Nejbližší koncerty
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
F.O.B. - Outside The Palace Walls

B.B.R. - Struhana De Kaperamatoza CD 2009, Creates Production

Promo CD kapelky B.B.R. z Nového Jičína ke mne přilétlo v pořádku, tak jsem měl tu možnost okusit něco z umění kapely. Předně, smečka, hrající neurvalý český thrash metal, započala svou albovou jízdu již roku 1996 s nahrávkou „Body Blue Reading“ a od té doby terorizuje českým uštěpačným vokálem a jednodušším thrash/hc projevem naše končiny.

Již první „Hovnožrout“ jasně poukáže na to, ža chlapi si na nějaké pseudo-intelektuální kecy nepotrpí, spíše jde o to, pořádně to rozbalit. Výbušné, neoriginální, leč šlapavé riffy, slabý zvuk, jenž je u českých Promo CD takřka zvyklostí, dobré kopavé pasáže Radima Baroše (snad, na postu bubeníka se to u kapely střídá jak na běžícím páse), celkem jasná inspirace nejen zahraničím, ale i Debustrolem, česky zpívané texty, absence basové stopy po 95% nahrávky.

Dvojka „Profesor smrt“ se již zastaví na kus řeči a i přes parádní úvodní riff ze staré americké školy po celou dobu své tříminutové stopáže nezabaví. Až příliš se chytá mantinelů jakési disharmonie. To trojka, „Garlandsky reznik“ předvádí to samé, s jakýmsi náznakem sóla, jež je naprosto utopeno v lead kytarách, pozor na to chlapi!

Oceňuji vcelku schopně složené a odehrané riffy ze staré školy, bohužel vokál Marka Rýdela se mi již tak silným nezdá. Má sice nakřáplou barvu, ale nikoliv ten správný kulervoucí výraz, který známe třeba od páně „Zetra“ Souzy. Nevadí, ono koneckonců ne každý může být Exodus, B.B.R. ovšem ukazují, že i přes nepřízeň zvuku a nepřílišnou originalitu, o kterou zřejmě ani neusilují, se jedná o pečlivě secvičenou smečku, která, pokud by se jí dostalo dobrého producenta, by mohla na české scéně předvést ještě pěkné kousky. Neříkám, že „Struhana De Kaperamatoza“ je promem bez jakýchkoliv šlinců na tvářích, ale poslouchat se rozhodně dá, a v rámci českých luhů a hájů se ani náhodou nejedná o nějaký průšvih. Jen tak dál, chlapi, za kvalitu promo materiálu dávám šest a uvidíme, co přinese nadcházející dlouhohrající album!

Čas: 14:47

Seznam skladeb:
  1. Hovnožrout
  2. Profesor smrt
  3. Garlandský řezník
  4. Smrt snadno

Zveřejněno: 12. 09. 2009
Přečteno:
3317 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář