Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

19. července 014, Týnec n/Labem - Letní parket Ostrov

Týnecký Mazec 2014, 19. července - Týnec n/Labem , Letní parket Ostrov 17:00

Blíží se k nám opět festival TÝNECKÝ MAZEC, aby již v osmém ročníku představil přehlídku hudebních skupin, a to nejen z českých luhů a hájů, ale i ochutnávku ze slovenské scény. Festival proběhne v areálu letního parketu Ostrov, kde bude zajištěn i prostor pro stanování. Návštěvníci se mohou těšit z alko i nealko nápojů za lidové ceny a samozřejmě i výborné domácí kuchyně. Pro pohodlí návštěvníků nechybí ani dostatek lavic se stoly s výhledem na jeviště. V případě horšího počasí je objednán mobilní stan o rozloze 160m2, který v předešlých ročnících chránil posluchače proti dešti. Do programu budou zařazeny soutěže o věcné ceny a po festivalu dotočná, která se minulý rok protáhla až do nedělních večerních hodin. Areál bude otevřen od pěti hodin. Po domluvě je možno ustájit v areálu dvoukolé miláčky.

Tento rok vystoupí kapely Hypnos, Doomas, Sepultura rev., Elysium, Sepsis, FOB, Deathstar a Hate Is Beautiful. Na minulých ročnících festivalu jsme měli čest hostit kapely jako Debustrol, Root, Kryptor, Malignant Tumour, Isacaarum, Tortharry, X-CORE a další.

18:00 – 18:35 Sepsis
18:50 – 19:30 FOB
19:50 – 20:40 Sepultura rev.
20:55 – 21:30 Elysium
21:55 – 22:45 Hypnos
23:00 – 23:40 Doomas
23:55 – 00:35 Deathstar
00:50 – 01:35 Hate Is Beautiful

Death metalový SEPSIS pochází z Mělníku a jejich vznik se datuje do roku 2002. V roce 2006 bylo nahráno CD „Ritual Sacrifice”. EP „Collection of Body (P)Arts“ vyšlo v březnu 2008 u Coyote Records v Rusku a pro Čechy a Slovensko vychází v červenci 2008 u Grodhaisn Production jako split se SUBURBAN TERRORIST (SK). Koncem listopadu 2009 kvychází dlouho očekávané album „With No Mercy“ pod hlavičkou Metal Age Productions. Následuje tour s kapelami STIGMA, AMOK a ELYSIUM. Poté kapela ještě dva roky funguje, aby si nakonec dala tvůrčí pauzu. V lednu 2012 se daří postavit kapelu SEPSIS na nohy. V obnovené sestavě je nahráno EP „Dawn Before The Light.“

Počátky kapely F.O.B. se datují až k roku 1995. Stylově se původně pohybují na pomezí thrash-death-doom. MC „blame?" (2000) je jakýmsi mezníkem v historii kapely a ukazuje, jakým směrem se kapela bude v budoucnu ubírat. Svá první tři alba „Follow The Instructions", „Default” a „The Dice - Seventh dot for certain victory" vychází pod záštitou IFA Records. Mediální ůspěch zaznamenal klip „Frozen". nNové CD “Tomorrow ́s Fires” vychází 2011 pod hlavičkou labelu Metalgate společně s klipem k písni Rain of Thoughts. Na začátku roku 2012 přichází do kapely posila v podobě kytaristy Daniela a kapela připravuje materiál na další, již pátou, desku. "Reap What You Sow" vychází 2013 jako příloha renomovaného časopisu Spark. Mix a mastering obstaral v petrohradském studiu Post-Organic Records Leonid Shipelik, známý také svou prací s metal-core kapelou MY AUTUMN.

Kluky z TORTHARRY netřeba ani představovat. Kapela SEPULTURA REVIVAL vznikla na začátku roku 2004 ve složení Dan - kytara zpěv, Mart - basa, zpěv a Mazadlo - bicí. V průběhu přípravy repertoáru byl v červnu 2004 přibrán do kapely druhý kytarista Máca. První ukázkové vystoupení bylo odehráno ve zkrácené podobě na letním festivale Velký Dřevíč Fest 2004, na němž kapela zaznamenala velice slušný ohlas a další vystoupení byla neméně úspěšná. V roce 2005 od bicích odchází Mazadlo a nastupuje nový neméně kvalitní a velice talentovaný Jirka Rosa alias Panther. V současné době je již připraven kompletní program, který čítá cca 20 skladeb z celé historie slavné SEPULTURY. V roce 2010 kluci odehráli nezapomenutelné vystoupení s Derrickem Greenem (SEPULTURA).

TÝNECKÝ MAZEC = Týnec nad Labem = ELYSIUM se začali formovat v létě roku 2003 a stylově se ubírají k techničtějšímu metalu. Na podzim roku 2004 nahrávají své první dlouhohrající CD „Curiosity“ a K němu ještě klip k písni „Slaughter of the innocent". Rok 2006 přináší pár změn v podobě doplnění postu druhé kytary a změnou zpěvu. Ještě téhož roku kapela natáčí v této sestavě nové dlouhohrající CD s názvem Private Hell. Toto CD se dá zařadit do stylových vod technického thrash-death metalu. Nové CD s názvem „Nine ways to leave“ vychází koncem roku 2009 jako příloha časopisu Pařát. Na jaře 2010 odchází bubení Vašek Paštyka, kterého nahrazuje Pepa Spudil.

Death metalovou mlátičku HYPNOS založil roku 1999 Bruno (baskytara, zpěv) poté, co opustil skupinu KRABATHOR, hned ho doplňuje i bývalý kolega Pegas (bicí). Následujících pět let se kapela věnuje intenzivnímu koncertování po celé Evropě a natáčí tři alba, z nichž jsou dvě nahrány uznávaným producentem Harrisem Johnsem (SODOM, TANKARD, PESTILENCE, KREATOR, HELLOWEEN). Koncem roku 2009 Bruno a Pegas začali opětovně zkoušet. Výsledkem bylo natočení MCD „Halfway To Hell”. Doplněni o kytaristu Igorra (baskytarista ROOT), HYPNOS odehráli comebackové vystoupení na festivalu Brutal Assault. V roce 2011 ve studiu SHAARK s norským producentem Børge Finstadem (MAYHEM, IHSAHN, ARCTURUS) bylo natočeno album nazvané „Heretic Commando / The Rise Of New Antikrist“. Na jeho podporu byl natočen videoklip ke skladbě „Inverted“. HYPNOS za svou kariéru odehrál více než 230 koncertů se skupinami jako BEHEMOTH, NAPALM DEATH, VADER, MORBID ANGEL, DYING FETUS, ENSLAVED, THE CROWN, PUNGENT STENCH, OBSCENITY, HAEMORRHAGE atd.

DOOMAS Z Nové Baně vznikli roku 2006 a hned nahráli úspěšné promo „Lost Angels“, které se setkalo s úspěchem nejen na Slovensku, ale i v zahraničí. V roce 2008 vychází první placka nesoucí název „Seven Sins“. O produkci se postaral Roland Grapow (ex HELLOWEEN, nyní MASTERPLAN). Po různých personalních obměnách se v roce 2012 klukům zadaří a v kapele již působí stálá sestava členů. Nyní kapela pracuje na druhém dlouhohrajícím počinu, který ponese název „LaMuerte“. Na koncertě se můžete těšit na atmosférický gothic-doom.

Kapela DEATHSTAR byla založena v lednu 2006 z trosek mosteckých kapel.Na jaře 2009 se ustálila sestava, která mezi nespočtem koncertů připravuje dlouhohrající počin „Golden Feathers“, který vychází v roce 2010 u Werewolf Records. V roce 2013 vychází druhá řadová deska „Beyond All Fears“ a kluci se po hlavě vrhají i za hranice Čech. Milovníci melodického deathmetalu s prvky klasického heavíku si přijdou na své.

Mladičká kapela HATE IS BEAUTIFUL je na prknech pódií teprve od roku 2011. Neznamená to však, že by se jednalo o nějaké zelenáče. Kluci si za svou kariéru zahráli se špičkami české scény a pomalu, ale jistě se dostávají do podvědomí tuzemského publika. Názory korespondují s texty jejich písní, kde se snaží svým posluchačům otevřít oči a naservírovat realitu v podobě poctivého hardcore - crossoveru, protože v dnešním světě bohužel mnoho lidí problémy radši nevidí nebo je přehlíží na úkor svého pohodlí. Nebuďte ovce a nebojte se vyjádřit svůj názor. HATE IS BEAUTIFUL je tady!

Veškeré informace o festivalu se dozvíte na www.tyneckymazec.com

 


Zveřejněno: 16. 07. 2014
Přečteno:
3440 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

28. 06. 2014 14:39 napsal/a 4H
Poslední možnost vidět Elysium
Zpráva kapely Elysium z 19:6:.: HLEDÁME BUBENÍKA! Dnes se náš bubeník Pepa rozhodl opustit kapelu. Nejpodstatnějším důvodem jeho rozhodnutí je časová zaneprázdněnost. Najde se mezi Vámi zájemce o post bubeníka v Elysium? Další nepříjemná zpráva je ,že kapelu s Pepou opustí i zpěvák Jirka. Chce se naplno věnovat kariéře profesionálního fotografa. Na uvolněné místo za mikrofonem nastoupí zkušený vokalista z jedné již nehrající deathgrindové kapely. Jeho jméno uveřejníme časem VŠECHNY NASMLOUVANÉ KONCERTY ODEHRAJEME!!! Slova zpěváka Jirky Veselého z 24.6.: Lidi, určitě doražte, protože na Mazci nás můžete vidět a slyšet prakticky naposledy v naší současné sestavě. Pak ještě odehrajem Rockový Týnec, pak koncert v Olomouci a v Táboře a pak už nic. Po té se tvář ELYSIUM doslova promění, neboť nastoupí nový zpěvák a také nový bubeník, kterého kapela intenzivně hledá. Má slova: Přijďte podpořit za dva týdny festival a kapelu Elysium a nejen je. Na festivalu viz. výše bude solidní sestava.