Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Pondělí 30.1.2012 - Brno MELODKA, enter - 18:00, start – 18:30

MY AUTUMN (Rusko)
SMASHED FACE
MINCING FURY AND G.C.O.Q.D.
DRAMA QUEEN (Slovensko)
SHADOW AREA

OFICIÁLNÍ FACEBOOK UDÁLOST AKCE

OFICIÁLNÍ FACEBOOK PROFIL FESTIVALU

Sotva nám odeznělo deváté vydání tradičního Defacing Festu, tentokrát ve znamení křtu očekávaného nového EP kapely Corposant, už nám pomalu klepe na dveře jeho lednové jubilejní desáté pokračování, které proběhne opět za účasti vybraného lineupu pětice kapel. Headlinerem desátého vydání totiž budou deathcoroví a v Česku už zavedení psychopati MY AUTUMN z Ruska. Ti zcela nepochybně srovnají brněnskou Melodku se zemí silou nevídanou, přičemž půdu k tomuto bohulibému činu jim kromě již tradičního účastníka v podobě řezníků SMASHED FACE připraví brněnské grindcore komando číslo jedna MINCING FURY AND G.C.O.Q.D. a to vše za asistence dvojice nadějných mladých metalcore formací - PRINCESS KNOCKED OUT THE GARDENER ze slovenské Bratislavy a SHADOW AREA z jihomoravské Strážnice. Pojďme si nyní jednotlivé soubory představit podrobněji:

MY AUTUMN  – Petrohrad (Rusko) | technický deathcore
www.myspace.com/myautumnmetal
Tahle pětice pocházející z matičky Rusi (konkrétně z Petrohradu) vám připraví maximálně intenzivní zážitek. Nelidský chropot vycházející snad ze samotného středu země, kulometné bicí, kytary předvádějící kromě intenzivního drcení ve stylu válcovny plechu jedoucí na plný výkon i řadu náročných technických kreací. Maximálně světové pódiová prezentace včetně populárních „krabů“ a triček s véčkovým výstřihem… Na tohle všechno se můžete těšit na Melodce. Není co dodat, snad jen fakt, že společná vystoupení se současnými tahouny scény jakými bezpochyby jsou Despised Icon (RIP!), Carnifex, Bleeding Through, The Dillinger Escape Plan, Parkway Drive, Bring Me The Horizon nebo War From A Harlots Mouth mluví sama za sebe. Stejně tak není třeba tyhle zabijáky jakkoliv představovat těm z vás, kteří navštívili pátý DEFACING FEST v dubnu 2010 – viděli jste sami na vlastní oči a z toho důvodu se pro velký úspěch My Autumn do Brna po téměř dvou letech vrací silnější a ničivější než kdy dřív! Podívejte se sami na jejich čerstvý videoklip k novému singlu "Desire" a neříkejte že jsem vás nevaroval 
http://www.youtube.com/watch?v=WywKauGRCf4


SMASHED FACE – Vysočina/Brno | death/deathcore
www.bandzone.cz/smashedface
Letitá extrémní jistota z Vysočiny na DEFACING FESTU po jednorázové výjimečné absenci u devátého vydání rozhodně nemůže chybět. Těšit se můžete téměř výhradně na nové věci z aktuální desky "Misanthropocentric", kterou kapela pokřtila na dubnovém sedmém volume festivalu a kterou si můžete pořídit v maximálně precizně zpracovaném digipacku se dvěma booklety a grafikou, na kterou by i za oceánem koukali s otevřenou pusou. Půjde navíc o první a nejspíš také poslední brněnský koncert, na kterém se v roli kytaristy představí Alex ze spřízněných slovenských deathmetalistů GOD DEFAMER. Ten s kapelou absolvuje všechny koncerty až do té doby, kdy Smashed Face najdou pevnou náhradu za původního kytaristu Patrika. Vysoce technická a nátlaková hudba z pódia vzdouvá vlnu, před kterou není úniku - takoví jsou Smashed Face naživo. Partu kolem neuvěřitelně hlasově vybaveného frontmana Freda myslím není třeba dále představovat, neb se svými několika koncerty každý rok už se jedná o brněnskou stálici.

MINCING FURY AND G.C.O.Q.D. – Brno | comedy grindcore
www.bandzone.cz/mincingfuryagcoqd
Mezi těmi smrtelně vážnými deathcory a metalcory jistě přijde vhod nějaký úlet na odreagování a kdo jiný by ho mě obstarat než největší mistři svého řemesla – nejen na Brněnsku legendární comedy grind sebranka Mincing Fury. Recesistická kapela s názvem, který si celý správně nepamatují ani její samotní členové, se na Defacingu ukáže už podruhé (tentokrát už převážně s materiálem z nejnovějšího alba "Devolution"), přičemž svoji premiéru si odbyli na již zmíněném pátém volume s My Autumn. Co si představit pod pojmem comedy grind? Určitě ne klasický smrtonosný výplach, ale různé srandičky, vtipné koncertní oblečky, hlášky, hardcore, litry vypitého chlastu a pochopitelně v neposlední řadě ten nejroztodivnější rejstřík vokálních kanálů jaký si jen dokážete představit  Věřte tomu, že jejich tři vokalisté dovedou vykouzlit daleko romantičtější hlasové projevy než celý obecní prasečák v době večerního krmení. Nutno slyšet a hlavně vidět!


DRAMA QUEEN – Bratislava | metalcore
www.bandzone.cz/dramaqueen
Tak jako my v Česku máme Apostate nebo Momma Knows Best, na Slovensku mají Princess Knocked Out The Gardener nebo právě Drama Queen. Co tímto přirovnáním chci říct? V obou zemích sice máme kvalitní metalcore formace, ale málokterá z nich má tak dotažený výsledný dojem profesionalisty v aspektech zvuková kvalita nahrávky, grafická stránka věci, technická úroveň muzikantů, pódiová prezentace a v první řadě tolik kvalitních hudebních nápadů. Tato mladá kapela z Bratislavy tohle vše splňuje na výbornou a pro všechny fanoušky kapel typu August Burns Red, Parkway Drive nebo As Blood Runs Black bude velmi příjemným překvapením. Kapela představí skladby ze svého EP "The Overview".

SHADOW AREA – Strážnice | crossover/metalcore
www.bandzone.cz/shadowarea
Velice talentovaná a perspektivní je tahle mladá šestice z malebného jihomoravského města Strážnice. Dva zpěváci a různé hudební vlivy od metalcore až po stoner rock mísící se podle různých hudebních chutí členů daly vzniknout osobitému crossoveru, který sice není lehké nějak zaškatulkovat, ale který vás svou obrovskou energií naživo rozhodně dostane. Především pak charismatický a skvělým hlasovým rozsahem disponující zpěvák Pavlos. Kapela má zatím na kontě debutové album "Skylines" a přes svou krátkou historii i řadu výrazných úspěchů jako jsou účast na mamutích festivalech Rock For People, Noc plná hvězd nebo druhé místo v talentové soutěži Metalgate Massacre z letošního jara, díky čemuž si letos zahráli na tradičním extrémním festivalu Czech Death Fest.

www.bandzone.cz/fan/defacingfest

Pořadatel:
Marek Odehnal (Viper), kontakt: marek.odehnal@centrum.cz

 


Zveřejněno: 17. 12. 2011
Přečteno:
3609 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář