Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

GET AWAY - Ruins Of Wrath, CD-R 2008, vlastní vydání

Lídrem služebně mladé kapely Get Away, je kytarista, basák a zpěvák v jedné osobě Flagin. Známý z působení v Destroying Divinity (též ex - Succubus, ex - Sincery Pain). Trio doplňuje druhý kytarista Randy a bubeník Ozzy. Jak tedy protřelý Flagin zúročuje své zkušenosti, nabyté z formací ve kterých působil? To hned zjistíme poslechem jejich debutového CD-r Ruins Of Wrath.

Vše začíná krátkým mluveným intrem. Pravděpodobně z nějakého děsivého bijáku, který se mi ale nedaří identifikovat. Vše náhle utíná zvuk podlazených kytar a je nad slunce jasné, o co zde půjde. Staroškolní death metal jako řemen. Přesně takový, jaký se produkoval  a těšil velké oblibě, v první polovině devadesátých let minulého století. Při poslechu Get Away mě hned sami napadají jména jako Gorefest, Krabathor nebo Grave. A ty já rád. Get Away sází na středně pomalá tempa a nikam se zbrkle neženou. Umí to samozřejmě i řádně rozpálit pod kotlem, jako třeba hned v první skladbě Triumph Of Pure Hatred. Zajímavé kytarové harmonie, dynamické bicí a bublající basa zazní i ve dvojce Fiery Baptism. Trojka Heart Of Perfect Wisdom je náladotvorný minutový předěl, na nějž navazuje titulní Ruins Of Wrath (Part 1), následována hned svým druhým dvouminutovým partem. Za zmínku stojí ještě poslední, sedmý song With Third Day In Death, který se svou délkou sedm a půl minuty a svojí výpravností, obsahuje všechny prvky z tvorby Get Away. Lyrika skladeb je stejně potemnělá, jako hudba samotná. Tematicky jim vévodí proticírkevní tematika, rouhání a smrt. Tedy tradiční hororové náměty, jsou pak přednášeny hlubokým murmurem Flaginovým a dobře doplňují tuto krvavou kolekci. Ta byla pořízena ve studiu Šopa, pod dohledem Stani Valáška a výsledný sound je myslím na naše poměry povedený, tak jak jsme na toto kvalitní studio zvyklí.

Plamenný obal CD a stejně tak logo, nevypadají na první pohled sice nijak atraktivně, ale skromný šestistránkový, barevný booklet jinak obsahuje vše potřebné, včetně fotografií členů kapely a textů v jazyce anglickém, takže pohoda, klid a konzumace :o))) Má-li takhle profesionálně vypadat a hrát, první nahrávka kapely, tak já říkám ano a jen houšť. Hudebně se sice nejedná o nic již neslyšeného, ale je v tom cítit kus srdíčka a cit pro tenhle druh muziky. Ani ne půlhodinová stopáž je tak akorát, aby "Ruiny hněvu" nezačaly nudit a svádí tak posluchače k dalšímu poslechu. Příjemné překvapení tihle Get Away. Deathová jízda přesně pro ty, co mají stejně jako já, rádi starou školu smrti.

Seznam skladeb:

  1. Triumph Of Pure Hatred
  2. Fiery Baptism
  3. Heart Of Perfect Wisdom
  4. Ruins Of Wrath (Part 1)
  5. Ruins Of Wrath (Part 2)
  6. Teaching Of Deamons
  7. With Third Day In Death

Čas: 27:51

www.getaway.ic.cz


Zveřejněno: 07. 07. 2009
Přečteno:
3252 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář