Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

21. 05. 2013, Praha – Modrá Vopice

TODAY IS THE DAY – neurotická sebranka okolo kytaristy a producenta Steva Austina míří do Prahy, aby zde 21. května vystoupila společně s kapelami KEN MODE a ANCIENT VVISDOM v klubu Modrá Vopice.

TODAY IS THE DAY je skupinou chlápků, kteří undergroundu zasvětili celý svůj život. Jejich kapela je těžko uchopitelným hybridem, který obvykle vyluzuje noise seskládaný z diskordentních akordů s hysterickým řevem.
TITD jsou na scéně již od roku 1992 a od samého začátku se dali na tvrdou a nepohodlnou cestu, na jejímž konci vás nečekají žádná ocenění a masová přízeň publika, ale o to je ta cesta pravější. Hudebně se TITD vyvinuli v těleso, které propojuje hardcore s prvky noise rocku. Steve Austin navíc rozhodně není z této planety, jeho riffy jsou třením atomů, nihilismus je cítit v každém dalším tónu a pokud se jejich hudbě oddáte, pocítíte, že jde o něco výjimečného. Chvíli se plavíte náladami Roberta Frippa z King Crimson, abyste s dalším zabráním slyšeli Justinovy oblíbence Mayhem, Morbid Angel, Napalm Death a posléze vás nechá nadýchnout Mahavishu Orchestra, spolu s vlivy Milese Davise.

Na podobné hudební vlně jako TITD se vezou i jejich kanadští kolegové KEN MODE. Metalcore s vlivy noise-rocku se v tvorbě této formace prolíná již od jejich počátků, které se datují od roku 1999. V letošním roce jim u labelu Season of Mist vyšlo zbrusu nové album, které nese název „Entrench“.

To třetí formace, v podobě Američanů ANCIENT VVISDOM, sází více na rockovější, až bluesové základy a jejich hudba je proto klidnější a procítěnější, než je tomu u předešlých dvou formací. Kapele letos vyšlo u Prosthetic Records nové album s názvem „Deathlike“.

Koncert v Modré Vopici začne ve 20:00h, vstupenky budou k dostání pouze na místě a to za cenu 299,- Kč. Více info na www.obscure.cz.

Zveřejněno: 12. 05. 2013
Přečteno:
3272 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář