Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

HUMAN INFECTION – Curvatures in Time CD 2014, Blast Head Records

Zub, nedávno nakažený hnisem, tepe do rytmu chůze. Bolest vystřeluje až někam do hlubin tvého mozku. Nemůžeš se soustředit na nic jiného a zmateně přemýšlíš, kdy jsi byl naposledy u zubaře. Marně se pokoušíš spát, převaluješ se a žádné sebesilnější prášky už nezabírají. Přemýšlíš, jestli by nebylo lepší otevřít skříňku s nářadím a použít obyčejné kleště. Ráno pak po probdělé noci přemýšlíš, zda zajít k tomu pánovi v bílém plášti. Měl bych pro vás lepší řešení. Zkuste novou desku amerických death metalistů HUMAN INFECTION. Garantuji vám, že vám zub praskne sám od sebe a ještě se vám na tváři rozhostí blažený úsměv (smích). Má to samozřejmě (jako všechno) několik podmínek.

Musíte mít alespoň trošku hlavou otevřenou smrtícímu kovu a bylo by i dobré, aby vaše death metalové zájmy směřovaly spíše do minulosti, než do současného „technického“ pojetí tohoto stylu. HUMAN INFECTION přicházejí letos už se svojí druhou deskou. Pokud bychom hledali nějaké jejich vzory nebo se snažili jejich tvorbu k někomu připodobnit, asi by zazněla jména jako MORBID ANGEL, DEICIDE, SWALLOWED, SUFFOCATION, CORPSESSED, DISMA, HORRENDOUS, DISINCARNATE a jim podobní. Album nepostrádá velmi dobrou produkci (Trey Richards), parádní obal (Mark Cooper), ale hlavně dobré, zajímavé nápady. Celá deska se velmi dobře poslouchá a rozhodně si nemyslím, že by měla upadnout v zapomnění. Pro fanoušky stylu zde bylo uděláno opravdu vše a i když se nejedná o nic nového (kdy také jo?), společná setkání u přehrávače probíhala ve velmi příjemném duchu.

Občas se na povrch vydere i nějaký ten grindcore, ale je to spíše pro zpestření, než že bychom s ním měli nějak zásadně počítat. Líbí se mi, že se zde poctivě sází na melodii, dobrý nápad, nikde se zbytečně neexhibuje. Velkým plusem je také velmi dobrý growler Andrew Brown, který je jasným poznávacím znamením kapely. Ten posouvá celou desku o nějaký řád výš a jeho hlas mému uchu opravdu lahodí. Při poslechu si připadám jako na brigádě na jatkách, kdy mi byla přidělena práce odvozu zahnívajících zbytků masa. Tlačím každý den svůj vozík a stejně jako Sisyfos moc dobře vím, že tahle směna nikdy neskončí. Do očí a nosu mě pálí neskutečný zápach a svaly už dlouhou dobu odmítají další námahu. K tomu mi do uší řve na plné pecky CD „Curvatures in Time“. Moje beznadějná práce je tak ještě víc těžká a náročnější. Drtivé kvapíky střídají houpavé pasáže a já marně přemýšlím, kdy se stanu na jatkách konečně mistrem.

HUMAN INFECTION je možné udělit bez uzardění nálepku s logem „nové školy amerického death metalu“. Pozvedli kdysi pracně ušitý prapor smrtícího kovu hrdě a i přes své „mládí“ zkušeně. Pokud tedy máte chuť na nějakou pořádnou starobu temnější provenience, buďte vítáni. „Curvatures in Time“ se stalo na nějakou dobu jedním z mých nejhranějších alb týdne. Není divu, obsahuje přesně ty ingredience, které mi dělají velmi dobře. Temnotu, dobré riffy, drive, nadšení, energii. Uzavřen ve své death metalové kobce dávám této kapele požehnání, křižuji je obráceným křížem, podávám jim zahnívající hostii a do krve zbarvenou a znesvěcenou vodu. Jděte a šiřte slávu smrtícího kovu dál! Deska, ze které odkapává čerstvá krev.

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Celestial
  3. Devastation
  4. Ex-Nihilo
  5. Decay Inheritance
  6. In Vain
  7. Sacrificial Skies
  8. Impending Purification
  9. Lesser Being
  10. Curvatures In Time

Čas: 31:40

Sestava

  • Cj Giles – bicí
  • Hank James – basa
  • Andrew Brown – zpěv
  • Adrew Mathews – kytara


FACEBOOK

http://www.myspace.com/humaninfectionband
http://www.reverbnation.com/humaninfection
http://www.last.fm/music/Human+Infection
http://www.blastheadrecords.com/


Zveřejněno: 30. 05. 2014
Přečteno:
3345 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář