Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

DRACO HYPNALIS / ROMANTIC LOVE MC 2000 - selfrelease - Nobleness Of The Storm - Gatherer / Hopeless Anxiety

Splitková kazetka zlínských Draco Hypnalis a hulínských Romantic Love byla vydána v roce 2000. Na první poslech je zvukově velmi kvalitní. Nejlepší však bude, když se budu věnovat jednotlivým kapelkám.

Draco Hypnalis. Poslechnul jsem si velmi energickou a brutální muziku, s vyzrálými muzikantskými výkony, stylově zařaditelnou někam mezi black, doom a sem tam i death. Opravil bych se ještě v těch muzikantských výkonech. Bubeník není tak super. Je to automat a ten má dokonalost rytmu ve své přirozenosti ?. Strana A, na které se DH prezentují obsahuje 6 skladeb. Všechny písně jsou velmi rozmanité, střídají se často rytmy jak bicích tak kytary. Ve svém stylu kvalitní. Nejvíce mě zaujaly doomové pasáže občas i střižené do jazzu. Velmi pěkně melodické s dobře zvolenými efekty. Obal není vůbec špatný. Snad jen trochu přeplácaný. Má však všechno co má mít. Co závěrem? Muzika - o dost lepší průměr, perfektní zvuk.

Romantic Love. Pouštím druhou stranu a hned na mě spustí Intro - Dobrodružství kriminalistiky. Jen krátké intříčko a hned říz ho. Nášleh jako kráva. Výborný tlačený vokál. V bicích dominuje vysoký grindový virbl. Kytary jsou velmi hutné, nicméně právě díky tomu také nečitelné. Nelze posoudit výkony kytaristů. Zato bubeníkovi to opravdu šlape - upalováky, klepačky, ale také trochu jazzové hihatky. V muzice Romantic Love lze najít zajímavé pasáže, ale vesměs je to trochu průměrný deathmetal s grindovými bicícmi. No a název? No comment. Vynikající je ovšem motiv na obalu - obraz od S.Dalího. Mám ho moc rád. Super. Jediné co můžu říct je průměrné, sem tam nápadité, ale celkem chytlavé.


Zveřejněno: 22. 07. 2001
Přečteno:
3906 x
Autor: Bendis | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář