Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

MASTERPLAN - Back for my Life EP 2004 - AFM records

Zbožňovaní i zatracovaní odvrženci Helloween se po roce opět hlásí o slovo. Bývají kritizováni za to, že jejich hudba není dost speedová a už vůbec není podobná Helloweenům ... proč by ovšem měla být?

Svým prvním, mimochodem velice kvalitním albem, si mladá skupina zajistila slušnou fanouškovskou základnu a nyní je pouze otázkou, zda následující počin tuto základnu rozšíří, nebo Masterplan upadnou do zapomnění. Tuto otázku má zodpovědet ochutávka z nového alba ve formě EP Back for my Life.

První, čím nové EP zaujme je samotný přebal, který je velice zdařilá grafická práce. Zároveň napovídá, o čem že bude následující deska - letectví (Aeronautics).

Samotné CD nabízí kromě šesti stop také "multimediální" sekci. Multimediální v uvozovkách, protože obsahuje všeho všudy jeden nepříliš originální screensaver a pozadí ve čtyřech verzích, tedy na dnešní dobu nic oslnivého.

Audio sekci otvírá stopa Back for my Life (tedy její singlová verze) - střednětempá skladba, ve které se Masterplan spovídají z osobních záležitostí, které se mezi první deskou a EP odehrály. Jde o kompozičně příjemně propracovanou skladbu s typickým zvukem Masterplan - Jornův skvělý zpěv, syrová kytara, dobře nazvučené bicí a to vše lehce podkresleno klávesami a efekty.

Následující Crimson Rider je zároveň otvírákem následujícího alba a podle toho je také patřičně našláplá - Masterplan ukazují, co v nich je, Uli řeže do svých bicích jak o závod, Roland s kytarou čaruje své riffy... Prostě speedový nářez jak má být!

Třetí skladba, Love is a Rock, je o něco pomalejší a naznačuje směr, kterým se Masterplan zřejmě uberou na příštím albu - heavy melodie spolu se složitější stavbou skladby. Rozhodně nejde o skladbu na jeden poslech, ale když se člověk proposlouchá k jádru, jde o velmi dobrou věc.

Poslední regulérní skladba alba - Killing in Time je někde mezi Crimson Rider a Love is a Rock - rychlejší náročnější skladba. Opět velice příjemná.

Pátá a šestá stopa jsou "vykradené" stopy Killing in Time a Back for my Life. Killing in Time je zde ve své intrumentální verzi (což ovšem není na škodu, posluchač má možnost lépe docenit intrumentální zručnost kapely), Back for my Life v plné verzi tak, jak se bude nacházet na albu Aeronautics.

Celkově jde o EP velmi dobré, s vynikající jak vizuální, tak hudební stránkou věci, a jestli bude v podobném duchu CD Aeronautics, které vychází 24.ledna, mají Masterplan svou pozici jistou a Helloweenům opět roste silná konkurence.

Skladby:

1. Back for my Life (Single Version)

2. Crimson Rider  (Album Version)

3. Love is a Rock (Non-Album Version)

4. Killing in Time (Non-Album Version)

5. Killing in Time (Instumental Non-Album Track)

6. Back for my Life (Album Version)

7. Multimédia

Složení:

Jorn Lande - zpěv

Roland Grapow - kytary

Jan S. Eckert - baskytara

Uli Kusch - bicí

Axel Mackenrott - klávesy

Adresa: www.master-plan.net


Zveřejněno: 11. 01. 2005
Přečteno:
3376 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Pushkin | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář