Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Bathory dává ochutnat z chystané desky

Milník. Tímto slovem označuje severočeská gothic-rocková stálice Carpatia Castle svůj nový singl a klip Bathory, který byl zveřejněn poslední únorový den letošního roku. Prezentuje kapelu v aktuální sestavě a načrtává, jak bude znít nadcházející řadové album Alchymistův grál, které vyjde na podzim letošního roku.

Samotný vznik skladby Bathory by se přitom dal označit za náhodu. „Možná spíše za nechtěné dítě,“ usmívá se kytarista Milan Dubnička, který je autorem novinky. „Před časem nás oslovila fotografka Lucie Svobodová s tím, že chystá focení na téma Alžběta Báthoryová. Nabídla nám, zda při té příležitosti nechceme natočit klip, což nás samozřejmě zaujalo. Pustil jsem se tedy do psaní nové písně, která spatřila světlo světa po několika probdělých nocích.“
Video se natáčelo na hradě Kostomlaty pod Milešovkou. Klip se ale nedokončil, bylo třeba dodělat druhou část s hrající kapelou, což se podařilo až o rok a půl později, kdy se finální záběry pořídily v klášteře v Mariánských Radčicích. 

„Na videu se podílelo poměrně dost lidí, kterým děkujeme za úžasnou spolupráci. Celkově to bylo moc fajn… Spousta nahých dam, sluníčka a zlatavého moku, zkrátka pohoda. Těšíme se na reakce fanoušků, nám se skladba moc líbí, tak snad s námi budou sdílet společné pocity,“ říká bubeník Zdeněk Svoboda.
Bathory také zazní na budoucích koncertech. Kapela věří, že se některých dočká už v letošním roce. „Jsme nadšení, jak nám to v nové sestavě hraje. Vše si krásně sedlo, proto chceme naši novou energii předat co nejvíce lidem. Koncerty nám chybí, stejně tak kontakt s fanoušky. Jakmile to bude možné, určitě se na nějaké skvělé akci potkáme,“ uzavírá zpěvačka Veronika Seidlová.

Kapela Carpatia Castle má kořeny až v 90. letech, přičemž plnohodnotnou koncertní kapelou se stala v roce 2012. Od té doby pravidelně vystupuje na festivalech, městských akcích či v klubech. Prozatím poslední řadová deska Černé století vyšla v roce 2016.

Klip Bathory


Publikováno: 04. 03. 2021
Autor: Johan

Fotogalerie