Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

Amíci Uphill Battle vydali novou desku a to je právě ta vhodná příležitost je vyzpovídat...

1. Zdravím, každý rozhovor stejná úvodní otázka. Jak se máme?

DW ? Mám se skvěle!

2. Osobně bohužel neznám vaši starší tvorbu, ale pravdě- podobně to byla asi stejná směs vždy. Jak bys hodnotil hudební vývoj a rozdíl mezi alby, demy?

DW ? Upřímně, já moc rozdílů nevidím. Neděláme nic rozdílnýho, co by jsme nedělali v minulosti. Možná rozdíl je v psaní. Krátce po první nahrávce se k nám přidali nový basák (Casey Shropshire) a kytarista (Wes Caley). Ty se hned zapojili do psaní hudby a textů na ?Wreck of nerves?. Předtím jsme to dělali jen já a Adi. Jestli je něco určitě rozdílnýho, tak je to zpěv. Používáme tři rozdílné druhy zpěvu.

3. V historii se členové kapely střídali jako ponožky, pouze bicí a kytara jsou stabilní. Bylo to vždy po dohodě nebo jakmile cítíte, že je někdo brzdou musí jít?

DW ? No teď právě máme třetího kytaristu a čtvrtého basáka. No, ale od začátku roku 2003 je sestava dost pevná. Problém dřív byl ten, že jednotlivý členové nemohli dát kapele dost času a energie. Měli ještě jiný povinnosti, kterým se museli věnovat. Ve skutečnosti jsme nikdy nikoho nevyhodili. Sami odešli, když zjistili, že nemají dost času nebo prostě ztratili zájem.

4. Obal desky přímo koresponduje s názvem alba a muzikou. Je to záměr nebo jen moje představa?

DW ? Tak to zcela není tvoje představa! Adi a já jsme se rozhodli pro pojmenování alba ?Wreck of nerves? prakticky hned po napsání stejnojmenného songu. Přišel jsem s návrhem obalu a můj dobrý přítel (Mo Rahimi) to namaloval. Ukázalo se, že je to dost dobrý a Mo překonal všechny moje očekávání. Rozhodně si myslím, že název odpovídá muzice a její rozmanitosti emocí. Je velmi chaotická a extrémní a zároveň někdy kontrolovaná a zklidňující. Je to jako změny nálad.

5. Vaše muzika je plná změn a je totální směsicí. Na druhou stranu album drží dost při sobě. Cítíš to tak také nebo myslíš, že songy jsou každý totálně jiný?

DW ? Posloucháme různé styly muziky a divoký mixy různých stylů prostě přirozeně přicházejí do našich kompozic. Prostě jak jsme řekli předtím, jen se snažíme zkusit kombinovat styly, který nevypadají, že by se mohli kombinovat.

6. Jaké máte sami hudební vzory? vyjmenuj a proč?

DW ? No nemůžu mluvit za celou kapelu, ale sám můžu uvést několik mých hlavních osob, které mě inspirují/ovlivňují. Jsou to kapely jako: Dead can dance, Neurosis, Godflesh Meshuggah etc. a hudebníci jako: Tomas Haake, Fredrik Thordendal, Terry Bozzio, Sean Reinert, Dennis Chambers, Dave Weckl etc. Všechny tyto kapely a hudebníci mají obecně jednu společnou věc ? různorodost v myšlení a v tom nebát se experimentovat. Pro mě jsou tyhle rozhodující idoly.

7. Můžeš nám prozradit v současnosti asi největší objevy tvrdý muziky za mořem?

DW ? Dobře. Je několik nových, dobrých kapel z okolí L.A. ? jako jsou třeba Anubis rising, Watch me burn, Radiation 4, Ox vs Thunderbird, Pro-death etc.

8. Připravuje se návštěva Evropy nebo ?obvyklé? americké tour?

DW ? Evropa je úplně jiný místo a můžu upřímně říct, že se mi líbí víc než Spojený státy. Byl jsem po celé Evropě několikrát a rád bych přijel i s Uphill Battle.

9. Tak to je asi vše, díky za rozhovor, něco nečekaného na závěr?

DW ? Až se ukážeme na druhé straně oceánu, přijďte se podívat na GRIND!


Zveřejněno: 07. 04. 2004
Přečteno:
3505 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář