Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

Drazí přátelé,

jaro je tu, internet se hemží plakáty na letní akce a tedy i my cítíme povinnost informovat, jak to aktuálně vidíme s ETEF 2021.

Poslední status jsme psali na konci roku a tehdy jsme si tak říkali, že za pár měsíců se to vyjasní a uvidíme. Tři měsíce uběhly – a pokud se v ČR něco změnilo, tak spíš k horšímu... a nic se nevyjasnilo… a nic nevidíme.

Stále platí, že máme vůli letní ETEF i letos uspořádat, máme na 24. 7. domluvený areál, zvukaře, rozjednané spolufinancování s několika subjekty, určitou představu o dramaturgii včetně před-domluveného headlinera ze zahraničí.

To je v tuto chvíli to jediné, co lze říct s jistotou.

Aniž bychom to chtěli rozvádět do detailů, situace v ČR a nejen u nás nám radost nedělá a s optimis-mem jsme velmi opatrní.

Bude v ČR v létě stabilní, svobodné, bezpečné prostředí? Stále se učíme a i když byl ETEF 2020 pocitově velmi povedený, byla to taky obrovská škola a jen díky velkému štěstí z toho nebyl průser jako mrak. Nadšení pro metal je jedna věc, ekonomika a srážka s realitou zas druhá. Na to, abychom všechno mohli řádně spočítat a vyhodnotit, nám stále hapruje mnoho proměnných - pokud budou povoleny akce, s jakou kapacitou? Když to rozjedeme, bude to opravdu tutovka, že nám to na poslední chvíli nezaříznou? Nebudou nutné nějaké vícenáklady na bezpečnost (testování apod)? Atd., atd., těch nezodpovězených otázek je hodně.

Přátelé, vždycky jsme si zakládali na tom, že ETEF je apolitický, je o svobodě, o hudbě, o zábavě, nic víc, nic míň. A roste v nás pocit, že do této divné doby vůbec nepatříme. Pokud místo kapel a propagace řešíme na prvním místě Babiše, notabene EU a spol., něco je tu hodně, ale hodně špatně.

Jediná férová souhrnná odpověď na budoucnost ETEF 2021 - my fakt nevíme a v tuto chvíli ani nijak netipujeme, může to dopadnout opravdu jakkoli. Nezbývá než počkat, co přinesou následující týdny.

Držme si palce! Přejeme všem pevné zdraví a nervy! Krásné jaro!

ETEF team

https://www.facebook.com/eteffest


Publikováno: 03. 04. 2021
Autor: Johan

Fotogalerie