Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

7. 10. 2012, Praha - HooDoo

Po přelomu tisíciletí se s deskami ‚Stop at Nothing‘ a ‚War of Attrition‘ zdálo, že DYING FETUS dochází dech, na což tvůrčí mozek kapely John Gallagher zareagoval, hokejovou analogií řečeno, stáhnutím sestavy na tři pětky, když zúžil sestavu na pouhé tři členy, a jako novou akvizici za bicí soustavu povolal na svoje kvality neznámého Treye Williamse. Tato „úsporná opatření“ obratem vrátila DYING FETUS ztracený šmrnc a v roce 2009 s albem ‚Descend into Depravity‘ opět neurvale vtrhli na vedoucí pozice brutal death metalového běsnění, které od té doby obhajují neúnavným koncertováním na tour a festivalech. Letošní deska ‚Reign Supreme‘ jenom podtrhla znovu nabytou formu těchto marylandských pionýrů míšení brutálních slamů a devastujících sypaček s kytarovou ekvilibristikou a vysloužila jim oslavné recenze a místo v čele dalších tour.

Starší fanoušci v Evropě považují za nepřekonanou zejména druhou desku ‚Killing on Adrenaline‘, nicméně za mořem jsou DYING FETUS citování zejména jako inspirační zdroj všech moderních tech death/deathcore kapel, a proto byla do prestižní síně slávy magazínu Decibel uvedena deska ‚Destroy The Opposition‘ s riffoárem plným hardcorového groovu. To zároveň vysvětluje účast DYING FETUS na šňůrách jako Bonecrusher a jejich časté vystupování se současnými populárními deathcore spolky. DYING FETUS ovšem na všech koncertech jasně dokazují, že používání breakdownů a běhaček by je mohli s přehledem vyučovat. Nenechte si ujít DYING FETUS na vrcholu sil a hráčských dovedností!

JOB FOR A COWBOY patří k zástupu kapel, které vděčí za svoji existenci stejnou měrou DYING FETUS jako kdysi mocnému fenoménu myspace. A ačkoliv začínali jako ničím výjimečný deathcore, dosáhli nevídané popularity a bleskové smlouvy s major labelem Metal Blade records. Kapela ovšem nezůstala přešlapovat na místě a postupným zráním se na svojí letošní v diskografii již třetí desce ‚Demonocracy‘ přiblížili čistě death metalovému vyznění a určitě se jedná o jejich zdaleka nejvyspělejší materiál.

Americkou soupisku doplňují zástupci technického death/thrashe REVOCATION ze stáje Relapse records, a o úplný úvod se postarají zástupci britských ostrovů a labelu Earache, CEREBRAL BORE, kteří se svým pojetí brutal death metalu se zpěvačkou v čele zaujali na tuzemském Obscene Extreme festivalu.

Koncert kapel DYING FETUS, JOB FOR A COWBOY, REVOCATION a CEREBRAL BORE se skuteční sedmého října v pražském HooDoo. Začátek je plánován na osmou hodinu, dveře klubu se otevřou o hodinu dříve. Vstupenky jsou k dostání ve všech běžných předprodejních sítích.
Více info na www.obscure.cz

Zveřejněno: 26. 09. 2012
Přečteno:
3549 x
Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář