Nejbližší koncerty
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Květnová zastávka turné Bolt Thrower a Rotting Christ se naštěstí nevyhnula místním luhům a hájům a pražský Abaton zase jednou praskal ve švech.

Do plnícího se Abatonu jsem dorazil po půl osmé, díky čemuž se mi předskakující Pandemii už nepodařilo vidět. Další support v podobě amerických ENEMY REIGN zaujal nejvíce energií frontmana.  Kapela má na kontě zatím EP Means to a Dead End a stylově se pohybuje ve vodách brutal death metalu. Frontman Sherwood Webber sice stále hecoval publikum a nebyl k zastavení, přesto mě vystoupení po nějaké době začalo po hudební stránce spíš nudit.

Po krátké přestávce se z reprobeden vyvalilo intro a na pódiu stanuli ROTTING CHRIST.  Jako první odpálili  Aealo, titulní píseň nového alba a celý abaton se octnul v atmosféře starověkých válek. Kapela působila velmi sehraně a zejména Sakis za mikrofonem nedal publiku příliš vydechnout. Z alba Aealo zazněly ještě další songy, ale nezapomínalo se ani na stálice jako In Domine Sathana nebo Non Serviam. Setlist  určitě nebyl zklamáním, co bylo však horší, byl zvuk, přílišná garážovost Rotting Christ opravdu nesluší…

Po další pauze se sál zaplnil tak, že v něm nebylo téměř k hnutí. Scéna potemněla a nastoupili deathmetaloví  BOLT THROWER. Karl Willets se pozdravil s publikem, chopil se mikrofonu  a… začalo peklo jak na jevišti, tak i v hledišti. Hned od prvních tónů otvíráku The IV Crusade se mohli fanoušci zbláznit. Bolt Thrower si atmosféru náležitě užívali a sypali jednu old schoolovou pecku za druhou. Mimo jiné zazněly ještě třeba No Quts No Glory a Mercenary ze stejnojmenné desky nebo At First Light a Anti-Tank ze zatím posledního studiového opusu Those Once Loyal. Nadšení publika neznalo konce a postupem času došlo i na stage diving. Karl Willets byl nesporným tahounem koncertu, ale zároveň tvořil s kapelou jeden organický celek,  který působil jako válečná mašina, která smete vše, co jí stojí v cestě. Zatím jeden z koncertů roku.

 

 


Zveřejněno: 26. 05. 2010
Přečteno:
3286 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

27. 05. 2010 11:10 napsal/a Úvalský vodník
Dobrý fotky, dobrý článek
Fakt hezu fotky, měl bys se tomu věnovat víc. Jsem unešen tvojí hlubokou znalostí všech alb a jednotlivých písní. Musíš umět skvěle anglicky, když poznáš ze zpěvu, o kterou píseň vlastně jde.
27. 05. 2010 09:42 napsal/a bubufan
dobry fotky, hlavne ta posledni by byla na plakat
Jo, koncert mel neco do sebe, az na ty kvanta lidi. PS: lol, jak jsi se vlastne dostal od Spy k FobiaZine?