Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

„Remembramce\" je debutové CD brněnských PAINTING MEMORIES a na deset otázek odpovídali basák Dude a kytarista Murky.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela vznikla v lednu roku 2013. Název PAINTING MEMORIES jsme si vybrali proto, že pomyslný akt malování vzpomínek je docela výstižný popis našich motivů a cílů v hudbě potažmo umění obecně. Chceme vytvářet svůj svět, nálady a atmosféry, skrze které ventilujeme své osobní zkušenosti, pocity, radosti a strasti, a zachovat si tak díky nim i své životní vzpomínky. Stejně tak chceme ovšem zprostředkovat co nejpříjemnější vzpomínky i všem těm, kdo si nás poslechnou... Prapříčinou vzniku kapely byla určitě potřeba několika zasněných jednotlivců hrát a tvořit vlastní hudbu. V samém základu konkrétně Murkyho, Duda a zakládajícího zpěváka Martina. Od toho se odvíjel další veletoč událostí a do pár měsíců byl složen původní line-up.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Momentálně je to složitější, protože procházíme historicky druhou personální změnou v kapele. V současné chvíli jsou tak full-time členy Adam (24, zpěv, dříve Sold My Soul), Murky (28, kytara, dříve SOMNUS AETERNUS), Dude (25, basa), Kuba (25, bicí). Na albu s námi pracoval jako pátý a spolu-zakládající člen kytarista Jerry. Nástrojové zkušenosti, co se týče primárního nástroje, jsou v kapele zastoupeny v rozpětí 13-4 let :)

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Desku jsme nahrávali v brněnském studiu Sonidos u Zdeňka Ondráčka, který má na svědomí i mix a mastering. Zdeněk je člověk na správném místě, spolupracovalo se nám s ním velice dobře, a i když jsme před nahráváním měli o albu dost jasné představy, pomohl nám ho mnohými cennými radami a nápady vylepšit.
„Remembrance" je kulminace téměř dvouleté práce a jsme s ním spokojeni. Každý muzikant ale určitě zná ten pocit, že když dokončí desku, začne okamžitě uvažovat nad tím, co by udělal jinak - takže i my to v tomto případě máme podobně :) Reakce na album máme zatím pozitivní, vyšlo v nákladu 500ks, na odbyt jde docela dobře a jeho cena je 280 Kč.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty píšeme zásadně anglicky. Je to jak z důvodu osobních preferencí a lásky k anglickému jazyku, tak kvůli tomu, že bychom se chtěli výhledově dostat i za hranice ČR a tam si česky zpívající kapela většinou moc neškrtne (i když výjimky jsou).
Autorem většiny textů je basák Dude, na albu dále slova ke dvěma skladbám napsal i kytarista Murky. Tématicky se přitom skladby zabývají hlavně nitrem člověka, jeho psychikou, touhami, sny, jeho démony, silou vzpomínek a tím, jak to do sebe všechno zapadá - tvoří jeden obraz.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga je kytarista Murky (námět) a náš dvorní grafik Jiří Šanca (finální realizace). Ten je i autorem přebalu jak našeho prvního EP „Piece of Stone", tak i alba „Remembrance", a je pro nás v této oblasti dlouhodobě primárním spolupracovníkem. Autorem webu je pak bývalý kytarista Jerry. Grafické stránce naší prezentace přisuzujeme důležitost poměrně velkou, a to nejen proto, jaký jsme si zvolili název kapely. Rocková hudba obecně pro nás není jen o hudbě - je to soubor různých řemesel, které do sebe mají v ideálním případě zapadat tak, aby posluchači / divákovi prezentovaly ucelený multimediální zážitek. A o to se také snažíme.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Asi bychom neřekli, že máme vyloženě nějaké vzory, někoho, komu bychom se chtěli podobat, ale vlivů a zdrojů inspirace máme hodně. Každý člen kapely čerpá tu svou inspiraci trochu někde jinde, v různých žánrech; ať je to americká alternativa, skandinávský metal, hard rock nebo třeba prog. Samozřejmě jsou i interpreti, na kterých se shodneme všichni, např. STONE SOUR, CHEVELLE, SEETHER, SHINEDOWN, ALTER BRIDGE...

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Na firmy ve smyslu externích vydavatelství jsme prozatím žádné nahrávky neposílali. Hlavně proto, že jsme zatím nenarazili na nikoho, s kým bychom si dokázali představit vzhledem k tomu, co se snažíme hrát, oboustranně výhodnou a doplňující se spolupráci. Dnes již je kapela schopna si většinu základních věcí ohledně produkce, distribuce a propagace obstarat sama, a tak to momentálně děláme i my. Do budoucna ovšem určitě podobnou spolupráci nevylučujeme. Je to o lidech a konkrétních projektech a cílech, které se nám třeba někdy s někým protnou. Na obzoru je přitom i jeden náš vlastní boční produkční projekt, o kterém zatím pomlčíme, ale který se již začíná postupně rozvíjet. První vlaštovkou je zastřešení vydání našeho alba pod naší vlastní značkou Altered City.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Koncertů máme odehráno okolo padesáti. Kromě naší domácí brněnské Melodky, kde jsme měli tu čest hrát jako support před ex-frontmanam legendárních Iron Maiden BLAZEM BAYLEYM nebo moldavskými INFECTED RAIN, moc rádi vzpomínáme i na mini-turné s kapelou HEIDEN, opakovaně velmi příjemné koncerty v Českých Budějovicích, nebo pro nás doposud nejvzdálenější koncert ve švýcarském Bernu.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Jak už jsme zmínili, s hraním v zahraničí už drobné zkušenosti máme, ale určitě bychom koncertů mimo republiku chtěli víc. Máme v plánu zkusit určitě Rakousko, Německo, Polsko a dál uvidíme, jak to vyjde :)

Plány do budoucna...

Nejbližší plány jsou asi docela jasné, propagovat album, koncertovat, chystáme se točit nový klip, a zase psát další hudbu (protože my si prostě nemůžeme pomoct). Do podzimu bychom ještě rádi napsali a nahráli nějaký ten nový song a potom třeba začali postupně psát druhou desku. Mezitím bychom rádi domluvili i zmíněné koncerty v zahraničí a trochu se podívali po Evropě.

http://paintingmemories.cz/

RECENZE


Zveřejněno: 30. 03. 2017
Přečteno:
4194 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář