Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Fall of Serenity z Německa jsou u nás ještě málo známí. Teď na podzim 2001 u nás jeli své první koncerty v Čechách, ale s poměrně s velkým ohlasem.

Těm co navštívili koncerty je nemusím blíže představovat a můžou první otázku přeskočit. Pro ostatní je určena přímo první otázka a samozřejmě pro všechny celý rozhovor.

F: Takže, u nás jste hráli poprvé, můžeš představit vaší kapelu?...

Ulli: Jasně, jsme FALL OF SERENITY, deathmetalová kapela z Vychodního Německa. Existujem od 98, ale muziku spolu děláme od 95. Kapela má 6 členů: Eddy a Alex- kytary, John-basa, Rene a Lars-vokály, a Ulli /já/ -bicí. No, je mi jasné, že chceš asi vědět, proč Lars nebyl na turné. Nemohl jet a tudíž ho na backing vokálech nahradil John. Náš styl bych přirovnal k old school death metalu, s odkazem na kapely jako Dismember a Entombed, ale víš sám, jak je těžké kategorizovat styly. Nejlepší bude, když si fanoušci poslechnou nějaké naše CD.

F:Když jsem si poslechnul vaše nové promo a porovnal ho z CD z 98, cítil jsem jakýsi pokrok. Váš nový materiál je techničtější a zní daleko lépe. Jak ty sám cítíš tento vyvoj?...

Ulli: Je jasný, že když hraješ v kapele už nějakej čas, tak se hudebně vyvíjíš. Hraješ lépe, stojíš si pevně v kramflekách, čerpáš inspiraci z ostatních hudebníků a jakmile dosáhneš další úrovně hraní, chceš, aby se to přeneslo i do tvojí muziky. Pak jsou songy samozřejmě techničtější, nebo jak by se taky dalo říci, více zralé. Co se týče zvuku. To je taky samozřejmě sbírání zkušeností. Být ve studiu poprvé je značně rozdílné než když jsi tam už potřetí. Víš přesně, co chceš a jak to "dostat" a proto ten finální výsledek je lepší. Patrik z I.D. je opravdu člověk na svém místě. Hodně nám pomohl, ví co dělá.

F:Vyměnili jste Anglický label za Německý. Co bylo příčinou? Byly nějaké problémy s komunikací?

Ulli: No, ten anglický label "Abstraction Communications" udělal jenom reedici našeho debutu "Smoldering doom". To CD bylo vydáno u x83x Records ve Švýcarsku a prodalo se za 6 měsíců. Později jsme spolupracovali s Deeds of revolution abychom vydali split s Heaven shall burn. V listopadu 2000 jsme nahráli 4-songový demo a poslali to různým labelů. No a nakonec jsme skončili u Voice of life rec. Franka, což je šéf VOL, známe už hodně dlouho. Je to pohodovej kluk a dobře se s ním pracuje. Bylo o nás dobře postaráno, co se týče prodeje a reklamy. A je i lepší, že jsme v blízkém kontaktu.

F:Co vaše image? Není metlošská, spíš tihne ke skejtu. Neměli jste někdy problémy s ortodoxnímy fanoušky?

Ulli: Ne, tak to jsme fakt neměli, s žádnými fanoušky. Zaměřujeme se více na hudbu, než na styl. Ale je jasné, že někteří fanoušci, kteří naší hudbu ještě neznají, mohou býti trochu skeptičtí, když nás uvidí. Ale máme rádi to překvapení, když začnem hrát. Jasně, nevypadáme jako průměrná metalová kapela, nenosíme kožené věci a nikdo z nás nemá dlouhý vlasy, ale je to o muzice, ne??

F:Znáte České VUVR?

Ulli: Ne, já ne, ale nevím, co ostatní členové FOS.

F:No, proč jsem se ptal. To je jasný, oni taky nejedí maso, jako vy.:))) Proč?

Ulli: Jo, začínali jsme na hardcore scéně a tam hodně lidí bojuje za práva zvířat a podobné věci. Když jsme se o to zajímali trochu více, řekli jsme si, že pro někoho z nás by to byla dobrá volba, abychom se stali vegetariány nebo vegany. Ale to je osobní rozhodnutí. John nikdy vegetarián nebyl a asi ani nikdy nebude. Pro mě osobně to znamená respekt k životu. Ale jsem si jist, že každý v kapele má svůj osobní důvod.

F:Nárazník vašeho auta je samá samolepka proti týrání zvířat, testování a zabíjení pro kožešinu. Odrazuje se tento problém taky ve vaší lyrice??

Ulli: No, ty samolepky jsou na Alexově autě a on nepíše žádné texty. Já si nemyslím, že naše texty jsou zaměřeny "pro práva zvířat". I když by možná mohly být a některé jsou tomu i otevřeny. Co se týče mě, já nikdy text za práva zvířat nenapsal. Jak už jsem se zmínil, je to osobní věc a my nejsme kapela, která by kázala prostřednictvím své muziky o vegetariánství nebo veganství.

F:Co si myslíš o českých fanynkách? Myslím, že vašemu basákovi se velmi líbily.

Ulli: My už u vás hráli. Taky v Plzni, v srpnu 2000 na Y2K Festivalu a bylo to dobré. Co se týče turné. Moc se nám líbilo, až na ten koncert v Pardubicích, kde se zdálo, že lidi jsou poněkud unavení. V Táboře to bylo super. Lidi pařili celej náš set. To bylo fakt super, zvláště po těch Pardubicích. Řekl bych, že lidé v České republice jsou nakloněny novým kapelám a to je pro kapelu dobré, mít podporu hned na začátku vystoupení. Jo, holky...hodně jich je opravdu krásných a nejsou tak stydlivé jako u nás v Německu. Jo, náš basák se za ty 3 dny několikrát zamiloval, ale více nesmím prozradit....zabil by mě... (no jo, jenže my už všechno víme....pozn. redakce).

F:Co váš příští materiál? Vydáte ho taky u Voice...? Ulli: Mluvil jsem s hlavním bossema oficiální datum vydání našeho nového CD " Grey Man´s Requiem " bude 1.12. 2001. Budou to ale jenom Cdsa. Pořád hledáme firmu, která by to vydala i na vinylu. CD bude mít 44 minut našeho death-metalu + 2 covery, Dismember a Black Sabbath. Fans si ho můžou objednat u labelu nebo přímo u nás.

F:Nějaké to slovo závěrem.

Ulli: Díky Jiří, že jsem zde mohl představit naší kapelu. Děkuju všem metlošům, kteří byli na našich shows u vás, že udělali super atmosféru. Zkuste si sehnat naše nové album. Napište nám nebo se koukněte na naší web stránku. Czech metal rules!

Fall of Serenity website


Zveřejněno: 05. 12. 2001
Přečteno:
3446 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář