Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Kytarista Phil Fasciana z MALEVOLENT CREATION nám v rozhovoru prozradil spoustu zajímavých věcí o této legendární americké death metalové smečce.

Ave MALEVOLENT CREATION! Jako první se nabízí otázka na nové album. Někdy v lednu proběhla v médiích zpráva, že je natočeno. Kdy a u koho bude vydáno?

Naše nové, již dvanácté album je kompletní, ale od doby, co nespolupracujeme s Nuclear Blast, dochází trochu ke zpožděním. Máme nové vydavatelství, management a agenty a všechno je v řešení a my snad již brzy budeme moct uvolnit víc informací.

Z novinky byla zatím uvolněna k poslechu skladba „Face Your Face“, která dává tušit, že se bude hrát opět poctivý „old school death metal“. Budou i ostatní songy v tomto duchu? Můžeme se těšit na pořádný death/thrashový nářez? Ty už jsi vše slyšel, jaké máš z nahrávky pocity?

Skladba, kterou mnozí slyšeli, byla „nezmasterovaná“ verze jedné ze základních skladeb M.C. s názvem "Face Your Fear". Ač je to výborná skladba, zbytek alba je mnohem tvrdší. Ovšem zatím jsme nemohli žádnou jinou skladbu uvolnit. Upřímně si myslím, že nové album je extrémně tvrdá záležitost a překvapí mnoho lidí, kteří si možná myslí, že MC je jen kapela, která hraje rychle. Pořád hrajeme rychle, ale našli jsme rovnováhu mezi rychlými a pomalejšími pasážemi, které tohle album odlišují od naší dosavadní tvorby. Strávili jsme dost času psaním a skládáním nových věcí, aby na naše posluchače silně zapůsobily. Může to občas znít trochu epicky, ale pořád si držíme intenzitu, se kterou nás fanoušci znají. Těším se, až tohle album vyjde, protože je to po dlouhé době to nejlepší z MALEVOLENT CREATION. Hudba a zpěv jsou opravdu něco jiného; nemůžu být šťastnější z toho, jak všechno dohromady pasuje.

Můžeš nám prozradit, jak nové skladby vznikaly? Skládáte všichni dohromady ve zkušebně nebo je někdo hlavním „tvůrčím mozkem“? Některé kapely přistupují k novým songům „demokraticky“, u jiných má jeden člověk rozhodující slovo. Jak je tomu u MALEVOLENT CREATION?

Napsal jsem prvních 5 skladeb tohoto alba a všichni jsme byli spokojeni s tím, kam se tyhle vály ubíraly. Na zbytku alba jsme se pak podíleli všichni, protože jsme potřebovali nový směr a prvních 5 skladeb nás nakoplo a nastavilo tempo a cestu tomu, co přišlo dál. Kytarista Gio toho napsal docela hodně, já jsem ještě napsal několik songů a společně jsme pak provedli finální úpravy a vše dokončili. Podíl všech pěti členů vše urychlil a dali jsme dohromady opravdu extra materiál pro tohle album. A protože jsme měli na všechno dostatek času, dost jsme si s ním vyhráli a jsme opravdu hrdí na výsledek. Je to hodně silné album a nemá žádné slabé stránky.

Máte už vybraný cover pro nové album? Ten poslední k „Invidious Dominion“ od Pära Olofsson a se mi moc líbil. Bude opět on jeho tvůrcem? U „Invidious Dominion“ jsem byl nadšený ze zvuku. Podepsán byl pod ním Erik Rutan. Můžeš nám prozradit, v jakém studiu jste nahrávali novou (připravovanou) desku? A kdo si vzal na starosti mix, mastering apod.?

Obal je od German Lordess, slavné tatérky a umělkyně, která žije v Jižní Americe, a musím říct, že je úžasný. Pokud jde o samotnou nahrávku, tak jsme nahrávali, mixovali a masterovali ve třech různých studiích, protože všichni žijeme v různých amerických státech a chtěli jsme mít víc různých pohledů na věc. A když teď poslouchám to, co jsme dali dohromady, tak musím říct, že to je to nejtvrdší, co jsme kdy udělali a budeme v tom pokračovat, dokud nenarazíme na něco ještě lepšího. Momentálně máme jasno v tom, jak chceme znít a potřebujeme doladit už jenom produkci a vlastní nahrávku. Ovšem produkce je v dobrých rukou a já vím, že své fanoušky nezklameme. Naše hudba je pořád organická a nezní jako z počítače, tak jako spousta dnešních nahrávek. My prostě nemůžeme nahrávat digitálně jako všichni ostatní; nám se to nelíbí.

V dnešní době spousta kapel od vydání CD ustupuje, případně vydá nové songy jen na vinylu nebo limitované edici pro fanoušky. Jak se k tomu stavíte vy?

Naše nové album vyjde v několika vydáních. Naše vydavatelství udělá maximum pro to, aby nás dostalo ke všem našim fanouškům. Mně by se osobně líbilo, aby nové album vyšlo v co nejvíce podobách, aby si každý mohl vybrat, co je mu nejmilejší.

Doba se za poslední roky neskutečně změnila. Lidé stahují mp3, místo návštěvy koncertů jen sedí doma a sledují Youtube. Když porovnáš třeba návštěvnost v klubech dnes a před lety, cítíš nějaké změny? Jsou třeba dnes fanoušci umírněnější, klidnější apod.?

Myslím si, že nejlepší pro kapelu, která chce zůstat v povědomí, je hrát naživo a ukázat fanouškům, jak umí podat to, co je na studiových albech. Příští dva roky budeme jak hodně koncertovat, tak i vydávat nové nahrávky, a já si myslím, že živé koncerty jsou nejlepší způsob, jak prezentovat naše nejnovější i předchozí alba.

Jako kapela jste koncertovali ve spoustě zemí. Kde se vám líbilo nejvíce, kde to bylo naopak hrozné a kam byste se chtěli ještě podívat?

Nám se líbilo všude, ale Jižní Amerika byla pro mě osobně speciální, protože tamější lidi jsou skutečně posedlí metalem a už se nemůžu dočkat, až tam koncem tohoto roku znovu pojedeme. Koncerty jsou vždycky velkolepé a návštěvnost úžasná. V Evropě je to taky vždycky pořádná smršť a v srpnu tam budeme hrát na několika parádních festivalech. Takže sledujte naše evropské tažení na www.facebook.com/malevolentcreation.

Na internetu také proběhla zpráva o tom, že vás opustil / byl vyhozen bubeník Gus Rios. Ty informace byly trošku pomatené. Jak to tedy vlastně bylo? Proč Gus odešel? Jestli se nepletu, tak ho nahradil Justin DiPinto a ten už s vámi někdy v letech 2002-2003 hrával.

Prostě řekněme, že s Gusem už to v kapele neklapalo a nemělo cenu držet ho dál. Byla to složitá situace, ale jsme moc rádi, že se k nám vrátil Justin DiPinto a těšíme se, až si zahrajeme to, co jsme s Gusem nemohli. Justin nám přinesl čerstvý vítr a je super cítit, že nás pět zase táhne za jeden provaz.

Když už jsme u těch personálních změn. Prohlížel jsem si váš profil na Metal Archives a napočítal jsem úctyhodných 29 muzikantů, kteří hráli od roku 1987 v MALEVOLENT CREATION. Čím si vysvětluješ tak časté změny? Někteří z nich se také několikrát vrátili (Jason, Brett). Vím, že není jednoduché udržet kapelu takovou dobu pohromadě, ale znám i některé, kde tolik výměn muzikantů nebylo (smích).

Co se píše na Metal Archives o ničem nevypovídá! Jsou tam napsaní i ti, kteří s námi hráli jenom na koncertech, nebo se ucházeli o to u nás hrát. Nenechte se tím zmást. Naše sestava jsem já, Bret Hoffman, Jason Blachowicz (původní členové), dál Gio Geraca a Justin DiPinto. A tak to bude nejspíš dokud se úplně nerozpadneme.

Byli jste u spousty různých labelů. Poslední řadovou desku měli na starosti Nuclear Blast. Následné live album „Australian Onslaught“ jste ale vydali u Arctic Music Group. Znamená to, že jste změnili vydavatele? Na kolik alb jste vlastně měli smlouvu s Nuclear Blast?

U Nuclear Blast jsme vydávali studiové nahrávky, ale zároveň jsme směli vydávat živáky u menších labelů. A díky tomu jsme mohli vydat album u Arctic Music, což je label, který jsem založil se svým bývalým právníkem. Dneska label patří Xaphanovi z kapely KULT OV AZAZEL a vydává jedno album za druhým!

V současné době spousta mladších posluchačů u nás v České republice znovu objevuje staré dobré desky/kapely. Přijde mi, že spousta lidí se vrací k „metalovým kořenům“. Pozoruješ tento „trend“ i u vás v USA? Když třeba hrajete v nějakém klubu u vás, kdo na vás chodí? Jsou to spíše „pamětníci“ nebo mladí?

Obojí, stejně jako v Evropě, ale myslím, že US je víc trendy a mladí si čím dál tím víc uvědomují, kdo s touhle muzikou v 80. letech začal.

Zůstaňme ještě v minulosti. Které kapely/desky na vás měly v počátcích největší vliv? Každý muzikant se podle někoho učil. Kdo byl vaším vzorem?

Pro mě jako kytaristu byl největším idolem vždycky Randy Rhoads. Osobně mě hudebně ovlivnili IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST a SAXON a v půlce 80. let mě uchvátili SLAYER, KREATOR, DESTRUCTION, SODOM a další. Ale moji nejoblíbenější jsou bezpochyby DARK ANGEL! A na novém albu MALEVOLENT CREATION je to určitě znát. Jsou prostě úžasní a obzvlášť Gene Hoglan je pro mě a moje spoluhráče velkou inspirací.

Vzpomeneš si ještě, jak se dali MALEVOLENT CREATION dohromady? Kdy a jak vznikl vůbec nápad začít hrát death metal? Patříte mezi jedny z prvních, kdo s tímto stylem začal, tak by mě zajímalo, jak to tenkrát bylo (smích)?

Dali jsme se dohromady v roce 1986 ve městě Buffalo ve státě NY a nahráli jsme demo o třech skladbách v roce 1987. Pamatuji si jenom, že jsme byli tak unešení z kapel jako SLAYER, KREATOR a DARK ANGEL, že jsme chtěli dát dohromady kapelu a hrát ještě tvrději než oni. No a vidíte, toho se stále držíme a pořádně si to užíváme!

Osobně jsem byl na koncertě MALEVOLENT CREATION naposledy v roce 1999 v Plzni s MASTER a SKULL CRUSHER. Užil jsem si to tenkrát opravdu hodně. Tolik death metalu a alkoholu jsem do sebe pak dlouho najednou nedostal (smích). Od té doby jste vystupovali v naší zemi ještě několikrát v různých klubech. Vzpomeneš si, kde se vám líbilo nejvíc? Byli jste u nás spokojeni?

V Česku se vždycky výborně hraje a mám tu i spoustu přátel. Kamarádíme se s mnoha místními kapelami. Brutal Assault je jedním z nejlepších festivalů v Evropě a těšíme se, že si tam budeme moct zase někdy zahrát.

Když už jsme u těch živých vystoupení, máte raději menší kluby nebo větší festivaly?

V klubu je to vždycky lepší z hlediska zvuku a taky můžeme zahrát delší set, ale na festivalu to taky není vůbec špatné, zvlášť když je tak výborně organizovaný jako Brutal Assault. Baví nás obojí!

Je nějaká deska, která tě za poslední rok z death metalu zaujala?

Popravdě nový death metal moc neznám, protože kromě našich vlastních nahrávek death metal takřka vůbec neposlouchám. Uznávám, že za to trochu může lenost. Ale opravdu se mi líbí nová deska DEICIDE; zní výborně a abych řekl pravdu, dávám přednost starým dobrým kapelám, protože spousta z nich pořád vydává úžasnou hudbu.

Chystáte se letos navštívit Evropu? A pokud ano, zastavíte se i u nás v České republice?

Budeme v srpnu hrát v evropských klubech, ale myslím, že do Česka nezavítáme. Nicméně později v letošním roce plánujeme ještě celoevropské turné a během něho se určitě v Česku zastavíme!

Znáte nějakou českou metalovou kapelu a máte její nahrávku doma?

Ano, můj přítel Paul Speckmann tu už nějakou dobu žije a on je pro mě něco jako bratr. Stejně tak jsme si blízcí s Brunem z HYPNOS. Oba je znám velmi dobře, stejně jako jejich kapely, a těším se, až se s nimi na našem evropském turné potkám.

Co připravují MALEVOLENT CREATION v roce 2014? Navnaď trošku fanoušky, posluchače.

Vyjde nám nové album a budeme hodně hrát v Evropě a po celém světě. Na roky 2014 a 2015 máme velké plány, těšte se na příliv tvrdé muziky v příštích dvou letech. Už se nemůžu dočkat, až se vymaním z floridského vedra a pojedeme s MALEVOLENT CREATION hrát svou hudbu po světě.

Děkuji za rozhovor a přeji co nejvíce prodaných CD a spoustu šílených fanoušků!

Díky moc za rozhovor kamaráde, těším se, až si u vás letos zahrajeme, potkáme se a dáme pár drinků!!!

www.facebook.com/philipfasciana
www.facebook.com/malevolentcreation

Kontakt pro booking v Evropě: The Flaming Arts Agency info@theflamingarts.eu
A kontakt pro vše ostatní Watkins Management Xecutioner13@gmail.com

Přeložila  Duzl.

www.facebook.com/malevolentcreation
http://www.reverbnation.com/malevolentcreation
https://www.youtube.com/user/malevolentcreation
http://twitter.com/malevolentcreat
http://www.myspace.com/malevolentcreation
http://www.last.fm/music/Malevolent+Creation


Zveřejněno: 17. 08. 2014
Přečteno:
3749 x
Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář