Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
INSANIA

BEYOND YE GRAVE – Total Fucking Decadence CD 2011, Hidden Marly Production

Přes dva tisíce let lidstvo věřilo, že svou smrtí Kristus spasil svět. Dnes je vše ale úplně jinak a všichni víme, že to ďábel vyhrál souboj o moc a nadvládu nad tímto světem. To právě on dlouho seděl na trůnu v místech, kde po obou stranách poraženého umírali zločinci a všichni ti, kdož se na tohle sebeobětování přišli podívat, zotročil k obrazu svému. Od té doby co vyřídil tento problém, se z Jeruzaléma přestěhoval na velkou Rus, odkud z předměstí Moskvy chrlí svůj hněv a síru v podobě blackmetalové bandy BEYOND YE GRAVE.

I přesto, že se nejedná o úplně první nahrávku těchto Slovanů, je hned začátek „Total Fucking Dekadence“, dá se napsat, poněkud zvláštní. Nevím, zda je intro napadlo po divokém večírku plném hororové produkce, ale ve chvíli, kdy tento úvod do světa totálního úpadku odezní, vyletí z beden roj sršňů, na který nikdo, podle intra, nebyl ani v nejmenším připravený.

Hudba na tomto nosiči je stejná jako její texty. Nekompromisní a plná divokosti. Kytary si odehrávají stupnice přesně tak, jak jsme u těchto band zvyklí. Bubeník se může roztrhat na kusy, aby to všechno stihl odehrát. Vokál jede především v growlingu, což dělá hudbu BEYOND YE GRAVE podstatně tvrdší. Nahrávka vyzařuje čistým chladem a blasfemií, která vás omlátí o stěny místnosti do doby, než se spustí pátá skladba, jejíž název je stejný, jako název této placky a která plní i úlohu intermezza. Od šesté skladby, nesoucí jméno „Legions of Hatred“ nastává druhá polovina alba, ve které se tak netlačí na pilu, ale muzikanti si s jednotlivými skladbami více hrají. Odtud už nejde jen o všudypřítomný bordel, ve kterém se může nejedna „heavy“ zbloudilá duše ztratit, ale o hudbu toho nejhrubšího zrna.

Zvukově je nahrávka pěkný underground se zvukem špinavým až běda, přesně takovým, jaký tomuto stylu hudby sluší nejvíce. Pravda, dovedu si představit, že by to znělo i čistěji, ale to by už nejspíš neplnilo úlohu, pro kterou byla tahle placka nahrána. A to je rozdrtit všechno a všechny svojí agresivitou, před kterou se i sám rohatý bojí vylézt ze své smrduté moskevské díry. A jestli jsem ze začátku recenze psal, že po hororovém intru vše nečekaně začne, tak nakonec můžu dodat, že přesně tak, jak vše začalo, to končí. Doslova se zdá, že je konec utnutý v půli skladby, ale když se pozorně zaposloucháte, pochopíte, že to dává smysl, i když je na první poslech nepostřehnutelný.

BEYOND YE GRAVE nepředvádí nic nového, co by už dříve posluchač black metalu neslyšel, ale i přesto chlapi odvádí dobrou rubanici, která vám provětrá sluchové, psychické i mozkové spoje a jednou pro vždy vymýtí boha z vašich hnijících srdcí. Proto dávám sedm bodů.

Seznam skladeb:

  1. We hope there's Vodka in Hell
  2. Ultimate Holocaust
  3. Burning Blood
  4. Black scourges of vindictive truths
  5. Total Fucking Decadence
  6. Legions of Hatred
  7. Bacchanalia
  8. The Beast of the depths

Čas: 41:59

Sestava:
  • Hater – kytara, zpěv
  • Sallustias – basa
  • Schnaps – bicí
  • Faynzeh – kytara

http://beyondyegrave.org/
https://myspace.com/beyondyegrave


Zveřejněno: 19. 08. 2013
Přečteno:
3436 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář