Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Chcípni na jaře fest – Praha, Matrix, 24.3.2007

Do pražského Matrixu jsem dorazil s celkem velkým předstihem a tak jsem měl ještě čas omrknout okolí spojené s návštěvou Nosferatu Shopu. K mé smůle bylo pochopitelně zavřeno, takže jsem si to opět odšlapal zpět, kde už vrcholily přípravy na dnešní koncert. Sestava čítala pět jmen a byla to sestava skutečně lákavá, což se nakonec projevilo i v počtu příchozích fans. Dle pořadatele se akce zúčastnilo něco kolem 260 lidí, což je číslo velice povzbudivé. (Yvor)

Jako první v pořadí se pódium seřadila pražská úderka Belligerence. Kapelu znám pouze z jejich aktuálního počinu „Wounds“ a musím se přiznat, že mě toto CD velice mile překvapilo. O to víc jsem se těšil na jejich živé podání a rozhodně jsem nebyl zklamán. V čele pražanů stojí pohledná zpěvandule Apia Mysteria a právě ona dělá Belligerence Belligerence. Sotva kapela zaujala útočné postavení, hned se začali lidi hromadit u pódia a atmosféra začínala velice rychle houstnout. Jejich podání melodického black/death metalu lidi vzalo a mně taky. Skladbu od skladby se atmosféra začala blížit pravému peklu. Jsem nesmírně rád, že vznikají nové kapely, které mají fanouškům co nabídnout a dnešek mě ujistil v tom, že Belligerence mezi ně rozhodně patří. Půlhodinka vymezená pro Belligerence utekla jako voda, takže ještě jeden přídavek, veliké ovace a je tu konec. Já dávám palec nahoru a budu se těšit na další setkání. (Yvor)

Poté co jsem ještě z domova donavigoval nebohého a opuštěného Yvorka do Matrixu, jal jsem se připravovat na koncert a shánět kytaru, distro atd. Po delší době se mi to podařilo a do klubu jsem dorazil akorát na začátek setu Belligerence. Tuto kapelu jsem již viděl mockrát a co mě těší - zrají jako víno. Po personálních změnách to nebylo úplně ono, ale nyní je již více než jasné, že náhrada na postu bicích je více než k lepšímu. Kapela vystupovala sebejistě a až na občasné klopýtnutí odvedla vynikající vystoupení, řekl bych asi nejlepší, co jsem je kdy viděl. Dokonalá byla závěrečná skladba Belligerence a poté premiéra jisté nové (název si nepamatuji), která sice ještě potřebuje docvičit, ale nápady v této skladbě mě skutečně odrovnaly. Tleskám, tleskám! (Dharm)

Program byl nabitý, takže hned po odchodu Belligerence se na pódiu připravují Svinští (hihi..:-p) hudebníci Mater Monstifera, vedení velkým MaterMasterem Yvorem. S potěšením mohu konstatovat totéž co u Belligerence, nejlepší vystoupení co jsem od MM slyšel. Výborný a vyrovnaný zvuk, velká podpora publika a bezchybný výkon ještě hecoval Yvor svými obligátními výkřiky jako: „Praho jsi nejlepší“ apod. Jediná škoda, že kromě Destructora stála celá kapela staticky na místě. Ale nevadí, ve výsledku měli velký úspěch a hity jako například „Nevinnost“ účinkovaly jako vždy. (Dharm)

V táboře plzeňských Trollech se od mého posledního setkání semlelo hodně. Nejprve ve třech, potom dokonce ve dvou. Dnes kvartet. Jsem zmatený, ale rozhodně natěšený na koncert. Na rovinu říkám, že angažování nových členů kapele rozhodně prospělo. Hned od začátku produkce se před kapelou vytvořil vroucí kotel a fans hnali své oblíbence k dalším a dalším skladbám. Trollech zahráli průřez jejich tvorbou a vždy byli odměněny bouřlivou reakcí publika. Co asi tak napsat víc k Trollech a přitom se neopakovat. Strhující black metalová vichřice, parádní publikum, kvalitní výkon podtržený kvalitou. Tečka. (Yvor)

K Trollech není co dodat, vše již napsal Yvor. Výborné vystoupení, které pouze malinko shazovaly nepřesnosti bubeníka, ale co, asi měl špatný den, přesto jsem si tyto „zatrollence“ velmi užil. (Dharm)

Nemálo fanoušků v publiku bylo velmi zvědavo na set Rites Of Undeath. První představení v Praze před domácím publikem, s novým bubeníkem a pilou v hrdle (šli fámy, že Wisdom nemůže mluvit). Půlhodina v podobě playlistu At The Gates Of The Asylum (intro), Guilt Of Drugs, Fate´s Master, I Curse The God, The Asylum, Death for Their Lies, Worse Than Plague, Escape From The Asylum se přehnala jako vítr a přímo extatický cover Pain - Shut Your Mouth skvěle set zakončil. Štěpán, šouman jedna báseň a nápaditý bubeník s přehledem naskočil a do sestavy zapadl. Diváci poháněli jako zběsilí, kapela vše s nadhledem a tradiční šou zvládla a na Wisdomovi nic nebylo znát. Zbývá jen popřát hodně zdaru nynější excelentní sestavě a hudbě. (Jakub Podzimek)

Závěr a jasný vrchol večera obstarávali Ador Dorath, které jsem poslední dobou na živo skoro zavrhoval. Toto vystoupení naprosto nemělo chybu a vyrovnalo se tak mému dosavadnímu zážitku největšímu, loňskému lednovému vystoupení v Ostravě, které tehdy dostalo i největší skeptiky. V plné síle a s neuvěřitelnou šťávu projeli všechny zásadní hity z obou desek a publikum bylo nadšeno. Zvyšující se hladina alkoholu však způsobila, že jsem nesledoval Adory do konce a věnoval se i jiným zábavám. (Dharm)

Závěrem bych snad jen podotkl, že ač zde bylo lidí od minulého koncertu asi polovina (v listopadu přišlo 500), atmosféra byla nabitější a koncert jsem si nejen na pódiu výborně užil. Co se týče organizace, byla bezchybná. Kdybych mohl bodovat, dávám plný počet. Vše zkazil jen Yvor, který zbaběle prchl již při Trollech, takže se nemohl rozjet klasický Fobiácký dýchánek při bylinkovém čaji a sušenkách. (Dharm)


Zveřejněno: 04. 04. 2007
Přečteno:
3204 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář