Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HUSMAN FEST

Za kapelu odpovídal kytarista a hlavní mozek PaaX.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela Angels Fate byla založena v roce 2004 v Ostravě. Název nemá hlubší smysl, spíš šlo o to, že nás vždy nějakým způsobem spojoval a zase rozpojoval osud. No a tak jako snad "existují" anděle strážní, "existují" asi i andělé osudu. Samozřejmě jsme za to vždy schytávali, že to je špatně anglicky a blabla, čili to vysvětlím: Angels Fate = osud andělů doslovný překlad. No a co bylo prvotním impulsem? Hrát bigbít, být neskutečně bohatý a mít jako předkapelu Metallicu! (úsměv)

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Tak začnu Láďou Korbelem tuším, že 25 let a pěje dlouho (úsměv). Tento klučina na CD vlastně hostuje, jelikož se nepodařilo sehnat adekvátního zpěváka. Do té doby působící Pavel Valášek začal být do jisté míry nespolehlivý. Mohla za to asi jeho pracovní vytíženost a zdravotní stav, nevím. Láďa Korbel zpíval v ostravských kapelách Pracovní název, Raptus, ale hlavně se účastnil soutěže na muzikál Robin Hood, kde se dostal do finále. Dnes už působí jako zpěvák v různých muzikálech v Praze. Jsem rád, že na to CD kývl, protože to je profík. CD nazpíval dle mých představ a požadavků! Bohužel za to občas schytá (úsměv).
Kytara Jakub Vigáš také 25 let. Chodil do lidušky, čili také dlouho. Působil a snad i působí v kapele Fosfor.
Druhá kytara Michal Plasuň (PaaX) 33 let, hraji od roku 2002. Tak hrál jsem v kapele Xeranthenum, Dissolving Of Prodigy, na basu v Ahard a pak jsem hrál v různých projektech po zkušebnách.
Basu ovládá Jakub Grunt, 23 let. Hraje snad od 12? (smích) Nevím to přesně. Prokládá to kapelami jako Godless Truth, Mr.Scarecrow, hostoval v Memorii, Liveevil atd. Velice aktivní, mládí vpřed!
No a bicí Radek Peterman, 38 let. Hraje na bubny 15 let. Působil v kapele Ignis Fatuus.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

V podstatě jsme vše krom zpěvu natočili na naší zkušebně. Zpěv, mix a vlastně celkový zvuk jsme pak dělali u Jana Petříka v ostravském studiu Plesná. Velice šikovný klučina, který ví, co dělá a dost si s tím pohrál. Já osobně a myslím si, že i zbytek kapely je s CD spokojen, je to opravdu maximum co z nás prostě mohlo vypadnout a to jak technicky, hudebně i tak produkčně. Jistě, dalo by se to udělat lépe a jinak avšak v poměru cena výkon, to bylo super. Při nahrávání jsem si uvědomil, že by se mi k ruce hodil nějaký šikovný producent, nebo tak něco. Zkrátka člověk, který řekne, tohle ještě jo, ale tohle chlapi fakt ne! Proto bych u podobné akce příště volil někoho, kdo se vyzná i v produkci. Náklad byl, jak já říkám "frendedišn" 100 ks a na odbyt to leze spíš mezi kamarády a známé. Nějak extrémně jsme to ani nepropagovali, ale už jich stejně moc nezbývá. Cena je 80 Kč + 37 Kč za poštovné (úsměv).

Texty – proč jste rozhodli pro češtinu, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Tak autorem 95 % textů jsem já. Češtinu jsem volil proto, jelikož jsme Češi (smích). I když přiznám, že v tom měl prsty i bývalý zpěvák (-ci). Jejich AJ byl tak tragický, že jsem nakonec zvolil cestu nejmenšího odporu. Tím jsem si ovšem nasral do hnízda, jelikož dělat texty v CZ je velice zapeklité a člověk balancuje nad propastí zatracení každým veršem (úsměv). Co se témat týče, tak volím vždy něco, co mě ovlivnilo. Ať to je film, zážitek, dojem, příběh..., cokoli, co pro mne mělo pointu. Ten kdo se přenese přes tu kritizovanou "agrovitost" a trošku se nad texty zaměří, určitě pochopí. Osobně se ovšem za textaře nepovažuji, spíš to byla z nouze ctnost a v kapele nepřišel nikdo s lepším nápadem.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga a obalu je Stano Madzin, který jako grafik zrealizoval mou představu. Na logu se částečně podíleli i ostatní z kapely. Web jsem dělal já, ale není hotový. Grafice samozřejmě přisuzuji velkou váhu! Nesmí se to však přehánět. Nemám moc rád obaly a grafiku, která nekoresponduje se stylem a muzikou.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Jelikož jsem z 95 % také autor (smích), tak mne jednoznačně ovlivnili a ovlivňují kapely jako Metallica, Opeth, King Diamond, Slayer, Hendrix, božský Devin atd. Nicméně do muziky se to promítá pramálo. Spíš jen takové výstřely. Inspirací je hlavně nějaký nápad, který vzniká tak nějak sám. Přichází to, když cvičím, nebo se nějaký motiv vyskytne v hlavě a pak už to jen doplňuji a obohacuji. Částečně to pilujeme pak na zkušebně.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Neposílali, nebyl důvod - hobby.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Málo, vzhledem k časté personální obměně jsme toho moc neodkoncertovali, odhadem tak 20 živáků. Nejpovedenější hodnotím asi koncert, kdy křtila CD Memoria v roce 2008? To se nám povedlo. Od té doby se potácíme v agónii personálních změn.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Teď už ne.

Plány do budoucna...

Perlička na závěr. Plány jsou takové, že kapela Angels Fate končí. Kde není vůle... Já osobně se budu věnovat svému, jak jednou nazval kamarád ICQ projektu z obýváku a ostatní nevím. Vše se to událo poměrně rychle, ale takový je život. Zdraví PaaX.

RECENZE

www.angelsfate.com

Zveřejněno: 08. 01. 2013
Přečteno:
3595 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář