Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

20. 2. 2015, Plzeň - Papírna Patro

Tento pátek by vaší pozornosti neměla uniknout následující událost plzeňského kulturního života. Zrekonstruovaná budova bývalé Papírny dává o sobě vědět stále více, v poslední době byla dějištěm velmi zajímavých akcí a koncertů různých žánrů. To se nezmění ani do budoucna, ba naopak. První ze série metalových akcí vypukne již 20. února. Hrát se bude v patře tohoto jedinečném prostoru. Koncertní sál je ohraničen černými závěsy, které ve svých útrobách přivítá kapely LLYR, CRUADALACH, STÍNY PLAMENŮ a SELF-HATRED.

Plzeňskou stálici LLYR, která prošla dlouhým vývojem, není třeba domácímu publiku vůbec představovat. K death/doomovému základu postupem času přibyly i progresivnější prvky. Ty pramení hlavně z příchodu bubeníka Mártyho a následně i Luboše Samka na postu kytary. Znát ho můžete i jako bubeníka ve skvělém progresivním hard rocku HIGH GAIN. Pokud nechcete čekat na jejich vystoupení v rámci CZECH DEATH FESTU, neměli byste přijít do Papírny pozdě – začnou krátce před osmou hodinou. Hrací časy se celý večer budou striktně dodržovat.

Po dlouhé době se do Plzně vrátí pražská smečka CRUADALACH. Tenhle živelný mix folku a metalu má na kontě aktuální desku „Rebel Against Me“. Ta je podpořena i výborným klipem Life-Worshipping Bastards. Klan CRUADALACH má za sebou spoustu turné po celé Evropě, hraní na prestižních festivalech a jejich živá extempore dokáží nechat chladným jen málokoho.

STÍNY PLAMENŮ jsou bezesporu kultovním jménem plzeňského metalového undergroundu. Osobnost Lorda Morbivoda je dobře známa i z UMBRTKY, TROLLECH, WAR FOR WAR, či QUERCUS. Nejen proto je jeho osobnost zachycena na plakátu této akce přímo v koncertním prostoru Papírenského patra. Těšit se můžete i na skladby z poslední desky „Propadlé vody“, kterou bude možné koupit i přímo u stánku jejího vydavatele Nasphyr.

Celý večer zakončí doom/depressive blackoví SELF-HATRED. Kapela je složená z části členů personálně propojených s ET MORIEMUR a muzikantů, kteří se objevili v kapelách, jako jsou třeba DISSOLVING OF PRODIGY, SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY, či GOLD OF ATHANOR. Jde o zachování odkazu staré české doom metalové školy a vytvoření pohlcující atmosféry, která je v jejich hudbě tím nejdůležitějším prvkem.

Nenechte si ujít toto představení plzeňské scény s podporou pražských Cruadalach. Tímto se začíná éra koncertů, které by neměly ujít vaší pozornosti.

FB Událost:
https://www.facebook.com/events/1513768698878244/?fref=ts


Nejbližší chystané akce v Papírně:

28.02.2015 – BREATHING THE BOTTOM, EXPECT ANYTHING (FRA), BURIED SIDE (CHE)

03.04.2015 – NEGURA BUNGET (ROM), PANYCHIDA, GRIMEGOD (ROM), NORTHERN PLAGUE (PL)

27.04.2015 – ACID WITCH (USA), BONEHUNTER (FIN), ACID ROW

Zveřejněno: 07. 02. 2015
Přečteno:
3567 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář