Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

NUNSLAUGHTER – Angelic Dread CD 2014, Hells Headbangers Records

Rezavějící srdce, kornatění tepen, svraštělá kůže, občas nedostatek kyslíku. K tomu si přidejte první šedivý vlas, křečové žíly a mžourání očí na nápisy, které jste dřív v pohodě přečetli. O slovo se hlásí jeden z největších strašáků života, stáří. Nejdřív jen tak kroužilo kolem vás a občas jste si nemohli vzpomenout na jména svých dětí. Jenže čas nelze zastavit. Co s tím? Musíme tam stejně všichni, ale předtím to tady ještě pořádně rozjedeme, co vy na to? A protože mám pořád ještě jiskru v oku, tak si k tomu řádění dopřejeme nějakou pořádnou muziku. Osobně bych vám doporučil jedno morbidně krvavé 2CD od legendární party NUNSLAUGHTER. Ta letos vydala další sebrané spisy death metalové. Neznám kapelu, která by měla na svém kontě tolik splitek (jedno dokonce s českými RADIOLOKÁTOR), EP a kompilací za dobu své existence (rok založení se datuje 1987). Jestli mě paměť neklame, tak jinak byla vydána zatím jen tři dlouhohrající alba (v letech 2000, 2003 a 2007). Tihle šílenci nejsou v našich končinách zase tolik známí a tak by bylo dobré to trošku napravit.

Pánové to mlátí v jasně daném old schoolovém smrtícím rytmu, jdou do toho po hlavě, stejně jako to kdysi dělávali staří VENOM, přidávají k tomu pořádnou nálož ostrého deathu v podobě starých NIHILIST/ENTOMBED a v některých momentech se dotýkají hájemství, ve kterém se pohybuje Joel Grind a jeho TOXIC HOLOCAUST (někdy je opravdu hodně znát, že tomuhle šílenému blonďákovi byli velkým vzorem) a „thrash/crossoveroví punkáči“ TIGER JUNKIES. Napadají mě ještě neméně rezaví kolegové GRAVEHILL, MASTER, MALEVOLENT CREATION, DECEASED. Zkrátka si dosaďte všechny kapely, které hrají drsný death/thrash obestřený někdy rychlostí, jindy zase neprostupnou temnotou. Všude kolem se povalují lahve od piva, smrduté džínové bundy, nikdo se už hodně dlouho neholil a bez lebky v rukou nedá žádný člen kapely ani ránu. Metrosexuálové se chytají za hlavu a slabší povahy, které dosud znaly jen nagelované metalisty ze slavných časopisů, pláčou zmateně do svých kapesníků (smích). Na ty, kdo se modlí každý den ke svému počítači, aby je připojil k všemocné síti (a neznají už dávno realitu pořádného koncertu), je to moc špinavé, zlé, ošklivé a postrádá to dnes tolik chtěnou technickou vyzrálost. Je to zkrátka „bordel“ až za hrob. Boří se tady všechna obvyklá dnešní klišé a čím více se hraje hlasitěji, tím lépe. Vezměte do svých rukou pořádnou palici a ukažte taky jednou, že ve vás ještě dřímá to pradávné zvíře! Jako první můžete rozmlátit třeba televizi, stejně v ní vysílají jen samé zbytečnosti (smích).

Na 2CD (vyšlo i na vinylu) najdeme 15 čerstvých, nových songů a 16 znovu nahraných. Abych pravdu řekl, tak díky tomu, že NUNSLAUGHTER nikdy neuhnuli ze špinavé death/thrashové cesty, není mezi skladbami mladšího a staršího data vcelku žádný rozdíl. Pořád se vaří ze stejné, stokrát znovu ohřáté, už notně zahnívající vody. Myslím ale, že tady to nikomu nevadí (včetně mě). Body se zde získávají kvůli úplně jiným věcem. Vzpomeňme třeba nasazení, náboj, energie, neučesanost a další záležitosti, které musí lahodit nejednomu prorezlému postaršímu uchu. Američané se sice do dnešní uhlazené doby příliš nehodí, ale to nic nemění na tom, že jejich muzika má určité zvláštní kouzlo. Zvuk je zastřený až hrůza, kritici a všemocní internetoví bojovníci si musí trhat nešťastně svoje kštice, ale já si zase v tom marastu spokojeně rochním a převaluji se v něm jako prase v bahně.

Nejlepší je, že těch necelých sedmdesát minut hlukového „utrpení“ uplyne vždy jako voda, užiji si ji a ještě si musím podupávat do rytmu neustále nohou. Při psaní svým výplodů jsem musel několikrát odhodit klávesnici s tím, že už nic psát nebudu a radši si dám kolem stolku s PC menší divoké pogo. V dnešní době, kdy se o každé druhé kapele mluví jako o legendě, jsou NUNSLAUGHTER jako zjevení z jiného světa. Ano, jsou staří, hrají plesnivě, nejsou vůbec progresivní a ještě jim je to úplně jedno. Přicházejí k nám z doby, kdy bývalo ještě ctí dělat pořádný nekompromisní kravál, chlapi pili pivo a rvali do sebe krvavé maso po tunách. Nevím, jak se bude tenhle retro film líbit dnešním posluchačům, ale pro nás, kterým pořád tepe srdce v podobném starším prorezlém rytmu, jsou NUNSLAUGHTER takovým malým vysvobozením. Old schoolový masakr, který nezná žádné kompromisy. Kult!

Seznam skladeb:

Disc I

  1. Angelic Dread
  2. Looking Into The Abyss
  3. Twisted Spirit
  4. Crush The Guff
  5. Inner Beast
  6. The Lycanthrope
  7. Blood Drinker
  8. God
  9. Doomtown
  10. Don't Mourn For me
  11. Infested
  12. Coffins And Crosses
  13. Three Nails, One Liar
  14. Death Beyond The Gallows
  15. One Bad Bitch

Disc II

  1. Emperor In Hell
  2. God Has Lied
  3. The Bog People
  4. Shadow World
  5. Healing The Possessed
  6. It Is I
  7. Phantom
  8. In The Grave Yard
  9. Black Horn Of The Ram
  10. Ouija
  11. Atheist Ways
  12. Cerebus
  13. Sickened By The Sight Of Christ
  14. Driving Out The Demons
  15. Midnight Mass
  16. Deathlehem


Čas: 69:40

Sestava:
  • Don Of The Dead - zpěv, basa
  • Zack Massacre - kytara
  • The Deserter - kytara
  • Jim Sadist - bicí


https://www.facebook.com/NunSlaughter
http://shop-hellsheadbangers.com/


Zveřejněno: 12. 07. 2014
Přečteno:
3980 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

12. 07. 2014 10:57 napsal/a Peťan
Old skůl
Tyhle chasníky mám zatraceně rád! Když fans metalu dělají metal se vším co k tomu patří! Na Obscenu to zválcují! :-)