Nejbližší koncerty
  • 11. 05. 2024Pěkně ostrá a tvrdá květnová nálož, co Ti zkroutí prsty n...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
INSANIA

15.02.2014, Praha – Rock Café

Velká událost česká 15. února pražský klub Rock Café, kde se představí němečtí elektro/industriální průkopníci DIE KRUPPS. Jedna z nejvýraznějších evropských kapel osmdesátých a devadesátých let zde v rámci svého evropského turné představí nové album „The Machinists of Joy“, které se stalo nástupcem šestnáct let staré nahrávky „Paradise Now“.

Když před více než třiceti lety začali DIE KRUPPS s kombinováním odlišných žánrů jako jsou elektronika, industrial a metal, znamenalo to na tehdejší hudební scéně doslova poprask. V dnešní době již sice hudební fúze ničím výjimečným nejsou, přesto však jméno DIE KRUPPS neustále rezonuje patřičnou vahou. Společně s KRAFTWERK a EINSTÜRZENDEN NEUBATEN totiž tvoří nesmrtelnou trojici, která zásadním způsobem definovala podobu elektro/industriální hudby na mnoho dalších let.

Skupinu založil v roce 1981 zpěvák, kytarista a klávesista Jürgen Engler a již na debutovém albu převažoval industriální zvuk, postavený čistě na hlucích a úderech na kovy. Na dalších nahrávkách již dostávala více prostoru elektronika, kterou doplňovaly metalové kytary a agresivní zpěv. DIE KRUPPS se v té době zařadili mezi hlavní představitele tzv. electronic body music. V roce 1997 se rozloučili albem „Paradise Now“, aby se opět vrátili na scénu v roce 2005 v rámci svého pětadvacetiletého jubilea.
 
I současnou podobu DIE KRUPPS, která je aktuálně k poslechu právě na poslední desce „The Machinists of Joy“, charakterizují chladné kytary podkreslené elektronikou. Kromě nového materiálu se tak fanoušci, kteří navštíví blížící se pražský koncert, mohou těšit i na nesmrtelné hity jako „Fatherland“, „Isolation“ nebo „To The Hilt“. DIE KRUPPS se navíc obrátili s prosbou na své fanoušky, kteří si nyní mohou vybrat jaké songy z nové desky by si přáli na koncertech slyšet živě. Hlasovat lze na FB profilu kapely.

Jako support vystoupí chilský industriální projekt VIGILANTE, za nímž stojí známá persona Iván Munoz, a který se představil mj. jako support na jihoamerickém turné Nine Inch Nails. Celý večer pak odstartuje industrial/electro projekt Američana Bradleyho Billse z názvem CHANT

Vstupenky na koncert DIE KRUPPS, VIGILANTE a CHANT jsou již nyní k dostání ve všech běžných předprodejních sítích. Bližší informace o koncertu naleznete na webové stránce www.obscure.cz.

Související odkazy:

www.rockcafe.cz
www.die-krupps.de

Zveřejněno: 23. 01. 2014
Přečteno:
3224 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář