Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Workshop, Spleen, Jo-ann, Storm, Projekt Parabelum

Tak po roce opět na stejné akci, prostor se sice změnil (Matrix za Abaton) a počet kapel je taky o dost menší, ale v neděli stejnak není většinou co dělat, čučet na všelijaké riálity šou to ani náhodou a trošinku si prodloužit víkend nikdy neuškodí. Takže už podruhé v tomto týdnu v Matrixu a zatímco v úterý to byl deathový sekec, dnes hóódně ubereme z plynu a trochu zašermujeme rukama při nu-metalu. U vstupu jsme vyfasovali pár samolepek a vlezné za 99 kaček celkem ušlo a i když bylo jasné, že se nezačne v avizovaných 17:00, o patnáct minut později jsem si už dával ?skutečné pivo? značky Ferdinand nevalné chuti a jak se později ukázalo i účinků (kdejaká samohonka je slabý odvárek:-)), a vysedával v sedačce. Najít místo opravdu nebyl problém, protože stejně jako v úterý bylo lidí jako šafránu. Postupem času sice ještě několik lidiček dorazilo, ale i tak to nebylo nic moc. Asi všichni fakt vysedávají u bedny. Do repráků vyhrávají opruzi Red  Hoti, tak doufám, že všechno rychle začne.

Asi po hodince se konečně přivalí na pódium první kapela. Debatu o názvu ukončuje až na konci můj dotaz....takže Storm (snad jsem slyšel dobře:-), kteří přijeli na rychlo místo Satisfuction. Net mlčí, takže nevím kolik toho mají kluci za sebou, ale mě se zdálo, že svou parketu teprve hledají. První dva songy dělaly do Nirvány, třetí, jež nesl název příhodný název Rage, úplně jako od už nefunkčních revolucionářů RATM. Pak hip-hopovka téměř z rejstříku Cypress Hill. Pak česky zpívaná Nevěra/Nevěrná? A pár dalších, u kterých už mě žádná slavnější kapela nenapadla. Čili na tvorbě to chce ještě trochu zamakat, nějaký ten potenciál by tam byl. Co se mi ale líbílo hodně, byl přístup kapely. Pěkně živelný, uvolněný. Tam už moc co zlepšovat není. Zvuk se mi zdál trošku přehulený, ale nic co by metalistovy uši nezvládly:-)

Pauzu jsem vyplnil pivem, tlacháním a přemítáním o tom, které debilní individum tam furt hraje Red Hoty.

Jako druzí vystoupili Spleen. Ti trpí poměrně často se vyskytujicím syndromem v nu-metalu -  chceme hrát/znít jako Korn i když to neumíme/nemáme na to. Úplný revival to nebyl, i když na ten bych si nejspíš zapařil radši, a proto se u mě dostavuje nuda. Pár lidí paří, takže nakonec normál. Někomu se to prostě líbí, někomu ne. Asi nejlepší byl cover slezské lidovky Beskyde, beskyde, kdo po tobě ide.

Další pauza Grrrrr!! Nemám rád Red Hot Chilli Peppers!

Pražáky Jo-Ann, jsem viděl naposledy právě před rokem v Abatonu, kde mě moc nezaujali, tak se jdu kouknout jak dnes. No já nevím, možná by tohle měl psát někdo jiný, kdo v nu-metalu frčí, popřípadě fanda Jo-Ann, ale zase nuuuuudááááá. Trochu HC vlivů, ale je to takové bez drajvu. Radši jdu pokecat a dát ?skutečné pivo? Ferdinand. Letos klukům vyšlo promo cd ? Úkryt č. 6. Celkem jsem byl rád, že kluci skončili. Ale zase ? několika lidem se to líbí a tak to má být.

Záchrana večera dolehla na bedra maskovaných Workshop. Mix metalových kytar a hip-hopu celkem funguje a i když se mi tvrdší tvář kapely líbí mnohem více, tak vlastně nemám co vytknout. Dobrá show, podpořená správnou image, kvalitní songy. Jen toho hip-hap-hopu by tam nemuselo být tolik (Dr. Bláha je  přece jenom už dost ohraný). Nejlépe to klukům šlape, když riffované pasáže doplní industriální sampl nebo řvaní do megafonu. Workshop jde určitě kvalitativně nahoru a tvrdě šlape na paty známějším nu-metalovým spolkům. Více najdete v recenzi na novinkové album Crashtest, kterou odborně napsal kolega Agos. No a Projekt Parabelum jsem už z časových důvodu radši vynechal, jelikož jsem chtěl stihnout poslední metro.

Celkově to byl poměrně, hlavně díky Workshop, zdařilý večer, který mě ale utvrdil v dojmu, že nu-metal trochu skomírá a vymyslet v něm něco kloudného dá práci. Jinou kapitolou bylo pivo Ferdinand, které už si určitě nikdy nedám...

Odkazy:

www.spleen.biz

www.jo-ann.org

www.workshopmusic.tk


Zveřejněno: 16. 09. 2005
Přečteno:
3340 x
Autor: Skipi | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář