Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

GOD IS AN ASTRONAUT (ir), TODAY IS THE DAY (usa), SOILENT GREEN (usa), RWAKE (usa), DRAGGED INTO SUNLIGHT (uk) - 20.4. 2011, Praha – MEET Factory

Festival se zavádějící(?) zkratkou „LSD Fest“ se uskuteční 20. dubna v prostorech smíchovského prostoru MeetFactory. Jedinečný nebude pouze tím, že se jedná o jeho první a poslední ročník, ale především svým line-upem, který v sobě skrývá šest nadmíru zajímavých kapel v čele irskou post-rockovou senzací GOD IS AN ASTRONAUT, noise-corovými Američany TODAY IS THE DAY, jejich krajany v podobě kapel SOILENT GREEN a RWAKE a v neposlední řadě britskými blackery DRAGGED INTO SUNLIGHT.

Celá akce vznikla spojením několika, původně na sobě nijak nezávislých, turné a finálním produktem je právě tento jednodenní minifestival, který nabízí svým návštěvníkům shlédnout pětici našláplých kapel během jediného dne. „LSD Fest“ bude probíhat na dvou pódiích v prostorách klubu Meet Factory, vstupenky na tento koncert jsou k dostání ve všech běžných předprodejních sítích. Bližší informace naleznete na webu www.obscure.cz.

Irové GOD IS AN ASTRONAUT již dávno nejsou onou vycházející hvězdou nabité ostrovní post-rockové hudební scény. GOD IS AN ASTRONAUT jsou již v současnosti jednou z největších kapel, která se během pouhých několika let dostala až na samou špičku daného žánru a to nejen na Ostrovech, nýbrž i v Evropě a v zámoří. Tříčlenná formace ve složení bratrů Torstena a Nielse Kinsellů a Lloyda Hanneyho debutovala albem „The End of the Beginning“ a od této doby se počítá jejich raketový vzestup, který nepolevuje ani s aktuálním albem „Age of the Fifth Sun“. Již na jejich minulých koncertech v Praze bylo vidět, že s kapelou se ztotožňují také stovky tuzemských fanoušků. Jejich plánovaný koncert v rámci „LSD Festu“ by měl proto zaznamenat dosud největší návštěvnický ohlas.

Dalším výrazným účastníkem festivalu budou američtí podivíni TODAY IS THE DAY, aneb kapela soustředěná kolem hlavního mozku, kytaristy a producenta Steva Austina. Jejich hudba získala přízviska jako „šílená, zběsilá nebo bolestná“. Ve skutečnosti se jedná o originální směs hardcoru, metalu, noise rocku, to vše podáno ve změti disharmonických akordů, nervní atmosféry a hysterického řevu vokalisty. Dodejme ještě, že kapela momentálně pracuje na nástupci posledního alba „Axis of Eden“.

Jako další se představí další američtí zástupci v podobě SOILENT GREEN (grind/sludge) a RWAKE (sludge) a výčet uzavírají britští DRAGGED INTO SUNLIGHT (down-tempo/black metal).

Související linky:

www.myspace.com/godisanastronaut
www.myspace.com/todayistheday
www.myspace.com/soilentgreen
www.myspace.com/rwake
www.myspace.com/draggedintosunlight
www.obscure.cz
www.meetfactory.cz

 

Zveřejněno: 05. 04. 2011
Přečteno:
3449 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 04. 2011 17:54 napsal/a Drápalík
Název akce
je docela vtipnej:-)