Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

I tak bychom mohli označit koncert, který se nezadržitelně blíží. Ve čtvrtek 21. dubna 2005 vypukne od 20:00 hodin v pražské Sazka Areně historicky první koncert české kapely.

V rámci turné k nové desce Warning! zde vystoupí kapela, která už hezkou řádku let zaujímá jedno z nejvyšších míst na české metalové scéně ? Arakain. Odehraje se tu velkolepý koncert, který slibuje několik bonbónků v podobě zajímavých hostů i pojetí vystoupení kapely samotné.

Warning Tour tedy směřuje k propagaci nové desky, s jejímž vydáním si kapela dala na čas. Světlo světa spatřilo 8. května resp. to je datum, kdy se objevilo v distribuci. S novým albem začali Arakain spolupracovat s novým vydavatelstvím. Jejich tvorbu pod svá křídla vzal label SonyBMG. Producentsky album podpořil Američan Guy Noegel, který se vzhledem k časové tísni podílel nakonec ?pouze? na třech skladbách. Pilotním singlem, na který bylo natočeno video byla zvolena skladba ?Strom života?.

Zmíněný videoklip je specifický v tom, že v něm vystupuje jak odcházející zpěvák Petr Kolář, tak jeho nástupce Honza Toužimský. A tady narážíme na první ?bonbónek? tourné a tudíž i koncertu v Sazka Areně. Koncert opět odzpívají oba pánové. Zpívají duety, odpovídají si? Určitě velmi originální způsob, jak představit nového člena kapely. Petr Kolář v Sazce má předat Janu Toužimskému pomyslné žezlo, které ho pasuje do role frontmana Arakainu. Hlasově je Honza vybaven podobně dobře jako Petr. Koncertně bude mít možnost ukázat jestli disponuje stejným charismatem a koncertům Arakainu vtiskne stejný náboj a energii jako jeho úspěšný předchůdce.

Za bicí stejně jako v průběhu celého turné usedne Roman Lomtadze, kterého si Arakain pro své Warning Tour ?vypůjčili? od jeho domovského bandu Čechomoru.

Koncert v Sazce je spojen s křestem alba Warning! Kmotrem mu bude další český ?pan? zpěvák Kamil střihavka. Jako host vystoupí také Aleš Brichta. Původně avizovaný Josef Vojtek svou účast odvolal kvůli vytížení muzikálovými povinnostmi.

Předkapelou Arakainu je po dobu trvání celého turné kapela Seven. Tato českobudějovická formace hrající progresivní instrumentální rock nebude chybět ani tentokrát. Koncert dále podpoří táborská cross rocková kapela GAZ 69 existující pouhé tři roky.

Zajímaví budou zahraniční hosté. Něžné pohlaví zastoupí stále sexy blondýna, rock-metalová diva Doro Pesch. Koncert poctí hvězdný Blaze Bayley, někdejší zpěvák Iron Maiden.

Podle odhadů Sazka Areny by návštěvnost koncertu měla být cca 12 až 13 tisícovek lidí. Naplnění těchto odhadů by potvrdilo slova Jirky Urbana, který v jednom z rozhovorů poskytnutých právě k tématu koncert v Sazka Areně řekl, že se můžeme těšit na ?pořádný heavymetalový svátek v nebývalém prostředí?.  Myslím, že se jistě těšíme.

www.arakain.cz

www.doro.de

www.planetblaze.com

www.sevencz.com

www.gaz69.cz


Zveřejněno: 17. 04. 2005
Přečteno:
3324 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář