Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

28.2.2014 - Bratislava, Randal Club

Na Slovensko prichádza po prvýkrát najznámejšia španielska metalová kapela DARK MOOR. Pôvodne mala vystúpiť aj talianská symphonic/power metalová kapela SOUND STORM, ale žiaľ museli zrušiť svoju účasť. Ako špeciálny hosť vystúpi známa česká power metalová kapela EAGLEHEART a košická power metalová kapela RIGHTDOOR. Koncert sa bude konať 28.2.2014 v bratislavskom Randal klube.

DARK MOOR - španielska neo-klasická a symphonic power metalová kapela založená v roku 1993 v Madride. Je známa aj tým, že prerobila do kvalitnej metalovej podoby skladby od velikánov klasickej hudby. Po veľmi úspešných albumoch "Tarot" a "Autumnal", ktoré zabezpečili kapele medzinárodné uznanie a posilnili postavenie na európskej metalovej scéne, vydala kapela v júni tohto roka album "Ars Musica" s ktorým zožala najväčší úspech v doterajšej svojej histórii . Album sa ocitol na prvej priečke na Amazon vo Francúzsku/Španielsku, na štvrtej priečke na Amazon v UK a v Japonsku na piatom mieste v rebríčku "Top Ten Rock Hard/Heavy Metal". Kapela v októbri tohto roka absolvovala turné po Mexiku a pred nedávnom sa vrátila z ich ázijského turné po Číne, Japonsku, Tajwane a Južnej Kórei, pričom niektoré koncerty boli už týždne beznádejne vypredané. Vo februári budúceho roka kapela vyráža na európske turné, v rámci ktorého zavítajú aj do Bratislavy, kde predstavia svoju tvorbu vrátane ich posledného úspešného počinu "Ars Musica". Presvedčte sa 28. februára v bratislavskom Randal klubu!

EAGLEHEART
- výborná česká melodic power metalová kapela, založená v marci roku 2003 v Brne. Po počiatočných problémoch, niekoľkých vystúpeniach začala kapela fungovať až začiatkom roku 2005, kedy na vlastné náklady vydala prvé mini CD "Black Sun". V roku 2007 dosiahla kapela veľkého úspechu kedy zvíťazila v súťaži Demoparáda rádia Student a získala týždenný pobyt v nahrávacom štúdiu Wawe Racord. Týmto bolo odštarované nahrávanie úspešného albumu "Moment of Life", ktorý bol vydaný v marci 2008 pod hlavičkou Metal Swamp. Po jeho vydaní absolvovala kapela úspešné turné s kapelou SALAMANDRA. V januári 2009 nahral EAGLEHEART svoj prvý videoklip. Začiatkom roka 2011 začala kapela nahrávať v slovenskom štúdiu producenta a gitaristu Rolanda Grapowa (ex-Helloween, Masterplan) svoj ďalší album "Dreamtherapy", ktorý vyšiel pod hlavičkou talianskej Scarlet Records. Album vyšiel v novembri 2011 v Európe a v USA v januári 2012. Tento rok oslavuje kapela 10. výročie založenia kapely a už to patrične oslávila so svojími fanúšikmi. EAGLEHEART už vystúpili na takých festivaloch akým je Masters of Rock a Metalfest. Predstavili sa fanúšikom v Taliansku, Švajčiarsku, Poľsku, a tiež na Slovensku kde hrali aj ako predkapela DRAGONFORCE na ich turné. Vystupovali s takými hviezdami svetového formátu ako je spomínaná DRAGONFORCE, BLAZE BAYLEY, W.A.S.P., ELVENKING a DARK MOOR.

RIGHTDOOR
- objav východoslovenskej metalovej scény z Košíc. Kapela vznikla koncom roka 2008 a aktuálne sa umiestnila na 2. mieste na Rock me feste.

Zveřejněno: 26. 12. 2013
Přečteno:
3250 x
Autor: Tomáš | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář