Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
LLYR

PYREXIA – Feast of Iniquity CD 2013, Unique Leader Records

Mé jméno je strach a budu vás provázet celý život. Pokaždé, když se budete cítit dobře, stejně na vás občas dolehne pocit, že na vás někde čekám. Pocházím z nejnižších pudů člověka. Pradávný reflex, obavy z neznámého. Oběť a její lovec. Smrtící kulka čekající na vás v hlavni nějaké pušky, nebo šílený řidič, který nezvládne svoje vozidlo. Osud a já. STRACH. Přicházím k vám z temnoty. Jistě znáte mé kolegy, kteří o mně často zpívají, kapely jako CANNIBAL CORPSE, DYING FETUS, SKINLESS, INTERNAL BLEEDING, SUFFOCATION. Ti byli jedni z prvních. Já jsem jejich následovník (pozornější posluchač najde pravděpodobně nejvíc styčných bodů v naší tvorbě právě s posledně jmenovanými). Můžete mi říkat třeba PYREXIA. Založili jsme tuhle kapelu v roce 1990 a do dnešních dnů drtíme pravověrný death metal. Letošní album je teprve naše čtvrté řadové a je na něm zase o kousek víc běsu a temnoty (a samozřejmě strachu).

Na našich nahrávkách nemá obyčejná humanita co dělat. Zaobíráme se sice těmi šílenými věcmi, kterých je schopen jen člen „prý“ nejinteligentnějšího druhu na zemi, ale samozřejmě (jak už je v tomto stylu dobrým zvykem) z té odvrácené strany. Tomu je také vše podřízeno. Drsný, dynamický zvuk, obaly plné utrpení i texty narvané samými morbidními záležitostmi. Hodně často tlačíme pořádně na pilu a náš zpěvák Eric Shute má v hrdle dynamit. Když nás budete poslouchat, tak nezapomínejte na to, že máme rádi i technické záležitosti a tak se u nás setkáte s nejednou parádní „vyhrávkou“. Nemusíte se ale bát že bychom jen tak bez důvodu „zbytečně“ preludovali. Naše skladby mají jasný řád, pevnou stavbu, rytmus a vždy zdárně gradují ke konci. Býváme sice hodně nekompromisní, ale nikdy na úkor melodie a songu jako takového. Nahrávali jsme v Pitch Black Sound studiu a naše CD bylo mixováno v Planet Z v Massachusetts. Máme i povedené video ke skladbě „Infiction“. Za obalem, kde pokorně chválíme „našeho Pána“, stojí Tosihiro Egawa a myslíme, že se tentokrát opravdu povedl.

Muzika PYREXIE sice nepatří zrovna k „nejoriginálnějším“, ale to bych v dnešní době nepovažoval zrovna za „nevýhodu“. Horší je to s tím, že i přes velmi příjemnou délku desky, která je necelých třicet minut, se občas neubráním dojmu, že se pánové stejně někdy opakují. Ona to samozřejmě pravda není, ale ten vtíravý pocit tam jednoduše je. Možná je to tím, že vše plyne víceméně ve středním (rozuměj brutal death metalovém) tempu a pokud zrovna nejste fanoušci stylu a nemáte náležitě „vytříbený sluch“ pro brutal death metal, budete hledat rozdíly jen stěží. Pravděpodobně se vám vše bude slévat v jeden monolit, který se mnohým z vás nepovede vůbec rozbít. Za sebe můžu jen prohlásit, že jsem si nejvíce užíval těch pár „rychlejších“ pasáží. V těch mi přijde PYREXIA nejsilnější a dovede na mě vytvořit ten správný tlak. Poměrně mě zarazila velmi nízká hodnocení na některých zahraničních serverech (teď myslím solidní weby, ne amatérské blogy). Já toho názoru nejsem, pořád si myslím, že se jedná o velmi vydařenou, dobře poslouchatelnou brutální desku, která se jen tak neohraje.

Byly chvíle v mém životě, kdy jsem novému počinu „Feast of Iniquity“ bezmezně propadal a pokud by se mě někdo v té době zrovna zeptal, co si o nové PYREXII myslím, slyšel by jen samé superlativy. Po čase jsem se ale vrátil více „na zem“ a nebylo vše zase tolik růžové (tady vlastně krvavé, případně černé). Na některé momenty jsem si sice vzpomínal a uvízly v mé hlavě natolik, že bych byl pořád ještě schopen kapelu blahořečit, ale občas se dostavovala i jakási „únava“, při které mě přišly některé motivy velice předvídatelné a „obyčejné“. Každopádně, buďme rádi za desky, jako je právě recenzované CD. Jedná se totiž o velice poctivě odvedené řemeslo, což není v dnešní době zrovna málo. To číslo dole pod recenzí, berte prosím, spíš jako takové mé hodnocení podle momentálního rozpoložení. Soukromě ještě očekávám, že deska poroste a třeba svůj názor ještě časem poupravím. Zatím tedy takto. Brutální, zběsile krvavé, náležitě dynamické, plné nápadů, ale i stereotypních momentů. Takové je nové CD newyorkských řezníků. Přeji příjemný výplach vašich sluchovodů!

Seznam skladeb:

  1. The Pendulum
  2. Infliction
  3. Death Wish
  4. Cocoon of Shame
  5. Cryptic Summoning
  6. Thy Minion
  7. Wheel of Impunity
  8. Panzer Tank Lobotomy
  9. Born of a Jackal
  10. The Feast


Čas: 29:47

Sestava:

  • Chris Basile – kytara
  • Eric Shute – zpěv
  • Doug Bohn – bicí
  • Shaun Kennedy – basa
  • Dave Culross – bicí


https://www.facebook.com/PYREXIADEATHMETAL
http://www.reverbnation.com/pyrexia
http://www.last.fm/music/Pyrexia
http://uniqueleader.com/


Zveřejněno: 18. 01. 2014
Přečteno:
3418 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář