Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

IN THE ABYSS, RIMORTIS, ORANT, BLASPHEMER, DAATH

Tak nějak v týdnu předtím jsme se rozhodli vyrazit na akci do Vysokého Chlumce. Něco přes 50km vzdálená obec situovaná kolem kopce nás celkem překvapila svou rozlehlostí a také malebným krajem do kterého je zasazená. To také nebylo jen jedno překvapení.

Kolem osmé přicházíme do sálu a zjišťujeme, že tu jsme sami kromě kapel. No snad ještě někdo dorazí,... další překvapení nás čekalo hned u výčepu, posuďte sami, ale ceny byly vskutku lidové:

10st. pivo stálo 12,- Kč

11st. pivo ? 13,- Kč

13st. Démon za 13,50 Kč !!!

deci koly, jelikož jsem řídil stála 3,- Kč :))) no není to ráj????

Kolem 20,45 začínají první a pořádající IN THE ABYSS. Nakonec pár lidí ještě dorazilo a zaplatilo tak celkem pro mě nízký vstup 60,-Kč takže to snad nebyl takovej propadák, nicméně zpět ke kapele. Ze začátku jsem měl možnost lépe zhodnotit díky celkem slušnému zvuku pro mě už ne neznámou bandu. Když jsem se víc zaposlouchal, tak mi tahle kapelka připomínala krapet Crematory, a také se mi jevili v lepší formě než co jsem je slyšel naposled v Písku, nicméně ke konci už mě to docela nudilo.

Jako druzí nastoupili RIMORTIS z Poděbrad. S touhle kapelou jsem měl možnost se setkat poprvé v létě na festivalu v Kostelci nad Labem. Musím konstatovat, že se nic nepohlo nikam. Nic proti speed metalu, ale tady se mi to zdálo ještě horší než v létě. Ukrutně dlouhé, nudné a nepřesně zahrané klišé. Navíc, zpěvák a basák v jedný osobě si na začátku setu naporoučel do odposlechů ?všechno? a na konci setu seřval zvukaře, že tam chtěl jen zpěv. Mnoo, tuhle situaci si dobře pamatuju, protože se zvučením už byly také obštrukce :))) Doporučil bych zkrátit songy a krapet se vyvarovat těch klišovitých postupů,... třeba to pak půjde. Ještě si neodpustím rejpnout, ale klávesačka asi neuměla hrát oběma rukama, něboť vždycky jednu střídala s druhou v kapse... sorry. Pak už mě jen dorazila věta, že teď kapela připravuje třetí CD, nejen že jsem o prvních dvou nikde neslyšel (a rád bych si je poslech:)) ale už jen ta skutečnost, že asi kvantita převyšuje kvalitu...

Následující ORANT mě hodně překvapili. Nějak jsem týhle kapele nikdy nemohl přijít na chuť ale tady také díky lepšímu zvuku se mi to povedlo. Pánové předvedli živelné vystoupení, black metal, jako prase, klávesy valily pagan postupy, které mám vcelku rád, a opravdu některé songy byly hodně dobré, s postupujícím časem mi přišlo, že zpěv je trošku nudný, ale jinak pro mě překvapení večera číslo jedna.

Překvapení večera číslo 2 byli jasně BLASPHEMER. Jak jsem se ke konci akce od kytaristy dozvěděl, hrál se jen nový materiál a bylo znát! Brutální, rychlá deathová smršť! Jasně největší náhul večera mi chvílemi připomínal Kataklysm. To střídání rytmů z ultrablast do pomalejších melodických střednětempých houpaček mě fakt vzalo. Možná by neškodilo trošku zčitelnit kytary, aby nebyly tak svářecí. Nicméně fakt dobrý, klucí rozpařili i těch pár přítomných, do této doby sedících jedinců.

Jako poslední budějičáci DAATH. Poněkud delší zvukovka odradila pár jedinců a zbytek odešel poté, co zvukař všechno totálně vyhulil, asi během večera ohluchnul. Škoda. Klucí také trošku před koncertem popili a bylo to znát. Někde to prostě neladilo, a to asi né vlivem stavby songu, protože jsem měl možnost seskupení už slyšet v Budějicích a tam to bylo ok, melodické střednětempé pasáže s čistým zpěvem, něco mezi pomalým death a doomem. No tak snad to vyjde příště.

A tak někdy po druhé ráno balíme distro a budíme spícího dědu v autě, jede se domu. Jen škoda té návštěvnosti.


Zveřejněno: 03. 06. 2004
Přečteno:
3328 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář