Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 11. 05. 2024Pěkně ostrá a tvrdá květnová nálož, co Ti zkroutí prsty n...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
TELEPATIE VI

28.10.2013, Praha – Nová Chmelnice

Finská doom metalová formace SWALLOW THE SUN příjíždí do české kotliny, aby zde na klubovém koncertu představila své aktuální album „Esmerald Forest And The Blackbird“. Sekundovat jí budou britští melancholici ANTIMATTER. Koncert se uskuteční v pondělí 28. října v prostorách pražského klubu Nová Chmelnice. Vstupenky jsou již nyní k dostání ve všech běžných předprodejních sítích.

SWALLOW THE SUN na svém aktuálním album „Esmerald Forest And The Blackbird“ opět potvrzují zvěsti, že se jedná o jednu nejpracovitějších kapel současné metalové scény. Kapela se nikdy nespokojila s věčným omíláním doom metalových klišé a svou hudbu se neustále snaží posouvat alespoň o kousek dál. Na své poslední desce se proto drobně odklání od zažité kombinace doom/death/black a místy se pouští až do dark rockového písničkářství, které protíná jinak tradičně temné doomové songy.
SWALLOW THE SUN jsou po právu mnohými fanoušky i kritiky považování za krále současné doom metalové scény a tuto svoji pověst budou obhajovat také 28. října v Praze.

Britská formace ANTIMATTER původně vznikla jako projekt Micka Mosse a Duncana Pattersona (mj. bývalý člen Anathemy). V současnosti se však jedná o plnohodnotnou kapelu, která má na kontě již pět řadových desek, z nichž ta poslední z roku 2012 nese název „Fear of a Unique Identity“. Hudebně ANTIMATTER oscilují na pomezí melancholického dark rocku a ambientu. Na živo se bude jednat o velmi lahodný předkrm před nástupem SWALLOW THE SUN.

Související odkazy:

www.obscure.cz
www.novachmelnice.cz

Zveřejněno: 17. 10. 2013
Přečteno:
3254 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář