vydaný v Slovak Metal Army (SMA),
27. januára 2017. Čo sa týka vecí spojených s odbytom, do dnešného dňa je rozobratých asi 150 kúskov. Album sa dá kúpiť v digitálnej forme (5€), CD verzii  (7€ ) a digipacku (8€) zde  alebo priamo od nás.

Texty – proč jste rozhodli zpívat slovensky/anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Všetky naše piesne, okrem titulnej „Ultimum Exitium" (posledné zničenie) sú po slovensky. Uvedomujeme si, že angličtina je populárna, ale keďže sme slovenská skupina, chceme v prvej rade osloviť slovenské publikum, navyše niektoré špecifiká, by stratili svoje čaro, keby sa preniesli do iného jazyka. Tématika na albume korešponduje s názvom albumu a skupiny. Na vyjadrenie a dotvorenie súrodej atmosféry používa textár aj latinčinu, alebo grécku symboliku ktorú môžete nájsť v starých mytologických príbehoch.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Grafickým veciam ako je logo a obal, prisudzujeme veľký význam, mali by tvoriť spolu s hudbou zmysluplný celok. Autorom loga a obalu je Vojtech „Moonroot" Doubek. Mal určitú voľnosť pri tvorbe a s výslednou prácou sme všetci v skupine spokojní.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Máme všetci radi metal ako taký. Napríklad DEATH, NILE, ORIGIN, DARK TRANQUILITY, JUDAS PRIEST, MANOWAR, IMMORTAL, KING DIAMOND, PARADISE LOST, DIMMU BORGIR... ale poznáme a máme obľubujeme aj iné mená.  
Zo slovenských skupín sú to napríklad LUNATIC GODS, DEPRESY alebo MORNA, s ktorou sme mali pár spoločných koncertov.   
Radi brázdime aj v iných vodách, hlavne textár, má pasiu aj pre hudbu starých majstrov ako bol Franz Liszt, Richard Wagner, Antonín Dvořák, P. I. Tchaikovsky alebo Johannes Brahms...

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Máme dohodnutú spoluprácu z SMA, čiže máme to doma na Slovensku. Uvidíme čo nám prinesie budúcnosť.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Zatiaľ len šesť koncertov, žiaľ brzdí nás neprítomnosť bubeníka, chceli by sme vyzvať aj touto cestou, či už slovenských alebo českých muzikantov, ak majú chuť a nadšenie pre hudbu, nech sa ozvú, dvere sú u nás otvorené, diaľka nehrá úlohu!!!

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Samozrejme, využili by sme každú rozumnú šancu, ktorá by nás posunula ďalej a možnosť prezentovať sa.

Plány do budoucna...

Pracujeme na nových skladbách, múza nás neopúšťa a dúfame, že s Vami budeme môcť zdieľať spoločnú energiu na našich budúcich koncertoch.

RECENZE


Zveřejněno: 07. 08. 2017
Přečteno:
3890 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář