Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

pondělí 23. 6. 2008 - Praha, Malá sportovní hala (Výstaviště) - v 19:30 hod.

Pondělí 23. června bude patřit příznivcům punk rockových part numero uno dneška. V pražské Incheba Aréně (Malá sportovní hala) zahrají po boku pittsburghských ANTI-FLAG kanadští rodáci z Toronta: BILLY TALENT.

Obě kapely jsou funkční již 15 let. BILLY TALENT (dříve Pezz – práva na název měla tenkrát jiná hudební skupina, proto se museli nynější nositele jména postavy populární novely „Hard Core Logo“ přejmenovat, aby zatrhli případnému soudnímu procesu) poprvé zavítali do naší malé země v minulém roce jako předkapela My Chemical Romance, kde předvedli svůj energický punk rock s post hardcore drobením, s kterým vešli na scénu v druhé půli roku 2001 prostřednictvím EP „Try Honesty“. S podpisem smlouvy u Atlantic Records (Warner Music Canada) stoupla sebedůvěra i vášnivý zápal, který kluci dostali i do drážek plnohodnotného eponymního alba, s nímž zaznamenali velký úspěch především v Kanadě, Velké Británii, Německu a Austrálii. V roce 2006 vydávají zatím poslední longplay „Billy Talent II“, který přináší vavříny. Díky hitům „Red Flag“ nebo „Surrender“ (bodoval i v našich hitparádách) se BILLY TALENT stávají ještě populárnějšími, aniž by upustili od velmi kvalitní studiové produkce a strhujících koncertů. Mnozí fanoušci i kritici jsou toho názoru, že svým vystoupením v minulém roce vstrčili Kanaďané emo ikony My Chemical Romance do kapsy. A že BILLY TALENT na koncertních pódiích opravdu umí, se mohli fandové přesvědčit zakoupením DVD pod názvem „666“, které i v ČR vydala pobočka majoru Warner Music.

Jako speciální host se českému publiku představí punková stálice s patnáctiletou tradicí: ANTI-FLAG. Jejich hudební tvorba, založená na jednoduchých, ale zpěvných a výrazně melodických motivech, výborné čitelné baskytaře a nakřáplých vokálech, skrz něž promlouvají inteligentní angažované texty, si vysloužila úspěch v mnoha zemích světa. Svým charisma učarovali na přelomu milénií Fat Mikeovi, který kapelu podpořil nabídnutou spoluprací, z které vzešly dva dnes již kultovní alba: Underground Network“ (2001) a „The Terror State“ (2003). Období u Mikeového Fat Wreck Chords přineslo ANTI-FLAG spoustu nových fanoušků, kteří vynesli kapelu do samého popředí punk rockového žánru. Díky své popularitě mohli daleko více zviditelnit své politické a občanské aktivity, díky nimž se stávají předmětem zájmu i ze stran nehudebních médií. V roce 2005 přecházejí k major labelu RCA Records (Sony BMG), kde v březnu 2006 vychází album „For Blood And Empire“. Navzdory obavám fanoušků se Američané nedopouštějí výraznější ústupků. Naopak se do kritiky činnosti Bushovy administrativy /a nejen do ní/ pouští ještě ostřeji. Letošní 1. duben patřil celosvětovému vydání nejnovější placky s názvem „The Bright Lights Of America“, kterou snad nikoho neurazili, ba dokonce spíše překvapili mnohými zlepšeními.

Společný pražský koncert těchto dvou špiček v oboru bude beztak skutečným punk rockovým svátkem, na kterém by neměl chybět žádný příznivec punku či kvalitní rockové muziky. Vstupenky lze stále zakoupit v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal.


Zveřejněno: 11. 06. 2008
Přečteno:
3248 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář