Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

Noční můrou je ale tahle norská sebranka pouze pro křesťanskou obec a slušné spoluobčany. Naopak obec metalová si může mnout ruce a odpočítávat dny do konání koncertu, kdy se nám tito mistři všech možných perverzností představí.

Po přečtení předskokanů tím spíše. Vskutku lahodné menu.

Rozhodně nebude od věci, nazveme-li Carpathian Forrest kapelou kultovní. Vždyť své demo Bloodlust and perversion vydali již v roce 1992 a po nich v roce 1993 dema další. Po EP z roku 1995 již následoval v roce 1998 debut Black Shining leather, stíhaný dalšími záseky Strange old brew (2000), Morbid fascination of death (2001), výběrem We´re going to hell for this (2002) a zatím poslední studiovou šlehou Defending the throne of evil (2003), první u nového labelu Seasons of mist. V loňském roce ještě stihli EP Skjend hans lik a dokonce i DVD s názvem We´re going to Hollywood for this ? live perversion. Kdo měl možnost zmiňované DVD vidět ví, o co se jedná. Black metalová show se vším všudy. Nápisy po okrajích pódia Fuck you all zcela vystihují názory těchto šílenců. Všude plno odporu k životu a všemu, co má něco společného s lidstvem. Samozřejmě nelze přehlédnout nadhled. Svůdné, několika set kilové zmalované a do půl těla svlečené go-go tanečnice oproti koncertu na DVD zřejmě neuvidíme, ale ještě obéznější, velmi spoře oděný basák Vrangsinn nás patrně nemine. A to, že mu společnost budou dělat taková jména jako Tchort (ex-Emperor, Blood red throne, Green Carnation), Kobro (ex-In the woods, ex-Green Carnation, Cadaver Inc.) nebo Hellcommander Nattefrost je pozvánkou samo o sobě. Takže nezbývá, než se těšit pravé na Bloody Fucking Nekro Hell!

Další zástupce země fjordů budou Tsjudar. Tato letitá horda z Norska (vznik 1993) na fans vlítne rychlým a brutálním black metalem. Na svém kontě mají 2 demo kazety, jedno EP a 3 alba, při čemž poslední se výstižně jmenuje Desert northern hell. Od nedávna mají rovněž i oporu ve stále sílícím labelu Seasons of mist.

Američtí Wikked Wytch by fans měli potěšit kombinací black, death a thrash metalu. Zajímavostí jistě je i to, že vokál a pozici ?front-womanky? obstarává žena v podobě Ipek. V Evropě nejsou žádnými nováčky, neboť po vydání svého druhého alba Angelic vengeance brázdili starý kontinent ve společnosti thrashových legend Kreator, Sodom a Destruction a měli by se v našich končinách vyskytovat i v rámci kultovního X-mass festu. Na tomto turné by měla být podporována zatím poslední deska z roku 2003 s názvem Nefret.

Přestože jméno E-Force mnoha lidem nic neřekne, jméno zakladatele, zpěváka a baskytaristy znějící Eric Forrest už patrně ano. Tato persona, která společně s Voivod natočila taková metalové klenoty jako Negatron a Phobos snad ani neumí vymyslet slabší materiál. U Seasons of mist mají na na kontě zatím jediné CD s názvem Evil forces z roku 2003, ale dá se předpokládat, že se dostane i na novinky. Můžeme jen tiše doufat, že Eric zavzpomíná i některým kouskem na své působiště u Voivod?

Poté, co skřítkům Trollech z podhradí Radyně nevyšlo předskakování před Gorgoroth, dostávají se k šanci podruhé, v sestavě kapel ještě lákavější. Na jejich zatím poslední placku s pohanským lesním black metalem V rachotu hromů během vystoupení jistě dojde, ale možná budou k ochutnání i novinky nejen z připravovaného split 7?EP se Sorath. To by mělo během několika málo měsíců vyjít u Pigeonshit agency. 

Shrnutí:

CARPHATIAN FORREST

TSJUDER

WYKKED WYTCH

E-FORCE

TROLLECH

Neděle, 23. leden 2005 ? Praha ? Klánovice ? Black pes

Začátek: 19:00h

Vstupné: 350,- Kč na místě, 380,- Kč v předprodeji

Další info: www.shindy.cz


Zveřejněno: 13. 01. 2005
Přečteno:
3409 x
Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář