Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

KRABATHOR - 20 Years of Madness 2CD 2005 - Lava Production

Krabathor byla pro mě svého času kapela číslo jedna a myslím že i pro hodně dalších lidí i pořád je. Bral jsem je tak, protože není pochyb o tom, že toho za svou existenci mnoho dokázali. Hned po revoluci se jim podařilo v krátké době vydat první desku a hrát koncerty venku, kterých byla spousta a ostatním se o tom ani nesnilo. Prostě Krabathor byli jedni z prvních.

Ze svého pohledu teď už ale musím napsat, že pro mě byli kapelou číslo jedna, protože teď už tomu tak není. Za jejich vrchol považuji album ?Lies?, deska ?Orthodox? se mi taky líbila, další desky už nikdy můj pomyslný vrchol u Krabathoru nepřekonaly. Navíc mi připadá, že si pánové dali koncertní a tvůrčí pauzu, protože současná situace kolem Krabathoru vypadá dost mrtvě. Zřejmě aby se pauza vyplnila a na teď uhasínající Krabathor se úplně nezapomnělo, je tu tohle dvoj CD, obsahující kompletní demografii kapely. Lava Production tak po vydání dem Rootu přichází s další demo-relikvií.

2CD obsahuje 5 demáčů, které kapela vydala ještě před debutním albem ?Only Our Death is Welcome? (tři z nich ještě za bývalého režimu!). Při listování bookletem si dobře vzpomínám na historii Krabathoru, která vycházela v časácích a připomínám si tak okamžiky, které zde popsal tuším Bruno :). CD1 začíná prvním demáčem ?Breath of Death?, který kapela vydala ještě pod názvem Krabator v roce 1988! Že je zvuk příšernej, to snad ani není potřeba psát, na druhou stranu myslím, že nikdo by na tu dobu nic křištálovýho asi nečekal. Za bicíma sedí Bruno a bude tomu ještě další dvě dema :). Na nahrávce se taky určitě hodně podepsal zub času, protože je to pravděpodobně grabované z kazety a i to je znát (místy zmuchlaná?). Tohle demo obsahuje kultovku Imperátor, kterou zná určitě většina. Druhým demem na prvním cd je již o poznání novější ?Pocity detronizace? z roku 1991. Songy tak nejsou řazeny chronologicky, asi z důvodů rovnoměrného rozložení. Zde je už Bruno za basou a na bicí mlátí Kopec. 5 kousků + intro, velmi je znát posun dopředu, jak muzika, tak zvuk. Demo obsahuje fláky jako Eternal, Psychodelic, Pacifictická smrt, Odsouzený k zatracení atd. s českými texty, které se později objeví na debutní desce.

Druhé CD začíná návratem do roku 1988 a demem ?Total Destruction?. 9 songů, zvukově také návrat o tři roky zpět, za bicíma pořád Bruno, je to ale dobrá řežba. Následuje třetí demo ?Brutal Death?, stejná sestava jako předchozí, 6 kusů, z tohohle dema znám akorát song Apocrypha. Poslední demo ?Feelings of Dethronisation? už předznamenávalo vydání debutu. Nahráno v sestavě co nahrála debut a i ve znění na debutu. Obsahuje tři songy: Psychodelic, Eternal, Pacifistic Death, v anglické verzi a které jsou také na debutu. Asi zvukově logicky nejzdařilejší. Booklet je bohatě prokládán fotografiemi z historie, vprostřed s dvojstránkou s kompletní diskografií. Co dodat závěrem? Nevím zda tohle dílo osloví nové fans, asi těžko, pro znalce Krabathoru a skalní je to však nutnost.

Čas:

CD1: 1:09:47

CD2: 1:16:14

Skladby:

CD1:

Breath of Death ? 1988

  1. Intro
  2. Imperátor
  3. Dech Smrti
  4. Krutý déšť
  5. Boj se smrtí
  6. Šílenec
  7. Flašinet
  8. Poslední zvon
  9. Pes

Pocity detronizace ? 1991

  1. Intro
  2. Psychodelic
  3. Eternal
  4. Nesmyslné mrtvoly
  5. Odsouzený k zatracení
  6. Pacifistická smrt

CD2:

Total Destruction ? 1988

  1. Diverzní jednotka
  2. Totální destrukce
  3. Zákeřný válečník
  4. Divný císař
  5. Tajemství hřbitova
  6. Běsnící válka
  7. Posmrtná vina
  8. Znamení zla
  9. In memoriam

Brutal Death ? 1988

  1. Mučení v ohni
  2. Apocrypha
  3. Hořící kostel
  4. Brutální smrt
  5. Zlova
  6. Memory

Feelings of Dethronisation ? 1991

  1. Psychodelic
  2. Eternal
  3. Pacifistic Death

www.krabathor.tk

www.lavaprod.com


Zveřejněno: 02. 04. 2005
Přečteno:
3980 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář