Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

CHOKED BY OWN VOMITS – Shit is coming back to life… / NARCOLEPTIC – Chci pít tvou krev CD 2013, Nice to Eat You / Sevared Records

Splitko těchto dvou kapel je trefou do černého, protože obě dvě bandy hrají podobný styl hudby a tím pádem se dobře doplňují. První polovina alba je v hnědé, grindové režii CHOKED BY OWN VOMITS, a pokud hledáte mimo grind trochu toho deathu, stačí si počkat na druhou půli CD, kterou okupují sokolovští krvežíznivci NARCOLEPTIC. Posluchači libujícím si v obou těchto žánrech se dostane všeho měrou vrchovatou. Je fakt, že i když CD obsahuje jednadvacet záseků, tak nejde o nikterak dlouhou nahrávku, protože celkový čas nepřekročí ani pětadvacet minut, ale i přes tento hendikep se jedná o vydatnou porci muziky.

Když se podrobněji podíváme na první kapelu, kterou jsou už vzpomínaní CHOKED BY OWN VOMITS, se svou částí alba příznačně pojmenovanou „Shit is coming back to life…“, tak nám musí být hned jasné, o co tady vlastně půjde. Ano, je to tak. Kapela CHOKED BY OWN VOMITS jejíž název za řadu let zlidověl na pouhý CHOV, se se svým fekal grindem nikterak nemazlí. Pryč jdou všechny předsudky a jdeme se bavit se sebrankou, pro kterou není nikdy dost hnědo a která své kratičké vály sází pěkně jeden za druhým, až nezbývá, než konstatovat, že jejich hudba má dobrý zvuk a patřičné koule. Ihned po spuštění první skladby a jejího elektronického intra je nám se vším smradem v latríně naservírovaný stravitelný grind, kde není nouze jak o rytmické sekce, tak o pořádné sypačky a to za doprovodu zpěvu, který se rovná rannímu vypouštění septiku, stejně tak, jako napodobování prasátek. Mezi moje favority patří „Prdel žere prdel“, kvůli neskutečné salvě bicích na začátku a přiškrcenému zpěvu někde v půli skladby, nebo „Nasraný hovna v prdeli“ především pro své disco intro, které přechází až v rockovou chytlavost, aby se z toho vzápětí vyloupl death/grindový flák intenzity virového průjmu. Jen škoda, že v bookletu nejsou napsané texty, neboť by mě moc zajímalo, jak asi podle autorů vypadají „Nasraný hovna v prdeli“. Grind není jen hudba, ale především zábava a tady to platí dvojnásob. Jinak si nedovedu vysvětlit, že se první skladba jmenuje „Hovna ožívají“, zatímco poslední nese název „Nemůžu se vysrat“. A i když jde o kapelu, která nikdy nebude patřit do první ligy nejspíš proto, že o to její členové vlastně stejně vůbec nestojí, tak mi je styl jejich hudby sympatický a vždycky po tomto materiálu pro uvolnění rád sáhnu.

Druhá část desky, o kterou se postarali NARCOLEPTIC, se na rozdíl od první půle nenese jen v nespoutané grindcore tancovačce, ale přináší i porci death metalu. Jako správná death/grindová banda přináší NARCOLEPTIC texty o krvi, sadismu, násilí, ale také nakousnou i témata závažnější. Navíc se sluší, abych byl spravedlivý, dodat, že ani pánové, kteří své části desky dali do vínku název „Chci pít tvou krev“ neberou všechno tak vážně, jak se na první pohled z obalu může zdát. Každou jejich skladbu uvádí nějaká hláška z filmu, která když se spojí s textem, tak dá dohromady dost zvrácený humor, který kapele sluší. Samotná hudba NARCOLEPTIC je šlapavá a hezky odsýpá. Některé pasáže jsou mimořádně dobře udělané. Jedná se především o kytarové záležitosti. Je totiž hezké, když pořádnou rubanici rozsekne nějaký kytarový výjezd, nebo basová vyhrávka. U NARCOLEPTIC je to sympatičtější o to víc, že jejich skladby nejsou nikterak dlouhé. „Chci pít tvou krev“ se mi nijak zvlášť neohrává, a to i přesto, že se nejedná o žádnou progresivní tvorbu, ve které je stále co hledat. Je prostě pohoda, nechat stříkat krev všude kolem a být naprosto v klidu. A chlapi z NARCOLEPTIC to přesně tak dělají a podle všeho to vypadá, že jim tato poloha vyhovuje.

Co dodat závěrem? Snad jen to, co bylo napsáno na začátku. Split těchto dvou kapel je opravdu trefou do černého. Neboť dobrý zvuk a nadhled nad tím ani jedné z těchto band nechybí. A o tohle především jde. Nebrat se moc vážně, protože ve finále stejně „Zbytky patří červům“. A „Sežeru a vyseru“ to je koloběh života.

Hodnocení:
CHOKED BY OWN VOMITS  6
NARCOLEPTIC 7


Seznam skladeb:

CHOKED BY OWN VOMITS:

  1. Hovna ožívají
  2. Zdarec, v prdeli palec!
  3. Prdel žere prdel
  4. Mám žízeň, ale vodu pít nebudu
  5. Houpni si dudama
  6. Nasraný hovna v prdeli
  7. Hovna rozšvihali prdel na sračku
  8. Sežeru a vyseru - koloběh života
  9. Esther
  10. Nemůžu se vysrat!

NARCOLEPTIC:
  1. Ochutnat nenávist
  2. Řekla si o to
  3. Posraná pravda
  4. Chci pít tvou krev
  5. Totálně ojetý samice
  6. Solidní incest
  7. Zbytky patří červům
  8. Posmrtné ztuhnutí
  9. Rozřezán
  10. Naše město
  11. Globální infekce

Čas: 40:22

Sestavy:

CHOKED BY OWN VOMITS: 
  • Kveetaak – kytara zpěv
  • Paaveel – kytara zpěv
  • Feelipee – basová kytara
  • Dzzizzer – bicí

NARCOLEPTIC:
  • Fojťas – zpěv
  • Pochy – bicí
  • Lacifer – kytara
  • Fanda – basová kytara, zpěv

http://bandzone.cz/chokedbyownvomits
http://bandzone.cz/narcoleptic


Zveřejněno: 26. 10. 2013
Přečteno:
3528 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář