Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

6. 9. 2014, Brno - Melodka

S úderem prvních zářijových dní a s odezněním posledních tónů hudebních open air festivalů, přišel čas spustit klubovou koncertní sezónu. Jednou z nejlepších zahajovacích akcí byl bezesporu křest nové desky kapely ASCEDANCY, který se konal v sobotu 6. 9. 2014 na brněnské Melodce. Okolo půl osmé večer to v klubu vypadalo, jako po dopadu atomové bomby. Jen pár milovníků hudby okupovalo bar, a tak se zdálo, že si budou kapely hrát jen pro sebe a své nejskalnější fanoušky. Naštěstí se v průběhu večera ještě dostavilo pár těch, kteří této akci dali přednost před ostatními, které probíhaly v ten samý večer.

S úderem osmé hodiny přilétlo na pódium talentem nabité tornádo v podobě SPLIT BEARING z Olomouce, koketující s progressive, experimental metalem. Již po úvodních tónech bylo jasné, že na pódiu stojí skupina kvalitních a precizních hudebníků, kteří mají za sebou mnoho zkušeností a několik vydaných alb, z nichž poslední vyšlo pod názvem „Welcome to the Present“ letos v červnu. Kapela pro mě byla velkým a příjemným překvapením, progressive metalových kapel je u nás pomálu a nemají zrovna na růžích ustláno díky malé fanouškovské základně, proto spíše zanikají. Nejvíce toto vystoupení mohli ocenit příznivci DREAM THEATER a milovníci nadprůměrné hudební tvorby. Já si je užila od začátku, až do konce.

Středobodem všeho dění byli však power, progressive metaloví ASCENDANCY ze Vsetína, přivádějící na světlo světa novou desku, která si zaslouží velkou pozornost. Kmotr „The Amazing Ascendancy versus Count Illuminatus“ byl více než důstojný, Martin „Marthus“ Škaroupka – bubeník CRADLE OF FILTH, sršel vtipem a chválou na adresu kapely. Ta dostála svým kvalitám a předvedla příjemný, nadpozemský vokál a kytarová sóla, z kterých mrazilo. Preciznost a promyšlenost celého konceptu skladeb nás vtáhla do sebe a pak jsme jen dál pluli na vlnách rozmanitosti a přáli si mnohem delší vystoupení. Celou show doplňovaly zajímavé kostýmy, z kterých se mi dělalo poněkud horko.

Příjemnou a elektrizující tečkou večera byli brněnští MISTY WAYS, kteří jsou stylově téměř nezařaditelní a sami označují svoji tvorbu jako absinth moon metal. Temná, tajemná atmosféra a epická nálada, to vše je zakomponováno v každé ze skladeb této stálice, která letos představila vymazlené CD „Train of Lust“. Nechybí na něm žádný z jejich velkých hitů, z nichž nejznámější zazněly i dnes večer. Proběhla i tradiční provokativní show, bez které by nebylo vystoupení kompletní. Strůjkyní byla jako vždy charismatická Katryna, jež odhalila nahotu noci všem přítomným. Závěrečná „Harvest Moon Garden“ vytáhla na povrch všechny neřesti a připravila tak půdu pro dlouhou noc, která pokračovala i po skončení koncertu. Skvělá akce s kvalitním obsazením, kde bylo všeho všudy okolo padesáti platících lidí. Trochu smutné. Ne však pro ty, kteří se dostavili, užili si propracovanou hudbu, kvalitní zvuk a mistrovské umění všech účinkujících. Litovat mohou jen ti, kteří o tento zážitek přišli.

Zveřejněno: 13. 09. 2014
Přečteno:
3756 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář