Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Tato kultovní rocková kapela právě jede své Letíme na Venuši Tour. Proto jsme se rozhodli je vyzpovídat. Na otázky odpovídal Robert Kodym.

Vaše aktuální deska Letíme na Venuši je mnohými přirovnávána k prvnímu počinu Tak mi to teda nandey. Vnímáte to podobně?

Symbolicky je pro nás nová deska novým začátkem. Jsme regulérní čtyřčlená rocková kapela, která prodala prozatím 650000 cédéček.

Zároveň jsem četl názor, že na ní chybí hitovky, které by se zařadili po bok ostatních kultovních písní. Podle mého to určitě není pravda a je jich na albu hned několik. Které skladby považujete Vy za nejzajímavější a jste na ně nejvíc pyšní?

Já si to taky myslím. Jsem přesvědčenej, že všechny kousky jsou fakt dobrý. Jsem rád, že jednu písničku zpívá sólově Tomáš Vartecký.

Po odchodu P.B.Ch jste se stali regulérně čtyřčlennou kapelou. Znamená to pro Wanastovky, že tato změna Vás posunula o krok vpřed? Dokážeš si představit, jak by se vše vyvinulo, kdyby P.B.CH neodešel?

Jak se říká: Co tě nezabije to tě posílí a tak se zaplaťpánbůh stalo. A to, že kapela má místo dvou hnacích motorů hned čtyři je sakra znát. Jsme fakt veselej čtyřlístek.

Kde před svým příchodem působili Radek Havlíček a Štěpán Smetáček? Byl v hledáčku ještě někdo, kdo by mohl být stálým členem WV?

Tak především oba dva hráli v devadesátých letech jako koncertní hráči Wanastovek a Štěpán pro W. V. nabubnoval 2. - 4. album. Radek hrál mimo W. V. v Guns a v Dorotě BB. Štěpán hrál v Řetězu, Arakainu, Vitacitu, Zemětřesení, New orchestra of dream, Lucie, Žentour a spoustou dalších.

Rozhodli jste se nespolupracovat s žádnou velkou vydavatelskou firmou. Bylo to z důvodu, aby Vám do ničeho nezasahovali a mohli jste si udělat vše po svém? Plánujete to takto dělat i do budoucna?

Odešli jsme od relativně velké gramofirmy k relativně menší. A jsme tomu rádi. Proto u ní zůstaneme.

Momentálně jedete turné na podporu aktuálního alba. Jak jste zatím spokojení s organizací, fanoušky a sami se sebou?

Takhle profesionální produkci koncertů jsme ještě nezažili. Celej ten "cirkus" funguje na jedničku. Fanoušci jsou fakt supr. Zase nám od posledně přibyli noví a ty dřívější choděj i s dětma.  S náma je to taky v pohodě, měsíce jsme zkoušeli a teď asi to hustě užíváme.

Co mohou očekávat lidé, kteří se na něj vypraví? Máte nějaké speciální efekty, úpravy a vychytávky?

Tak to každopádně. Těžko to popíšu slovy, musí se to vidět.

Dalo by se říci, že Praha bude vrcholem celé štace? Bude v ní něco navíc, nebo si budou všechny koncerty rovnocenné?

Na každým koncertě ze sebe vydáváme maximum a v Praze to bude taky tak. Matička stověžatá nepřijde zkrátka.

Plánujete v létě vystoupit na nějakých letních festivalech?

Ano.

Wanastovi Vjecy vznikli jako punková studiová kapela pro dokument Aby si lidi všimli. Jaké pro Vás byli tyto začátky? Co pro Vás v té době znamenalo slovo punk?

Začátky to byly veselé. Kazety s prvníma nahrávkama se nějak samovolně rozšířily po Praze a my začali hrát v pražských klubech. Slovo punk pro mě dodneška znamená další vývojový stádium starýho rocknrollu.

Sledujete hudební dění v Čechách? V jakých rockových skupinách vidíte budoucnost rocku u nás? Samozřejmě kromě Vás.

Tak to momentálně skrz W. V. nestíhám a tímto se všem kaji.

Na závěr pozvěte fanoušky, kteří se ještě nerozhodli, aby šli na Váš koncert.

Rozhodně přijďte! Rosvítíme vás jako žárovky!!!

http://www.wanastowivjecy.cz/


Zveřejněno: 22. 04. 2012
Přečteno:
3587 x
Autor: Louluk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

23. 04. 2012 20:17 napsal/a DW
:)
v dnešní době to většina lidí řeší stylem tl:dr.. Neni se co divit, že pak vídáme na fórech a vůbec všude tak otřesnou češtinu, když už nikdo nečte nic a každému stačí dvouslovná odpověď. Mně osobně tohle prostě nestačí.
23. 04. 2012 19:15 napsal/a elpi
Nebyl by rozhovor s Luckou Vondráčkovou?
Veenia: Že Tě nezajímají rozhovory s kapelami, které dělají hudbu, zatímco od Wanastovek (nebo Chinaski nebo bůhvíkoho) si s chutí přečteš rozhovor na úrovni odpovědí do ženského magazínu, nestaví Tvůj hudební zájem do dobrého světla
22. 04. 2012 23:53 napsal/a Veenia
intw
Ano, Kodymovy odpovědi trochu připomínají obrázek, kdy zpovídaný právě na něčem maká a odpovídá jednou větou a tak nějak duchem nepřítomen. Někde se možná mohl rozmluvit, ale upřímně - tenhle strohý, věcný rozhovor je nejspíš jediný, který jsem na Fobii za pár let dočetl do konce. Protože ostatní rozhovory, kde protagononisti bezejmenných těles ve třech a více odstavcích popisují, jestli se jejich druhá deska podobá první desce, či jak se dali u piva dohromady, jsou tou pravou nudou. Takže díky za Kodymovu \"výřečnost\", i když mnozí od hvězdy možná čekali něco jiného
22. 04. 2012 14:24 napsal/a DW
Spíš
se mu vůbec divim, že se na to nevykašlal.. Tak tyhle odpovědi se daly celkem čekat, Kodym v tom umí chodit, však není žádnej vyjukanej bažant ze scény, rozhovorů už udělal fůru a pro mnohem \"větší\" média. Upřímně řečeno, nemám pocit, že by se tenhle rozhovor tolik lišil od toho z Týdne, jen odpovědi tam byly obsáhlejší, což je pochopitelný. Prostě takhle nějak se to celý dalo čekat:)
22. 04. 2012 13:26 napsal/a Johan
Jo,
taky jsem docela váhal, jestli to vůbec zveřejnit, ale když už si dal Lukáš tu práci s otázkami, tak jsem to sem dal. Obrázek o mistru Kodymovi ať už si udělá každý sám...