Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

David Hradílek, který je známý svou účastí v kapelách jako Törr, Vidock, After Rain nebo Innersphere, nadále pokračuje ve své literární činnosti. Začátkem prosince 2020 mu vyšla nová kniha Torso, která uzavírá hororovou trilogii The Dark Germany Trilogy. Navazuje tak na předešlá díla Hadamar a Schramm.
„Jedním z hlavních témat této knižní trilogie je člověk v extrémních podmínkách a snaha vypořádat se s nimi - uvěznění v nacistické psychiatrické léčebně, vlastní dítě naložené ve formaldehydu, dobrovolné amputace, extrémní snové výjevy, morbidní artistická představení a tak dále,“ popisuje autor a dodává, že je kniha Torso opět napsána v anglickém jazyce (stejně jako druhý díl Schramm).

V psaní hodlá David Hradílek pokračovat i po uzavření zmíněné trilogie. Už nyní pracuje na hororové knize My Sweet Morturary, jejíž příběh se bude odehrávat, jak název napovídá, převážně v márnici. Autor v ní propojí své dvě vášně – literaturu a metalovou hudbu. Kromě toho, že se téma metalové muziky objeví v samotném textu, vznikne ke knize také hudební doprovod. Ten vyjde jako Davidova sólovka a bude součástí kompletu. Pokud tomu situace kolem covid-19 dovolí, v budoucnu by rád David Hradílek s tímto materiálem vystupoval i naživo s kapelou.

Co se týká muziky, tak horkou novinkou je Davidova účast v kapele Maze of Chaos. „Na konci září 2020 jsem byl osloven Hereticem, vokalistou metalové kapely Labyrint Chaosu, jenž před nějakým časem přišel o celou sestavu, jestli bych mu složil kompletní materiál na jeho album. Souhlasil jsem a během necelých tří měsíců jsem dal skladby dohromady. Jako session kytarista a baskytarista jsem je také okamžitě nahrál v nahrávacím studiu. Později se kapela přejmenovala na Maze of Chaos. Žánrově se hudba pohybuje mezi death, black a doom metalem. Deska by měla vyjít někdy během příštího roku,“ popisuje David Hradílek.
David Hradílek je aktivní muzikant, který prošel hned několika metalovými kapelami, přičemž nejvýraznější bylo jeho působení v thrashových Vidock. Roky také táhne vlastní projekt Adagio Funebre, se kterým vyprodukoval dvě dlouhohrající desky. 

Veškeré informace zájemci naleznou na webu www.davidhradilek.com. Kniha Torso se dá objednat na mailu adagiofunebre@seznam.cz za 200 korun.


Publikováno: 19. 12. 2020
Autor: Johan

Fotogalerie