Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

16.7.2014, Písek – Pí local club

Americká chasa TÜRBOKRIEG si na červenec naplánovala několik koncertů po naší zemičce. První polovinu s ní absolvovali GRIDE (souputníci na americkém turné v roce 2013, podrobný report přináší Hluboká orba č. 30), na českobudějovické zastávce v úterý zabrnkali LAHAR a v Písku ve středu RADIOLOKÁTOR. Obecně se dá říci vybraná jihočeská společnost. (úsměv) Do Písku to máme kousek, tak se s Davidem rozhodujeme, že i v polovině pracovního týdne je možné si prodloužit večerku a vyrazit za kulturou, navíc když se jeden mladý hodný milý chlapec nabídl, že nás odveze tam i zpět (děkujeme Lukášovi z CONOPED a COMMODORE 64)...

Do Písku dorážíme před osmou (co kdyby se náhodou začalo nějak dřív, když se druhý den vstává do práce) a prvního, koho potkáváme, je Korek, hned po něm se objevuje Žrout a už posloucháme, jak je pěkné, že jim chceme pomoct s nástroji do klubu. (úsměv) Za chvíli doráží i Iny a přihrává nám do rukou části bicí sestavy... Postupně se objevují další postavičky z jihu Čech, muzikanti i pěkně ostříhaný Čert (úsměv) a jediné, co chybí ke štěstí, je živá muzika. Všichni totiž mají dost času, tak zevlujeme v pěkném parčíku za Píčkem, kecáme, popíjíme nepříliš chutného Lobkowitze a čekáme...

Asi v půl desáté se GRIDE rozhodli, že je na čase do lidí nahustit nějakých dvacet songů a jak si usmysleli, tak udělali. (úsměv) Vystoupení to bylo jako obvykle hodně živelné, hodně divoké a hodně krátké, ostatně Čerta čekala ještě jedna masáž; a klobouk dolů před tím, co ten „blázen“ zase předváděl. Ona vůbec kapela předváděla takovou psycho/schizo divočinu, mám pocit, že zazněly nějaké nové songy, které se nesou v trochu odlišném hávu, než dříve – vzorek je ke slyšení na flexi splitku se ZEMĚŽLUČÍ, které je přiloženo k novému Hlasateli. Trochu mi tentokrát neseděl zvuk, ono v malém klubu a bez zvukaře je to vždycky problém... Názvy songů sloužit nemohu, protože si je nepamatuju, jen tu intenzitu, a pak song o policii, který jakoby měl předznamenat to, co bude následovat.

Napřed ale následovali RADIOLOKÁTOR, které jsem viděl před pár dny v Sušici, kde předvedli fantastické vystoupení, které asi stěží překonají. V Písku to bylo zase parádní, ale tak parádní jako v té Sušici ne. Důvody? Zvuk a policie. (úsměv) Ta dorazila domluvit pořadateli, aby omezil hlučnost akce, a pořadatelem nebyl nikdo jiný, než basový umělec nacházející se právě na pódiu. (úsměv) Chvilku zbytek party čekal, ale když se Žrout nevracel, pokračoval bez něj... Zazněly prakticky stejné songy jako na Magick Musick, jen na přídavek nedošlo... Přihlížející totiž byli nějací chladní, žádná větší řež se na place nekonala a tak asi pánové na pódiu usoudili, že to stačilo.

Žrouta naštěstí nezatkli. (smích) Jen musela být uzavřena okna a dveře, aby zvířecí zvuky nerušily klidné žití píseckých občanů, a jak trefně podotkla jedna sličná slečna, byla z nás najednou uzavřená společnost. (úsměv)

TÜRBOKRIEG si taky dali na čas a začali až kolem půl dvanácté. O téhle kapele jsem zatím jen četl, vím, že před nedávnem vydala raritní šestipalcový split s GRIDE, že je tvořena zkušenými kapeloběžníky, ale k tvorbě jsem se nedostal a ani před koncertem na netu nehledal. Ač jsou TÜRBOKRIEG označováni jako grind, mně to spíš přišlo jako mix grindu a thrash metalu, kde se o grind staral frontman, resp. jeho guturální řev. Bubeník sypal a kytarista zpestřoval muziku kvílivými vyhrávkami, v případě přídavku i sólovačkou. Ještě předtím se vokalista objevil nad hlavami fanoušků a atmosféra aspoň u zaoceánských hostů trochu nabrala grády, takže si nějaká padesátka příchozích mohla užít bonus v podobě notoricky známé skladby, kterou jsem na místě nedokázal zařadit. (smích) Naštěstí mi Víťan prozradil, že šlo o pravěký song METALLIKY... Ač jsem na TÜRBOKRIEG vyrazil spíš ze zvědavosti, když už mají s našinci tu družbu, koncert mě nakonec hodně bavil, a tak si dovolím doporučit návštěvu dalších dvou vystoupení Amerikánů, obě na Obscene Extreme, poprvé v sobotu odpoledne a podruhé v neděli večer na afterpárty.




Zveřejněno: 18. 07. 2014
Přečteno:
3255 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář