Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

10 DOTAZŮ PRO REDAKTORY FOBIA ZINE - Část 3. - Co takhle nejlepší a nejhorší alba za rok 2008? Vzpomeneš si na nějaké vyslovené průšvihy?

10 DOTAZŮ PRO REDAKTORY FOBIE –  část 3.

O: Co takhle nejlepší a nejhorší alba za rok 2008? Vzpomeneš si na nějaké  vyslovené průšvihy?

Márty

Uff, no já ty průšvihy patrně jen projedu, takže to si fakt nevzpomínám, loňský rok přinesl hodně dobrých desek, také od kapel, které jsem jmenoval v předchozí otázce.

Corbow

Mno, obávám se, že třeba nová Metallica byla docela zklamání....na druhou stranu to album je hodně specifické... A potěšilo mě Diablo se svým albem Icaros.

Manafob

Největší průšvih vím hned – nová Metallica. Nejlepší album? Vím, že jsem zaujatý, ale z českých musím jmenovat nový F.O.B. – The Dice. Ze zahraničí pak třeba nový Diablo.

Johan

V podstatě už skoro nesleduji zahraničí, zajímá mě tuzemská scéna. A rok 2008 byl u nás podle mě jedním z nejslabších za posledních několik let. Samozřejmě, že slušná alba se objevila, ale žádné mi nevyrazilo dech. Tak snad CRUEL, MEMORIA, KAVIAR KAVALIER, F.O.B., PERSONAL SIGNET, BELLIGERENCE, DARK GAMBALLE, TISÍC LET OD RÁJE, MORTIFILIA.
Ze zahraniční registruji jen to, co se ke mně dostane přes pisatelské aktivity. Líbily se mi třeba poslední desky HELHEIM a MOONSPELL.
A vyslovený průšvih? Když nebudu počítat dema začínajících kapel, tak mě vyloženě otrávili HEEBIE JEEBIES s „veledílem“ To se tam nevejde.

Yvor

Zde platí víceméně to samé, jako v předchozí otázce. Pokud se však zamyslím    nad největším zklamáním, tak se mi vybavuje skupina In Flames a jejich poslední řadovka „A Sense of Purpose“.  In Flames mám moc rád a vím že natočili řadu výborných alb, ale tohle se proste nepovedlo. Neříkám, že je to úplnej odpad, ale od takovéhle kapely jsem čekal mnohem víc.

Agos

Nejlepší asi První Hoře a nejhorší nevím...

Pushkin

Velmi mile mne překvapila čerstvá Avantasia, i noví Ayreon. Naopak mě zklamali noví Edguy a ani ti Rage se moc neukázali...

Goro
  
Nejlepší alba (bez pořadí):

Opeth – Watershed
Cynic – Traced in Air
Enslaved – Vertebrae
Ayreon – 01011001
Bloodbath – The fathomless mastery
Helheim – Kaoskult
Steven Wilson – Insurgentes
Ihsahn – AngL
Darkthrone – Dark thrones & black flags
Hail of Bullets – …of frost and war
Kypck – Чepho
Testament – The formation of damnation
Skepticism - Alloy
   
Nejhorší alba vypisovat nebudu. Co mě nezaujme, neposlouchám. Ale třeba poslední In Flames mě hodně zklamali.

Dharm

Tak dobrých i špatných alb bylo jistě hodně a je téměř nemožné to sledovat úplně všechno. Z těch povedených mě teď napadá například úžasný počin Psycroptic – (Ob)Servant nebo Decrepit Birth – Diminishing Between Worlds. Průšvihy mě ale žádné nenapadají, je spoustu kapel, které jsou průšvih sám o sobě, ale ty vždy průšvihem byly a tak na tom není nic nového.

Mafek

Abych se přiznal, nějak moc nová alba nesleduji a nepátrám po nich. Nové věci znám tedy jen z recenzovaných nahrávek a taky co mi kde někdo pustí. Osobně vyhledávám raději starší věci, mají pro mě větší kouzlo. Co si tak momentálně vzpomínám, tak třeba mě potěšila Metallica s nářezem Death Magnetic a z naší scény například nové CD od Poppy Seed Grinder, nebo můj oblíbený Kaviar Kavalier – Bukkake Express.

Orbb

Vzhledem k tomu, že jsme s Returnama nic nevypustili do světa, tak to o průšvihu nic nevím… V rychlosti si vzpomenu jen na Amon Amarth, kteří ukázali Twilight Of The Thunder God. Nebo Opeth, ti vydali desku Watershed, kterou jsem si naposlouchal velmi rychle. V tuzemské scéně snad jen dlouho očekávaní Belligerence s Out:Red, kteří si touhle deskou neudělali žádnou ostudu.

DW

Mně přijde, že rok od roku se s rostoucím počtem kapel laťka kvality nějak rozmělňuje. Je to asi pochopitelné, vždyť čím víc kapel, tím víc nápadů si navzájem „kradou“. A bude hůř.. Nejlepší věci? Hodně mě překvapili In Mourning, jedna jejich skladba (The Black Lodge) mne chytla a dosud nepustila.. Naopak nejvíc mne z těch profláklin zarazili asi poslední Cryptopsy, ty byli.. zvláštní..

Nathanella

Nejlepší: ČR Dissolving of Prodigy – Štvanice
Mimo: ??? neumím posoudit


Zveřejněno: 19. 04. 2009
Přečteno:
3223 x
Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář