Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

12. Září 2011 - Praha, Chapeau Rouge

RADARE (de) – down-tempo / alternative / post-rock


RADARE by si rozhodně neměli nechat ujít posluchači temnější „stimulácké“ alternativy a milovníci avantgardních kapel jako Kayo Dot. Skupina z německého Wiesbadenu krouží někde nad tekutými hranicemi ambientního jazzu, ponuré hudby á la Neurosis/Earth a post-rocku.
Temné melodické proudy, dynamická rytmika postupující od rozvláčných groovů k největším zvířeckostem, ale taky třeba skvěle využitý trombón (který jinak umí být jako nástroj dosti otravný). Z těhle prvků skládají Radare uhrančivou koncertní náladu, kterou předvedou 12. zaří poprvé v Česku.
www.youtube.com/watch?v=MPrDGdmLF4Q&feature=related

www.youtube.com/watch?v=tIZqjGNuTbo&feature=related

MySpace: www.myspace.com/radareradare


FDK (cz) – post hard core


Jejich loňské album Earthlinked sklidilo nadšené recenze. „Na domácí tvrdé rockové scéně se zase jednou narodila deska, na kterou se bude i po letech vzpomínat bez milosrdného pousmání,“ poznamenal výstižně Rock And Pop. Ostatní se shodují, že FDK jsou jednou z mála českých kapel, které má díky hutnosti a přesvědčivosti smysl srovnávat se zahraničními skupinami jako Isis či Cult Of Luna. Oproti svým začátkům FDK propracovali kompozice a ubrali growlingu. Budou tak více než zajímavým supportem. 
www.youtube.com/watch?v=JzHj3NdFxIk

Web: http://fdkband.com

Bandzone: http://bandzone.cz/fdk


Zveřejněno: 01. 09. 2011
Přečteno:
3269 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář