DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

SEIRIM - EMPIRE OF THE DEAD CD 1999 - Cudgel Agency

Po poslechnutí tohoto alba další německé kapely jsem došel k názoru, že ty němci musí mít nějakou metalovou výuku už na základkách. Kapela Seirim nepatří zrovna k neznámým německým kapelám a na metalové scéně nejsou žádnými nováčky.

Takže k jejich muzice. CD, jež se mi dostalo do ruky je až ke kořenům skladby propracováno do nejmenších detailů. Opět nejde o žádnou brutální prstíkovinu, ale aranže perfektně vystihují atmosféru skladby. Prostě má to hlavvu a patu a to mám rád.

Dlouho jsem přemýšlel, ale já prostě neumím najít slova k zhodnocení výkonu bubeníka. Geniální? Rychlé? Řežba? Přesnost jak hovado? No snad si po těchto slovech dokážete udělat obrázek co tam ten magor vyvádí. Fakt supr. No jo no německá preciznost opět slaví úspěch.

Jediné snad co bych Seirim vytkl, je zvuk z počátku CD. Tam je to trochu chaos a je slyšet hlavně kytara, ale v průběhu druhé skladby se to zlepšuje a zlepšuje až z toho vyleze sound, který by si určitě přála většina našich kapel.

Ještě jsem zapomněl, že CD Empire of the Dead obsahuje 8 věcí, intro a outro (docela psycho).

Obal, kterým kapela své CD prezentuje je celobarevný a pěkně malovaný. No prostě jsou tam nějaký smrtě vylejzající z hlíny. Ale dobrý.

No závěrem snad jen to, že kapela mě docela nadchla a docela mě mrzí, že jsem neslyšel jejich ostatní počiny. Jestli jsou v podobném duchu jako tento, tak je to opravdu super.


Zveřejněno: 10. 02. 2002
Přečteno:
4010 x
Autor: Bendis | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář