Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

Slovo si vzal bubeník Miro.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Skupinu sme založili na prelome roku 2009 a 2010. Všetci sme hrali v skupine Dehonest ktorá nezaznamenávala žiaden pokrok a ani vzťahy so zakladateľom kapely neboli práve najlepšie, tak sme sa zvyšní členovia dohodli že spravíme novú skupinu, ktora bude produkovat grind HC apod.  Názov Respite mal už dlhšie v rukáve spevák Miro a znamená to Omilostenie.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Všetci na svoje nástroje hráme už dlhú dobu. Ako som už spomínal všetci sme hrali v skupine Dehonest. Ja som hral s Mirom asi rok v skupine Angels Decay a vyše troch rokov som búchal v Sanatorium. Teraz hrám ešte v Corrupted Melody. Ostatní členovia sa nevenujú iným projektom. Zostava je Miro (33) spev,  Rasťo (34) gitara, Juro (22) basa a Miro2 (25) bice :) 

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávka vznikla pomerne krátko po vzniku skupiny. V podstate sme robili pesničky štýlom čo skúška to song. Kedže mám nejaké skúsenosti s recordingom tak sme to nahrali v skúšobni. Povedali sme si že nepotrebujeme na prvé demo superbomba zvuk, prvoradé su pre nás živé vystúpenia. Čo sa týka predaja tak od vydavatela nemám informacie o počte predaných kusov, ale nám sa na koncerte celkom darí vždy niečo predať. Cena je 7 eur.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky/česky kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Nad slovenskými textami sme moc neuvažovali. Do tohoto štýlu sa nam viac hodí angličtina. Texty píše spevák a su väčšinou o živote a prehnitej spoločnosti

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Miro spravil viac návrhov a z toho sme nejak vybrali. Obal na CD nám v podstate celý spravil Peter Betko z Gothoom a sme s tým velmi spokojní. Myslím že skupina by mala mať dobré logo, obal, fotky aby neposobila amatérskym dojmom. 

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Je toho veľmi vela čo nás inšpiruje. Od Nasumu cez Napalm Death až po NYHC.  Na Slovensku máme vzor Embolism:-) 

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

My sme nahrávali demo ktoré malo byt free na nete, ktoré by sme rozdavali luďom na koncerte a tak sa nejako spropagovali. Aj preto sme to nenahrávali v študiu ale v skúšobni. Počas nahrávania sa mi ozval Peter z Gothoom a vravel že mu to mám určite poslať pred tým ako to zavesím na net. Vypočul si to a písal mi že nám to vydá, že sa mu to páči. Problém ale bol že materiál bol na CD krátky, takže sme sa rozhodli že to spravíme ako split.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Prvý koncert sme mali asi pred rokom a odvtedy sme ich odohrali 20. Najlepší bol asi Gothoom & extreme core terror ale aj prvý koncert v domacej Nitre bol super. Niekedy mám ale dojem že čím menšie mesto, tým lepši koncert  

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Samozrejme že máme, ale nie za každu cenu. So Sanatorium som odohral dve stovky koncertov a viem že nie každa akcia v zahraničí je lepšia ako doma. Samozrejme že zahranične festivali a vačšie deathfesty by boli super, ale tam je sa dostať ťažšie. Sme na to aj dosť mladá kapela. 

Plány do budoucna...

Už dlhšie uvažujeme nad klipom k songu All My Life už sa k tomu len dokopať. Budúci rok plánujeme vydať prvý full-length album a potom začať vybavovať aj tie zahraničné akcie. 

Web:

http://www.myspace.com/respitebandofficial
http://bandzone.cz/respite
http://www.gothoom.com

Dik moc za priestor

Drummer Mirro


Zveřejněno: 08. 07. 2011
Přečteno:
3424 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář